НЯМА КАК ДА СИ СПОКОЕН ИЛИ ПО-СПОКОЕН , КОГАТО ГУБИШ... Търсиш си оправдания , че не можеш да приемеш загубата ...Разбира се, че не съм критерий. Просто казвам защо го ползвам. А знаеш ли защо ми е полезно да отлагам?
Защото когато затворя на загуба или ми удари стопа и съм ядосан има опсаност да тръгна да пускам нови сделки,
за да избия загубата и става мазало. Ако отложа и затворя в момент когато съм по-спокоен, то поне ще си
спестя допълнително набутване.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Eli2356, хеджирането не носи печалба или рядко носи.
То се ползва да ти спаси акаунта или да те предпази от по-голяма загуба.
Ако оня път когато Дакса ме нулира, бях хеджирал, то щях да си спася голяма част от акаунта, защото
вечерта бях на един акъл, а на сутринта прозрях кое е правилно, но вече беше късно.
Глупости дрънкаш бе пич. Ако затвориш с минимална загуба и изчакаш ще си в много по-добра кондиция , отколкото ако клепеш кат мисир със загубата и затвориш по-късно. Щото после пак ще ти трябва съответното време да се измъкнеш от негативните емоции от загубата. Само си го проточил във времето...
Добре, бе. Я си представи че тръгна да купувам злато в момента? И си слагам стопове и то ми ги удря, но аз все си мисля че ще поскъпне иГлупости дрънкаш бе пич. Ако затвориш с минимална загуба и изчакаш ще си в много по-добра кондиция , отколкото ако клепеш кат мисир със загубата и затвориш по-късно. Щото после пак ще ти трябва съответното време да се измъкнеш от негативните емоции от загубата. Само си го проточил във времето...
пак пускам дълги и пак губя и така до края на сметката. А ако си пусна една обратна къса и реша да ги държа и двете 2-3 дена докато ми се изясни посоката няма ли
да е по умно за моя стил на търгуване?![]()
той негативни емоции не трупа , само хеджира , при това умелоГлупости дрънкаш бе пич. Ако затвориш с минимална загуба и изчакаш ще си в много по-добра кондиция , отколкото ако клепеш кат мисир със загубата и затвориш по-късно. Щото после пак ще ти трябва съответното време да се измъкнеш от негативните емоции от загубата. Само си го проточил във времето...![]()
Не знам какво развива, но знам че оставените незатворени след частичното затваряне в 90% от случаите са ми носели най-много печалба, понеже често се оказва че съм хванала някакъв тренд, а първите затворени са ми още на първата 1/3 от тренда. Сега ти ако се бориш за 20-30 пипа е друг въпрос. Печалбата ако е с 0 стоп остатъка няма как да пострада.Такова между другото е и добавянето, както и осредняването или прибирането на печалби частично, всичко иска план, опит, изпълнение и е допълнително усложняването, което смятам не е полезно. Частичното прибиране на печалби примерно се води "полезно" понеже помага за развиване на търпението при чакане до лимита, но пък е потенциално място където може да се греши и да се намялат много печалбите при неправилно изпълнение.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Не е до емоциите. Той явно не е чел, че аз съм от хората, които искат непрекъснато да са на пазара и да имат отворени сделки.
Затова хеджирането е хитър начин хем да има поръчки и хем да не трупам загуби.![]()
Ти нямаш стил на търгуване в такъв случай, та все тая какво ще направиш. Както вече ти казах , по-добре търгувай каквото виждаШ, а не КАКВОТО МИСЛИШДобре, бе. Я си представи че тръгна да купувам злато в момента? И си слагам стопове и то ми ги удря, но аз все си мисля че ще поскъпне и
пак пускам дълги и пак губя и така до края на сметката. А ако си пусна една обратна къса и реша да ги държа и двете 2-3 дена докато ми се изясни посоката няма ли
да е по умно за моя стил на търгуване?![]()
Eli2356 (01-11-2014)