Без английския сте изгубени само това ще ви кажа, то има няма 5 10 книги на български език в 8 от които се пише едно и също. Go Fast с английския![]()
Без английския сте изгубени само това ще ви кажа, то има няма 5 10 книги на български език в 8 от които се пише едно и също. Go Fast с английския![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И аз си задавам този въпрос, но мисля че няма общовалиден отговор. Когато човек е готов и когато не се притеснява че ще занули първата си сметка или някоя от следващите.Аз все още имам проблем с бързото приключване на сделки, които виждам, че отиват на явна загуба и вместо да ги затворя ги оставям и още малко и още малко и така загубата става по-голяма.Имам още някои неща от психиката, които трябва да отработя.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Защо не почнеш с една сметка с 20-30 долара. На реал разбира се. Играй с минимума, 0.01 лот. 100 пипа загуба са си 100цента. Не се страхувай да слагаш отдалечени стопове, и една сделка да ти се влачи 2-3 дни. Така можеш да си отработиш стратегия. Няма да те боли че си загубила един долар. А като спазваш елементарните правила, от онези 10 или 20 точки1 дето брокера ти прилага към договора за търговия, ще имаш успех. Тези правила са най-стилизираното от форекс търговията! Него спазвай и не се задълбавай в "многотомните корифейски писания" на някого! Ако тези писатели толкоз разбираха от търговия, нямаше да си губят времето да пишат учебници, а просто щяха да си играят и да печелят!И аз си задавам този въпрос, но мисля че няма общовалиден отговор. Когато човек е готов и когато не се притеснява че ще занули първата си сметка или някоя от следващите.Аз все още имам проблем с бързото приключване на сделки, които виждам, че отиват на явна загуба и вместо да ги затворя ги оставям и още малко и още малко и така загубата става по-голяма.Имам още някои неща от психиката, които трябва да отработя.
Последна редакция от GeorgiRR : 17-09-2011 на 21:16
Абе и колкото да свикнеш с платформата то едно си е на демо съвсем друго си е на риал.
Много точен отговор.Защо не почнеш с една сметка с 20-30 долара. На реал разбира се. Играй с минимума, 0.01 лот. !00 пипа загуба са си 100цента. Не се страхувай да слагаш отдалечени стопове, и една сделка да ти се влачи 2-3 дни. Така можеш да си отработиш стратегия. Няма да те боли че си загубила един долар. А като спазваш елементарните правила, от онези 10 или 20 точки1 дето брокера ти прилага към договора за търговия, ще имаш успех. Тези правила са най-стилизираното от форекс търговията! Него спазвай и не се задълбавай в "многотомните корифейски писания" на някого! Ако тези писатели толкоз разбираха от търговия, нямаше да си губят времето да пишат учебници, а просто щяха да си играят и да печелят!
Аз пък не познавам някой който играе и да печели.Защо не почнеш с една сметка с 20-30 долара. На реал разбира се. Играй с минимума, 0.01 лот. !00 пипа загуба са си 100цента. Не се страхувай да слагаш отдалечени стопове, и една сделка да ти се влачи 2-3 дни. Така можеш да си отработиш стратегия. Няма да те боли че си загубила един долар. А като спазваш елементарните правила, от онези 10 или 20 точки1 дето брокера ти прилага към договора за търговия, ще имаш успех. Тези правила са най-стилизираното от форекс търговията! Него спазвай и не се задълбавай в "многотомните корифейски писания" на някого! Ако тези писатели толкоз разбираха от търговия, нямаше да си губят времето да пишат учебници, а просто щяха да си играят и да печелят!
Ти от игране направил ли си пари ?
Със слагане на отдалечени стопове какво постигна ? По-бавно фалиране ли ?
Какво значи
Ако на теб това ти подхожда, ОК, но да го твърдиш, че това било правилното, което изобщо не е вярно, е доста крайно.
Четенето на книжки не е лошо.
Не се обиждай, но имаш доста крайни изказвания и то доста от които нямащи нищо общо с трейдинга.
А ето и нещо свързано с четенето.
"Донесъл чукчата свой роман в една редакция. Редакторът го прочел и му казва:
- Разберете, слабо е. Трябва да четете класика. Чели ли сте Достоевски, Толстой, Тургенев?
- Не! Чукча писател, не читател."
Много ми е забавен този виц, но и е много показателен.
Лека вечер и не се засягай. Хубаво е че се стараеш, но тепърва разбираш какво е пазар, като те чета, затова по-леко с категоризациите. Знам че на по-старите им е трудно(може би и невъзможно) да се огъват, но ще ти се наложи, ако ще се занимаваш с търговия, не с "игране" Ако играеш можеш да си правиш каквото искаш, но и пари едва ли ще видиш.
За пръв път съм теглил пари 2003та година! От тогава на приливи и отливи, винаги съм бил в бизнеса. Милионер не съм станал! Между другото: Аз не играя!!Аз пък не познавам някой който играе и да печели
.....................................
Лека вечер и не се засягай. Хубаво е че се стараеш, но тепърва разбираш какво е пазар, като те чета, затова по-леко с категоризациите. Знам че на по-старите им е трудно(може би и невъзможно) да се огъват, но ще ти се наложи, ако ще се занимаваш с търговия, не с "игране" Ако играеш можеш да си правиш каквото искаш, но и пари едва ли ще видиш.
Това с малката сума го отхвърлих още първия месец на демото, както и реалната си отворих с по-голяма сума и все още оцелявам/ направо не смея да кажа че и с печалба/.
И преди съм писала, имам навици от бизнес, дръпнах си сериозно в емоциите по отношението на търговията, когато спрях да ги разглеждам като пари, които печеля и губя, а така както съм свикнала приходи и разходи, имаш разходи по дейността, те впоследствие ще ти донесат еди какви си приходи.Преди години когато започвах гледах на парите в работата като на вестници, защото иначе изкушението си е голямо в началото, преминават огромни суми пари през ръцете ти и ти само ги местиш, получаваш и веднага разплащаш, изпадала съм в първите години в ситуации, в които цял ден са преминавали огромни суми пари, а вечерта като се прибирам минавам през някоя приятелка да вземе 50лв на заем да имам за другия ден докато започна за гориво и за разходи.
Няма да се правя на света вода ненапита, изкушавала съм се много пъти, но си намирах начини да го преодолея / както съм имала и много случаи, в които съм съжалявала че съм била коретна, но след толкова години едва ли мога да се променя, но пък и не забравям некоректните и то в един момент си им идва времето/, но обичам да спя спокойно.
А за огъването Грийди е прав, аз засега сама определям начина си на търгуване като архаичен и консервативен, ако искам да остана в търговията, ще трябва още доста да уча и да стана доста по-гъвкава.
Няма бизнес или поне аз не знам, в който ако не си гъвкав и адаптивен успяваш.Бързината във форекса е просто по-смъртоностна - във всеки един момент виждаш къде си, при другите това просто се развива в много по-бавни темпове, но крайния резултат е пак същия ако не си гъвкав.
Това ми харесва. И за "консервативния " начин на игра не знаеш колко си права. Една система колкото е по-проста, толкоз е по-надеждна!! Това е природен закон, и важи както за техническите конструкции, така и за обществените структури, и за всичко.
Няма бизнес или поне аз не знам, в който ако не си гъвкав и адаптивен успяваш.Бързината във форекса е просто по-смъртоностна - във всеки един момент виждаш къде си, при другите това просто се развива в много по-бавни темпове, но крайния резултат е пак същия ако не си гъвкав.
То и аз като си изчистих екранчето и така ми стана по- добре, сега малко повече ми се вижда, че може да спечеля. хахаха