И се стремиш към едното, а другото гледаш да избягваш...Явно ефектите са пропорционални на големината на загубата - моят първи акаунт беше 30 пъти по-малък от твоя и се сърдих на пазара към 1 месец след като почти ми го занули. Понеже хванах и новогодишните и някои следващи празници се получи малко повече на практика де...
Емоции и аз отдавна не изпитвам или почти не - и за загуби, и за печалби. Знам само че първото е лошо, второто - хубаво................................................... .................................................. ..................
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Eli2356 (23-02-2015)
Дедо Милко Калайджиев може да взима пример от нея, ама... засега не мога да кажа че ме очароват снимките му. Обаче и аз не бих си свалила доброволно последната риза от гърба ни заради форекс, ни заради нещо друго. само с пищов опрян в слепоочитето, разбира се. Точно защото наред с печалбите помня и загубите, но кое повече... е много трудно да се каже.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 23-02-2015 на 18:53
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
то ако са малки загубите няма какво толкова да се помнятДедо Милко Калайджиев може да взима пример от нея, ама... засега не мога да кажа че ме очароват снимките му. Обаче и аз не бих си свалила доброволно последната риза от гърба ни заради форекс, ни заради нещо друго. само с пищов опрян в слепоочитето, разбира се. Точно защото наред с печалбите помня и загубите, но кое повече... е много трудно да се каже.за това трябва да е по-умерен риска та да не ни се налага да ги помниме дълго след това
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Те, ако са малки загубите , то си е направо майсторлък, малки загуби -големи печалби
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Да, тук се има предвид онези загуби и печалби, които се помнят предполагам - от онези, които те свалят от върха на дъното, или те качват от дъното на върха. И от които може да си вземем поука какво не бива да допускаме или какво да правим занапред. То на другите какво да им се помни, помни ги само хисторито на акаунта.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Много философска тема, дори си мисля, че няма скоро да видя нови конкретни преживявания![]()
еми според мене грешка да има такива фрапиращи загуби и печалбиЕ тук се има предвид онези загуби и печалби, които се помнят - от онези, които те свалят от върха на дъното, или те качват от дъното на върха. И от които може да си вземем поука какво не бива да допускаме или какво да правим занапред. То на другите какво да им се помни, помни ги само хисторито на акаунта.ако някой слага 30-40% на една сделка за мен това не е търговия
Помнят се, и големите загуби...и големите печалби.
Другото миава някак лежерно според мен.
Защо да не може малки загуби, гарнирани с големи печалби? Примерно с нулеви/близки стопове - ако трябва ще ги удари 5 пъти, но на шестия ще тръгне за 100 пипа да речем. Като е казала Новак "то си е направо майсторлък, малки загуби -големи печалби". Макар че целият майсторлък тук е да се дебнат хубави входове (в правилната посока разбира се). Малкият риск за мен лично също е задължителен.