Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
само не е ясно кой трябва а вземе парите от дохода , тъй като без сървър не става , а той ако не е в Бг ..на кой трябва да се отчиташ а и как ще се докаже че сделките се сключени тук ( например )Ми до сега нищо не съм платил, не че имам толкова големи печалби, че да започнат да ме разлседват....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Абе ако изкарваш по 30-40 бинки на година може и да те потърсят ама за по-малко едва ли някой ще се занимава
ЕХЕ, мерси за поздравите, не очаквах, че ще се развие чак такава тема. Относно декларирането искам да кажа, че се подава декларация, само ако имате облагаеми доходи. Не стига това, ами ако дай боже стигнем 50 халки и регистрация по ддс. Ама пак да се изява като революционер, нито ще им подам декларация, нито пък ще им платя.
A дали? Аз въобще не съм убедена, понеже нямаме касови апарати... сега като се замисля: как да издаваме касови бележки на от който сме си спечелили печалбата като даже не знаем кой е?ЕХЕ, мерси за поздравите, не очаквах, че ще се развие чак такава тема. Относно декларирането искам да кажа, че се подава декларация, само ако имате облагаеми доходи. Не стига това, ами ако дай боже стигнем 50 халки и регистрация по ддс. Ама пак да се изява като революционер, нито ще им подам декларация, нито пък ще им платя.Все пак колегата Минков би трябвало да е по-компетентен по въпроса с ДДС.
.. то и загубата не знаем от кой ни е, иначе можеше поне едно круше да отнесе.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Ами те посредниците всеки ден отчитат извършените сделки, така че се знае както се казва кой къде, какво е правил
Е то е ясно, че колкото и да искат да дерат кожи в случая не може да се каже къде е извършена дейността, и си е така. макар че пи български брокер може дасе наложии да си платиш, ако имаш печалба. Но в някои случаи е добре да докажеш че имаш доходи - има такива законови положения, да не ги изброявам, и в такъв случай е по-добре да се декларират, ако нямаш други доходи... примерно ако печелиш толкова много че да стигнеш до значително инвестиране, може да се наложи да докажеш откъде са ти доходите. и не само при това...
----------
отчитат ги пред кой... пред нашто НАП се отчитат само брокерите с регистрация в БГ, даже и тук не съм много сигурна английски брокер примерно с офис у нас какво прави... Аз ако съм в чужбина и си търгувам оттам чрез чужд брокер няма пък грам основание да плащам на нашто нап.
Последна редакция от Eli2356 : 08-12-2014 на 00:14
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
noreason (08-12-2014)
Декларирането на доходите няма нищо общо с касовите апарати.A дали? Аз въобще не съм убедена, понеже нямаме касови апарати... сега като се замисля: как да издаваме касови бележки на от който сме си спечелили печалбата като даже не знаем кой е?Все пак колегата Минков би трябвало да е по-компетентен по въпроса с ДДС.
.. то и загубата не знаем от кой ни е, иначе можеше поне едно круше да отнесе.
За физически лица касов апарат въобще не е необходим.
А когато плащанията се получават по банкова сметка даже и като фирма да търгуваш пак не се издава касов бон.
----------
В ЗДДФЛ има много точно определение кога дохода е придобит В ЧУЖБИНА и кога в България.Аз ако съм в чужбина и си търгувам оттам чрез чужд брокер няма пък грам основание да плащам на нашто нап.
Самият факт, че брокера е чужд не е определящо според закона, че дохада е придобит в чужбина.
Найк-ообщо за да претендираш, че не дължиш данъци в България трябва да можеш да докажеш, че жизнените ти интереси са на друго място (това според закона) и да докажеш, че там където считаш, че са жизнените ти интереси си си платил данъците.
Eli2356 (09-12-2014)
Така, след не дълго търсене в закона искам да се уточня - както казах данъчна декларация се подава само когато сме формирали облагаем доход, в случая дохода от форекс сделки по смисъла на ЗДДФЛ и по точно чл. 13 ал.1.т.3 е необлагаем, но пък ще се регистрираме по ЗДДС, без да се начилсява данъка, нито пък ще се ползва данъчен кредит.
Да попитам, според мен има разлика между недеклариран доход и необлагаем доход.
Това че един доход е необлагаем, него прави в никакъв случай недеклариран.
И в крайна сметка може ли да ни санкциониран за това, че не сме го декларирали.