Здравейте, относно канала на пифачо, моя начин на отиграване е, вход над/под първия бар, затворил над/под линията, без да има последващо затваряне обратно в канала. В нашия случай това е бара със спайка нагоре, за момента.
За седмичната графика на предатор - вижда се, че има още малко до долната линия, но пък, на последния суинг му трябва малко корекция, според мен, и след това да върне до нея.
каквото и да е, вижда се, че на дневна имаме един рейндж, който според мен най-добре да се отработи на малките графики.На 4ч ще е трудно предполагам, заради споменатия бар със спайка. Но ако слезнем на 1ч (за който може да си позволи да го наблюдава), имаме красота

нарисувала съм по графиката. Ако търсим вход по Дау, взимаме вътрешното движение - отбелязала съм съответните сигнали. При сигнал 2 си зависи от човека, дали долу на 2В или на пресичане на трендлинията на корекцията. Ако се слезне и на 15 мин се вижда вход от тази нощ със тест на 200ема. При всички положения, входът вече е история. Следващата възможност е да направи пробив и да се хване при теста или както човек си го търгува. горната хоризонтална линия е съпротива от дневна, а някъде там е и таргета от фигурата. Суапа - еми то всяко удоволствие си има цена. като искаме да контрим големия тренд, така е

.
Ако ще вървим обаче по тренда - или пробив на този рейндж, или пък, чакаме корекцията и някъде горе - вход.