Восъчни основи за пчелите трябват ли ви?Е то и аз съм учила 5 г. икономика, но то не пречи да идеш, където е парата. Не пречи и паралелно да работиш по специалността от "вишуту" и да взимаш субсидии за друго, ако ти позволява времето. Ние, родителите ми т.е., пък гледат наследствени от техните родители пчели (макар че и те са висшисти и си работят по специалността), отделно имаме много наследствени земи - и едното и другото декларирам за субсидии.
Но въобще не е така както го описва Saxten, нещо не е доразбрал, земите трябва да са обработени, така както са декларирани, понеже идват на изненадващи проверки инспектори от ДФЗ и не може сам да си ги снимаш, да им отнесеш снимките и всичко да унищожиш, когато ти трекне. Даже проверките са много строги и ги е страх да правят шашми, понеже пък после им пращат и проверки на проверките, но от представители на ЕС, не от нашенци.
Ти дори да не произвеждаш масло, а само да отглеждаш суровината, пак ще взимаш добри пари.Малко реклама да ударя на едно приятелче
Иначе си права за образованието де. И за миг не съм съжалявал, че съм го завършил...то няма и как да съжалявам. Въпросът е, че парите са другаде и сега ги търсим![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Техниката за милиони е обикновенно за обработка на доста декари предимно със слънчоглед и пшеница....преди месец носих един такъв договор за 3 000 000 евро но хората обработват няколко хиляди декара... За малкия производител субсидиите са нищожни и е доста по-трудно. Ако нямаш 40 години можеш да се пробваш като за начало за 25 000 евро по програма млад фермер...има няколко проекта, които са относително лесни...само ти трябва подходящия консултант( това от жизнено значение) и да разполагаш нужната земя (желателно е собствена). Салвията също е интересен продукт за нашата територия.Пловдив ми е далечко, Казанлък - също...ще го мисляОпипвам почвата още
----------
Последното нещо, с което съм си мислил, че ще искам да се занимавам е земеделие...повярвай миАма ако има кирия в цялата работа, що пък не...като гледам как някакви земеделци от село купуват техника за милиони...някак започва да ме влече
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
земеделието не е толкова проста работа колкото изглежда
Разбира се, че големите пари са за големите...няма как да се заблудя, но и големите са тръгнали от някъдеТехниката за милиони е обикновенно за обработка на доста декари предимно със слънчоглед и пшеница....преди месец носих един такъв договор за 3 000 000 евро но хората обработват няколко хиляди декара... За малкия производител субсидиите са нищожни и е доста по-трудно. Ако нямаш 40 години можеш да се пробваш като за начало за 25 000 евро по програма млад фермер...има няколко проекта, които са относително лесни...само ти трябва подходящия консултант( това от жизнено значение) и да разполагаш нужната земя (желателно е собствена). Салвията също е интересен продукт за нашата територия.![]()
първо се направи като хората, у селата у всяка къща произвеждат вино и ракия, но колко са хубавите, това е нещо подобно но не толкова разпространено
чибааа .....
Първоначално написано от еф4е
Ще ти кажа на кафето ...че много искрено и лично ще стане ..![]()
![]()
Нали уж след като завършиш ИТ било елементарно да се вадят по поне 5К на месец??Да де...субсидиите са другото интересно нещо..и за тях разучавам тия дни С едно аверче тва си блъскаме главите...чудим се за кво сме учили 5 години. Технологии, глупости, че 10 езика за програмиране ли не бяха, че периферия ли не беше, че микропроцесорни системи ли не бяха....Не да хващаме по 10 декара земя и за тва време щяхме да сме напред вече
п.п. Имам няколко познати, които бяха земеделци с по над 50дка обработваема земя - сега единия е ТИРаджия, другия избяга в чужбина, а третия от почина от инфаркт след като банката му взе всичко... не те плаша
![]()
DRA (09-11-2015)
https://www.youtube.com/watch?v=ZgydbBvyMog
.................................................. .......
L1914 (09-11-2015)
Спокойно, ние по работа ще говоримчибааа .....
![]()
Нали уж след като завършиш ИТ било елементарно да се вадят по поне 5К на месец??
п.п. Имам няколко познати, които бяха земеделци с по над 50дка обработваема земя - сега единия е ТИРаджия, другия избяга в чужбина, а третия от почина от инфаркт след като банката му взе всичко... не те плаша
![]()
Изкарват се пари...зависи какъв път си поел. Аз не се оплаквам от заплатата..изобщо даже. Имам приятелчета, които работят за чужди фирми в БГ и вземат 3-4к заплата... Аз тръгнах по друг път малко преди да завършаТо не е само до това да се занимаваш със земеделие...въпросът е и какво гледаш и какво го правиш
![]()
L1914 (09-11-2015)