А ти как натрупа увереност та да започнеш да учиш някой, не се заяждам просто ми е интересно , виждам че си напреднал...Как ще разбереш, че си уверена в това което правиш ?
И как може да правиш нещо, ако не си уверена в това нещо ?
От доста време си на пазара и аз бих се радвал, ако ти самата започнеш вече да споделяш знания и опит.
Опитай, може да ти хареса. Аз преди бях много активен в споделянето и това ми помогна. Това беше и причината да го правя.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз винаги съм уверен![]()
Ако не съм убеден в нещо, не го правя.
И кой уча ? Каквото съм написал е за да мога да видя, дали не съм допуснал някоя грешка или мога да подобря това което правя. Това че има страничен ефект, че и друг може да се облагодетелства, толкова по-добре.
win-win ситуация
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Благодаря на Новак, albagpipe и дзверо за съветите, както и на другите, които са ме коментирали!
Съгласен съм с вас и мисля, че съм го писал вече. Мисълта ми беше, че ми е напълно ясно, че трябва време, опити и четене. Тук не става въпрос за получаване на "смляно" знание, защото всеки от вас си има свое "знание". Ако са числата на ТОТОто - тука вече е вярно твърдението, а иначе, ако някой ми каже - правиш така и така и ще направиш пари, като мен ... няма да стане, защото сме различни човеци, защото пазара и възможностите ни са други и т.н. Така, че такова твърдение със "смляно" знание няма според мен.
Сухата теория принципно не е проблем - и руски и английски поназнайвам толкова колкото да мога да прочета специализирана литература и да я разбера, но там в книгите и да е написано от хора с опит аз, а вярвам и други ще го приемат по - скоро или в някаква степен скептично. Докато тук коментирайки с реални участници на пазара някак си може би и лъжовноно по се приемат нещата за чиста монета. Примерно аз бих повярвал на съвети на Новак и/ или Георги и/ или Сорос и може би още някой отколкото на написаното от Брук или Рос и то не защото те не са "светила" в тази материя, а защото те не са в "нашия свят", макар, че "играта" е еднаква и за тях и за нас принципно.
Разбира се не мога да не си призная, че искам и аз като Фицката (, а и сигурно много други ) да мога да погледна графиката, да си драсна линийки, да си погледна определени барчета и т.н и да не ми трябват никакви ( или почти ) индикатори. Това ще стане или поне се надявам след време, след много четене, зяпане в графиката и опит в търговията и може би тази "страна" на материята ( индикатори и ЕА ), която съм подхванал в момента да не е най - правилна за новобранец, все пак си мисля, че всеки я е минал във времето си на обучение рано или късно.
Споменавайки индикатори много "застанаха" срещу мен базирайки се на опита си с тях или само на опита, но и за мен те не са "Светия Грал", а по - скоро част от картинката, като искам да разбера дали ще "работи" за мен или не.
ПП. Пожелайте ми успех утре/ днес ми е първия работен ден ...
Последна редакция от Svilen : 22-08-2012 на 20:47
RyMu (13-08-2012)
......................................
Успех!![]()
Svilen (13-08-2012)
Svilen, средните линиии е малко трудно да определиш коя вкакъв случай да ползваш,дори и да го намериш в книгите ще видиш че на практика е по различно.Аз примерно си имах една стратегия в която търся пресичане на еми 3 и 13,но стопа след сигнал го местя по 21 но не ема а проста средна /SMA/филтъра също ми е проста SMA,55,За RSI,не мога да ти кажа понеже не ми харесва,но различните периоди авторите си ги нагаждат и според комбинацията с другите индикатори,иначе по големия период означава по бавен сигнал което уж било по сигурно,но пък може и да е по закъснял.Не се притеснявай че са толкова ,,философски'' коментарите ти просто си споделяш мислите,което не е лошо.Вече са т кзали че много индикатори са производни на средните.Казваш че ти е трудно само да си начертаеш линйки на грфикта и по тях да търгуваш,но това е номално,само трябва да знаеш че по един индикатор е много трдно да се спечели трябва да направиш добра комбинация съчетано с добро управление на арите и правилно местене на стопа,и правилен изход,а тези неща стават бавно.СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ И ТИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ![]()
Svilen (22-08-2012)
Благодаря на РуМи и hanuman !
Днес също получих голяма помощ и от един приятел от другия форум, и от вас, от него, а и аз самият разбрах колко в същност е субективен характера на избора на видовете Ма и опциите им, как в същност всичко е до използващия ги и нуждата, която той иска да реши чрез тях. А аз си мислех, че има "закони" за използването им ... или с други думи казано: Аз търсих "инженерна част" в това, а то истината била в "творческата" такава. А каква е ролята според вас на Елиът, Фибоначи, Болинджър Банд ? Те субективни ли са или по скоро обективни ?
ПП. "Първия работен ден" се премести в сряда ... "мацката" от личен състав е болна ...
Последна редакция от Svilen : 22-08-2012 на 20:51
Елиът не го разбирам за да ти кажа нещо ценно болинджър е на основата на средни,има добри стратегии с него ,а фибоначи е най доброто хубаво е да го изучиш,често много се спори за него и ще срещнеш различни мнения,но според мен има много хляб в него.
Svilen (13-08-2012)
Благодаря ти!
Аз също имам такова усещане за Фибоначи ( ако мога да си го позволя да го кажа, като нов ), Елиът - в него има един сериозен момент на разпознаване на вълните, което едва ли е отредено на хората, като мен на този "етап", а за Болинджер Банд - има хора, които казват, че това е по - добрия "инструмент за прибиране на печалбата" сравнен с RSI, а според мен ми се вижда, като, ако не е по - добър, то поне, като, че ли подава по "вярна" информация за това. Но тъй или иначе моето мнение няма тежестта на опита.
Да вскеки на каквото е свикнал,аз си харесвам CCI 14 и средни и сега се опитвам понякога без индикатори със трендлинии фибота и т.,но по ми е лесно с индикатори,просто с години все така съм бил.
Svilen (22-08-2012)
Така е сигурно, защото те създават едно усещане за потвърждение на познаването ти на "нещата", а когато ги няма сигурно имаш чувство, макар и вътрешно ( или поне аз си мисля така ), че по скоро "гадаеш" от колкото познаваш, базирайки се на опит и знание.