Само не мога да разбера медта/Copper/, в какви мерни единици се води. Една англииска либра, 1.0 lb = 0.45359237 kg. Но по тази сметка излиза около 15К долара. А реалната цена е на половина, около 7.5К!!!
Само не мога да разбера медта/Copper/, в какви мерни единици се води. Една англииска либра, 1.0 lb = 0.45359237 kg. Но по тази сметка излиза около 15К долара. А реалната цена е на половина, около 7.5К!!!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
май при фючърсите тика беше 12.5 $ ама и аз много не съм наясно как бяха ...............
Последна редакция от stts : 19-08-2012 на 23:11
Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs ...
Нерегистриран (1)
QC / e-mini -търгува се само електронно GLOBEX/ размер на контракта 12 500 фунта , минимална флуктуация $0.002/pound или 1 тик = 12500*0.002 = 25 $
HG / търгува се и електронно и на пода на CME / размер на контракта 25 000 фунта, минимална флуктуация $0.0005/pound или 1 тик= 25000*0.0005=12.5$
http://www.cmegroup.com/ - products&trading ----metals --- contract specifications
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1)
До тук добре! Само че някакъв си бъкет си го е качил на платформата, и си го "търгува". Но това е малкото което ме вълнува. Интересно ми е тази цена, срещу каква мерна еденица съответства. Единствените две които се ползуват в реалната търговия за медта са тон и либра. И за медта единствената меродавна е на Лондонската метална борса. Дори питах един търговец на метали, дето оперира с големи обеми, и то в международен мащаб. Вдигна ръце за тази цена! И по-скоро за мерната единица.QC / e-mini -търгува се само електронно GLOBEX/ размер на контракта 12 500 фунта , минимална флуктуация $0.002/pound или 1 тик = 12500*0.002 = 25 $
HG / търгува се и електронно и на пода на CME / размер на контракта 25 000 фунта, минимална флуктуация $0.0005/pound или 1 тик= 25000*0.0005=12.5$
http://www.cmegroup.com/ - products&trading ----metals --- contract specifications
Нерегистриран (1)
либра = паунд = фунт = 0.45 кг
1кг=2.2 фунта
.................................................. ...
Нерегистриран (1)
Здравейте,
Какво става с Ханса ? Някой ползва ли го още и ако "да" - настройките, при мен ( брокера ми е Бенчмарк GMT ) така ли трябва да са:
Този имам: Hans123Trader v9
/// ....
BeginSession1=5;
extern int LengthSession1=4;
extern int BeginSession2=10;
extern int LengthSession2=4;
extern double Lots = 0.1; // 0.5
// 0 for GMT time and 1 for CET time
extern int OffsetToGMT = 0;
extern int ClsOnlUnprTX=1; // 1 = yes / 0 = no
extern int ProtectYourInvestments=1; // 1 = yes / 0 = no
extern int Type_TS_Calc=2; // 1 - classic / 2 - ATR / 3 - HalfVotality
extern double FactorTSCalculation = 0.5;
datetime bartime = 0;
double Slippage=3;
int OrderInterval = 8000;
int RetryConnect = 5;
............ ///
================================================== ========
Намерих още един, който съм имал: Hans123Trader v7
Тук пък настройките са ( БенчМарк GMT 0):
/// .................................
extern int BeginSession1=5;
extern int EndSession1=7;
extern int BeginSession2=10;
extern int EndSession2=12;
extern double Lots = 0.1;
extern int PipsForEntry= 5;
extern int LocalTimeZone= 3;
extern int DestTimeZone= 0;
extern int ClsOnlUnprTX=1; // 1 = yes / 0 = no
extern int ProtectYourInvestments=1; // 1 = yes / 0 = no
extern int Type_TS_Calc=2; // 1 - classic / 2 - ATR / 3 - HalfVotality
extern double FactorTSCalculation = 0.5;
extern double TrailingStop = 50;
extern double TakeProfit = 70;
extern double InitialStopLoss=50;
datetime bartime = 0;
double Slippage=3;
......................................///
====================
Та, кой е по - добре да ползвам и при тези ли настройки, при положение, че платформата е по GMT 0, а ние +3 ? А ТФ Н1 или Д1 ? EUR/USD и GBP/USD ?
Предварително благодаря!
Последна редакция от Svilen : 02-10-2012 на 16:31
Нерегистриран (1)
здравей ,ханса в момента на сбитите дневни рейнджове няма да работи ,даже кучето ,което е вариант за по малко волатилен пазар се озорва на този пазар ,така че докато не станат дните над 100пипса ,даже 120 ,все ше е така ......![]()
Нерегистриран (1)
stts, е браво най-сетне драсна два реда в темата си,
ама подържай я моля ти се, темата си заслужава вниманието както и системата която е много добра и може да помогне на доста начинаещи да си докарат добър профит като начало![]()
Нерегистриран (1)
daniwin, благодаря за оценката , замисълът беше точно това ,да се направи нещо не сложно за изпълнение и всеки да си докарва по стотина пипса на месец от стратегия с отложени ордери без да се налага да следи всеки тик ,но пазара сега не е за тази стратегия и ако се пуска ше влезе в дроудаун ....
трябва за VSA да направим тема ,но ше отнеме доста време да се изложат нещата![]()
Последна редакция от stts : 24-10-2012 на 11:44
Нерегистриран (1)
е вчера и може би и днес ще има кокал и за Хансаdaniwin, благодаря за оценката , замисълът беше точно това ,да се направи нещо не сложно за изпълнение и всеки да си докарва по стотина пипса на месец от стратегия с отложени ордери без да се налага да следи всеки тик ,но пазара сега не е за тази стратегия и ако се пуска ше влезе в дроудаун ....
трябва за VSA да направим тема ,но ше отнеме доста време да се изложат нещата
а за VSA оставям на теб да изложиш материалите, аз съм още пълен лаик в тази област, но мисля че Гриди и Фицката са много запознати с материята
и дано си заслужава че като ни започнат някои с критични писания не ми се занимава
Нерегистриран (1)