А ти с колко живееш на месец ?Той още дълго време ще бъде актуален. Няма да се оправят нещата, докато не се промени съзнанието българско.
Но за да се постигне по висок стандарт, българина трябва да запретне здраво ръкави и да се труди за да получи по-добрите си приходи!
Аз лично съм работодател и много пъти ми се случвало да излизам по работа и връщайки се цеха момчетата насядали и навирили цигарите.
До кога така ще се дебнем ?
А смея да твърдя, че им давам прилични пари (около 1000лв.), а когато има много работа и се свърши навреме има и бонуси!
И колко са необходими ако имаш и семейство с едно-две деца ?
То хубаво, че им даваш 1000. За бг заплащането си е супер наистина. Но не и за нормален живот.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Той още дълго време ще бъде актуален. Няма да се оправят нещата, докато не се промени съзнанието българско.
Но за да се постигне по висок стандарт, българина трябва да запретне здраво ръкави и да се труди за да получи по-добрите си приходи!
Аз лично съм работодател и много пъти ми се случвало да излизам по работа и връщайки се цеха момчетата насядали и навирили цигарите.
До кога така ще се дебнем ?
А смея да твърдя, че им давам прилични пари (около 1000лв.), а когато има много работа и се свърши навреме има и бонуси!
УспехВ момента е по-трудно да оцелееш в бизнеса, отколкото на форекса
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
scooterr (18-08-2012)
Заплащането на даден труд не е спрямо това колко са нужни на човек, а какви пари е изкарал.
За да се даде една заплата от 1000 лв въпросният човек трябва да изкарва доста повече, на първо време за да остане работодателя на 0 и после да има печалба от създаването на работното място.
А на който не му харесва някаква работа да напуска и да търси друга или да си създаде сам.
scooterr (18-08-2012)
Правилно. Ей затова харесвам форексаЗаплащането на даден труд не е спрямо това колко са нужни на човек, а какви пари е изкарал.
За да се даде една заплата от 1000 лв въпросният човек трябва да изкарва доста повече, на първо време за да остане работодателя на 0 и после да има печалба от създаването на работното място.
А на който не му харесва някаква работа да напуска и да търси друга или да си създаде сам
Не е правилно. Трябва да има някакъв минимален праг на заплащане който да покрива основните разходи поне. А такъв в БГ въобще не съществува.
И това е без значение дали ще работи като шофьор на автобус или ще е IT поддръжка.
А тук какво е ? Шофьорите бачкат до откат и не могат да вземат и 1000лв, IT поддръжката върши работа, която и не трябва да върши, защото шефа му иначе ще го смени понеже той трябвало да изкарва повече от заплащането. Също така това което работника изкарва е с пъти повече отколкото реално му се заплаща.
2006 година с един колега работим и ми вика айде стига толкова. Тогава имах 20лв надник. И ми казва, че днес сме свършили работа реално за 400лв. Проверих и се оказа, че е точно така.
Единственото правилно е да спреш да разчиташ на държавата или някой друг и да разчиташ на себе си.
Минимален праг на заплащане има по професии.Не е правилно. Трябва да има някакъв минимален праг на заплащане който да покрива основните разходи поне. А такъв в БГ въобще не съществува.
И това е без значение дали ще работи като шофьор на автобус или ще е IT поддръжка.
А тук какво е ? Шофьорите бачкат до откат и не могат да вземат и 1000лв, IT поддръжката върши работа, която и не трябва да върши, защото шефа му иначе ще го смени понеже той трябвало да изкарва повече от заплащането. Също така това което работника изкарва е с пъти повече отколкото реално му се заплаща.
2006 година с един колега работим и ми вика айде стига толкова. Тогава имах 20лв надник. И ми казва, че днес сме свършили работа реално за 400лв. Проверих и се оказа, че е точно така.
Единственото правилно е да спреш да разчиташ на държавата или някой друг и да разчиташ на себе си.
Относно шофьорите - да станат нещо друго, тоя камион, автобус или каквото там карат- е някаква не евтина инвестиция има подръжка и амортизация плюс режийни горива и прочие, като сложиш и цената на труда и накрая за работодателя става една тлъста сума, като даже още не съм писала за лицензите, които трябва да има, застраховки, данъци и прочие.тава важи и за още много други неща.Работодателя не плаща само едниия труд.Пък и да си шофьор не е кой знае какво имайки предвид, че в днешно време масата от хората са шофьори и имат хиляди други умения- категория се придобива с един тримесечен курс./
Като им е толкоз евтини труда не само на тях - да събират парички да си купят някакво работно возило, да си плащат всичко по него и да си търсят работа с него и да печелят.
Същото и за it специалистите- работа за фрилансъри бол- ама това не е като да ходиш на работа от 9 до 18 със сигурна заплата и осигуровки.
Като си изкарал 400 лв за един ден на работодаля- какво мислиш че останалите 380 той си ги е прибрал чисти в джоба ли.
А пари ще имате когато...................................... .................................................. ..
А Атанас Буров дали си е плащал- като имаме предвид, че е банкер и политик
![]()
Ами направи си бизнес, за да ти работят за 20 лв, а ти да изкарваш 400 лвНе е правилно. Трябва да има някакъв минимален праг на заплащане който да покрива основните разходи поне. А такъв в БГ въобще не съществува.
Единственото правилно е да спреш да разчиташ на държавата или някой друг и да разчиташ на себе си.Звучи много добре.