Какво и е уникалното на МА89, че са създали специална система и
са я кръстили на нея?
Какво и е уникалното на МА89, че са създали специална система и
са я кръстили на нея?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (31-05-2017)
в манията си да развееш поредния пролетарски лозунг "С труд, дисциплина и постоянство ще пребъдем другари", пак пишеш пълни безсмислици.Аз останах с впечатлението, че говорим за правила за оцеляване и успехи. А иначе правила реално няма, индустрията е достатъчно голяма за да саморегулира и сама да дефинира новите порядки. Никой не може да спре който и да е участник на пазара да премести пазара стига да може и никой не може да гарантира какво ще в главите на милиони трейдъри при някакви по-значими катаклизми или значими събития по цял свят. Някаква сигурност ни дават регулациите, но реално точно когато е най-важно не е сигурно дали може да се разчита на тях.
А като цяло тези неща дали ги знаеш или не имат значение само ако решиш "обективно", че са пречка за успеха
1. "Индустрията", като я наричаш е индустрия без добавачна стойност, не знам дали ти говори нещо това.
2. Правила има и те започват от твоя договор с брокера ти, неговия с неговия, а на неговия с банките, пък при други взаимоотношения минават и през клирингови организации. По цялата верига на изпъление се знаят правилата.
3. В нашия случай брокера ти, на брокера ти неговия и т.н.т. са длъжни да знаят какво се случва в главите на пасажа с оглед на това, че нето застават срещу пасажа, а и съвсем реално го виждат от сървърите си т.е. всеки по веригата в момента на отваряне на поръчката застава със широко отворена уста зад другия участник, без значение дали сме на МА89 фибо 61,8% или други графични ориентири, но мисля че няма смисъл да се обяснява по степени кой е с по голямата уста и кой зад кого стои, описаната схема е при форекса, при фючърса е малко по различна,,, а катаклизмите са изключения, за да ги разглеждаме като фактор. А и при двойки търгувани традиционно с големи обеми аз катаклизъм не съм видял. Виж , обаче друг е въпроса, ако на някой му замине сметката в рамките на 100 пипса, дали това се брои за катаклизъм или не
Разбира се, необходимостите от това кой с какво да се съобразява сам всеки си ги определя. Друг е въпроса тази свобода от правила до какви резултати ще ги отведат и ако с методите си влизат в пасажа.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
В момента пишеш колкото да си от другата страна....всички тези правила са просто формалност, нас ни интересуват неписаните такива, защото от тях зависи какво ще се случи и какво не. А неписаните правила казват чисто и просто, че във всеки един момент може да се случи всичко и това кои какво гледа, кой зад кой гръб наднича нас не ни интересуват, и големите остават изненадани колкото и ние като ритейл трейдъри. Фалитите ги има и при нас и при тях и както можеш да се досетиш причините за тях няма да ги намериш в договорите и локалните регулации...
Всички технически анализи, които за теб не значат нищо за другите значат, защото всичко което се случва, включително и машинациите, са производни от порядъка на пазара, от нещата които се случват редовно. Никой от правещите пари на тоя пазар не взима решения ей така във въздуха, а фундаменталните фактори не са копче с които се превключва посоката и стават чудеса на тая графика, а просто едно обяснение на нещата подкрепено с технически фактори. Всичко което се случва и се е случвало на графиките е цялата история, а историята я има за да се повтаря защото освен нея други референтни точки няма в трейдинга.
Ако всичко се случваше произволно то нямаше да има историята, която има, нямаше да е възможно технически метод да работи без промени за последните 15години. Въпроса в цялата работа е че ти вярваш и предпочиташ да вярваш повече в конспирацията и по-висшите сили, просто защото очевидно не вярваш в последното...
П -> С -> П" Като П" - П = добавена стойност. Мисля че нещо такова беше. Едно мамче купило ябълка за П пари, измило я, избърсало я, и я продало за П" пари. С труда си то добавило стойност към продукта. Сега ние не добавяме стойност, разчитаме само на спекулата, повишено търсене и слабо предлагане, или обратното. Пари се правят и от спекула, щото и тя си е пазарен елемент. Дори и производителя също прави спекула, ако на пазара има дефицит, повишено търсене, винаги ще се възползува от момента че да продаде изделието си на значително по-висока цена от себестойноста+пучалбата за него.1. "Индустрията", като я наричаш е индустрия без добавачна стойност, не знам дали ти говори нещо това.
kypa (31-05-2017)
Да работи, колко да работи ?
Всички технически анализи, които за теб не значат нищо за другите значат, защото всичко което се случва, включително и машинациите, са производни от порядъка на пазара, от нещата които се случват редовно. Никой от правещите пари на тоя пазар не взима решения ей така във въздуха, а фундаменталните фактори не са копче с които се превключва посоката и стават чудеса на тая графика, а просто едно обяснение на нещата подкрепено с технически фактори. Всичко което се случва и се е случвало на графиките е цялата история, а историята я има за да се повтаря защото освен нея други референтни точки няма в трейдинга.
Ако всичко се случваше произволно то нямаше да има историята, която има, нямаше да е възможно технически метод да работи без промени за последните 15години. Въпроса в цялата работа е че ти вярваш и предпочиташ да вярваш повече в конспирацията и по-висшите сили, просто защото очевидно не вярваш в последното...
А и използваните правила, сам казваш че за един работят така, за друг иначе. И според един, така трети поглед да наречем, то се оказва, че това което ти виждаш, може всъщност изобщо да не е така. И явно Комарджито е на това равнище, на което графиките са му някакви драсканици, без ясно изразена логика и подредба, от която да извлича перманентна полза.
kypa (31-05-2017)
виж ся 100, дали от това че още се храниш с лигавник и/или да ли защото си до болка "рационално" подреден, не може да проумееш , че аз в предния си пост съм описал наред с отношенията между субектите и форма на анализ., непонятно ми защо си мислиш, че да анализираш една пазарна ситуация трябва да извадиш линии, пергели и индикатори (тъй наречения технически анализ), като има един компонент на пазарните отношения, който не се нуждае от такива инструменти за измервания.... човек, за пореден път ме товариш със закостенялостта си. ... между другото си описал все мантри, повтаряни от уста на уста в форумите, само от там започни и се ориентирай на ква писта се опитваш да си правиш маратона![]()
kypa (31-05-2017)
Комарджи, остави приказките, от тях пари с бутоните бай/селл, не се изкарват.виж ся 100, дали от това че още се храниш с лигавник и/или да ли защото си до болка "рационално" подреден, не може да проумееш , че аз в предния си пост съм описал наред с отношенията между субектите и форма на анализ., непонятно ми защо си мислиш, че да анализираш една пазарна ситуация трябва да извадиш линии, пергели и индикатори (тъй наречения технически анализ), като има един компонент на пазарните отношения, който не се нуждае от такива инструменти за измервания.... човек, за пореден път ме товариш със закостенялостта си. ... между другото си описал все мантри, повтаряни от уста на уста в форумите, само от там започни и се ориентирай на ква писта се опитваш да си правиш маратона
Тук народа е гладен, дай му ферма, а не църква![]()
kypa (31-05-2017)
Да винаги съм го казвал това, просто защото чисто маханичните правила никога не са работили достатъчно ефективно за да бъдат използваеми. А правилата които си си изградил сам работят, но макар да са абсолютно обективни за теб не можеш да ги предадеш на някой като 4-5 реда написани на салфетка. Другия проблем е че пазара няма граници, рамките на възможно и невъзможно, както и дефиницията за успех/неуспех също трябва да се изградят на някаква база.
kypa (31-05-2017)
Изкарваш чисто на месец >20000$, значи има успех, изкарваш под 5000лв, едвам преживяваш...неуспехДа винаги съм го казвал това, просто защото чисто маханичните правила никога не са работили достатъчно ефективно за да бъдат използваеми. А правилата които си си изградил сам работят, но макар да са абсолютно обективни за теб не можеш да ги предадеш на някой като 4-5 реда написани на салфетка. Другия проблем е че пазара няма граници, рамките на възможно и невъзможно, както и дефиницията за успех/неуспех също трябва да се изградят на някаква база.![]()
kypa (31-05-2017)
Е на това казваме че търгуваме вероятности. Търгуваме вероятноста дадена ситуация да се развие по определен начин. Но дори вероятноста да е 99%, на база статистически данни, никай не ни застрахова, че следващите 5 последователни входа ние няма да сме в единия % неуспеваемост.
kypa (31-05-2017)