абе баба ми е почти столетница, но ела да я питаш дали се радва на своята мизерна пенсия!!! това не е живот!!!
абе баба ми е почти столетница, но ела да я питаш дали се радва на своята мизерна пенсия!!! това не е живот!!!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз изчислих че парите, които трябва да дам тепърва за пенсионни и секви други осигуровки са към 30 000 лв. и то по минималните ставки, ей така за пример... Независимо като самоосигуряващо се лице, или на трудов договор, при второто никой не те пита искаш или не - направо се внасят солидарно с работодателя - една част уж той, една част уж ти. Като самоос. се лице пак са задължителни, но може да изклинчи тук-таме - уж не упражняваш дейност за определен период. Ми то по-добре да си ги спестявам тия пари (за черни дни) - поне ще знам че със сигурност един ден ще имам нещо, вместо да са ги дали вече на некой мангасарян или друг прошляк и да викат ми то трябва да работиш до 65-70 г., за да вземеш нещо (не се знае точно какво), още повече че не се знае колко време ще се взима тая пенсия, нито пък ще се унаследи от наследниците, а ще отиде за бог знае кой...
----------
Общо взето гледат ако може цял живот да внасяш и да взимаш един ден после. За такива дето имат наглостта да поживеят повечко са се погрижили пенсиите да са мизерни. Само за единици избрани са по-прилични, но това обикновено са същите кърлежи, дето и докато са работили са смукали от народната пара без особени заслуги - депутати и пр. "народни служители" с пенсии-таван.
Последна редакция от Eli2356 : 31-01-2015 на 00:59
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Аз колкото повече я гледам тази наша държава, толкова повече стигам до извода, че най-добре да си нямам взимано-давано с нея.
Върха на сладоледа ще е ако осъществят и идеята да криминализират неплащането на осигуровки каквато се появи наскоро!!!![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Все с някоя държава и нейната социална система трябва да си имаш вземане - даване. За да получиш - трябва и да дадеш. На мен не ми пречи здравното осигуряване - утре мога да клекна, но дали ще доживея до пенсия просто не знам![]()
То с нашите лулави закони , и с това подобие на държава, е нормално фирмите да не плащат осигуровки, и да укриват данъци
аз вина в частния сектор не виждам
По времето на бай Тошо са били нужни 26 г. трудов стаж за пенсия а сега 35 г. и няма париКак става този номер ако може някои да ми го обясни
![]()
Сега има много маймуни на клона ,
които източват системата със социални и какви ли още не плащания ,
без да са внесли и един лев за нещо през живота си .
Най-доброто качество на парите е тяхното количество!http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/bpDzb
Eli2356 (31-01-2015)