-
29-07-2020 09:15
Какво знаете за индикатор Зиг-Заг?
Индикатор Зиг-Заг също е един от почти стандартно включваните в търговските платформи, макар и без да се знае много за произхода му или целевото му предназначение.
Какво знаете за него? Как можем и трябва да го използваме, ако искаме разбира се? За какво можем, но не трябва да го използваме?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
30-08-2020 17:35
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
За индикатор Zig-zag знам, че е ненадежден да се разчита на него при търговия, тъй както е препоръчано в свободната уеб литература из Интернет той да бъде ползван. С този си отговор отговорих на въпроса "за какво не може да го използваме?".
Знам още за този индикатор, че има създадени много други негови версии и модели. Надявам се там да има по-читав от оригиналния Зиг-Заг дето е в платформа МТ4 и 5.
За мен лично е бил удобен, когато бях още начинаещ графичен анализатор и Трейдър, съм ползвал Зиг-Заг линиите за да очертаят по-добре образувалата се графична фигура на графиката. Фигурите бяха съмнителни и не ясни, а по-някога въобще не съществуваха. Чрез zig-zag индикатора можем да проверим някой съмнителни малки корелации и други образувания на чарта ни дали е това което търсим и ни трябва за сигнал.
Последна редакция от lyubo : 30-08-2020 на 17:46
Следните 4 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
minkov (30-08-2020), kypa (31-08-2020), hanuman (31-08-2020), balcon (05-09-2020)
-
30-08-2020 19:48
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Индикатор зиг-заг (Zig-zag) е един от многото. Нито по-губав, нито по-лош.
Модификациите, които се предлагат извън стандартния индикатор също не са кой знае какво.
За директна търговия, поне там където търгувам аз е крайно неподходящ. На фреймове Н4 и Д1 може и да може да се измисли нещо, ама ще по 1-2 позиции на месец примерно.
За сметка на това е много удобен за тези които търгуват хармонични модели. Те и повечето ботове дето се правят, че разпознавст хармониките са базирани или на зиг-заг или поне ползват идеята на индикатора.
Също така с подходящи настройки е удобен за определяне на фибоначи нива, включително и при автоматизирането на процеса по търсене на тези нива.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 3 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
lyubo (30-08-2020), kypa (31-08-2020), balcon (05-09-2020)
-
31-08-2020 14:52
Според мен индикатор Зигъ-Зак може да се използва за относително надежден и до голяма степен обективен начин за определяне на контекст на пазарната ситуация под формата на нива на подкрепа и съпротива от времеви мащаби по-големи от този, според който извършваме сделки. Въпросните нива, разбира се, можем да обрисуваме и без индикатора и може би дори по-надеждно отколкото с него, но със сигурност не толкова обективно.
Евентуална употреба на индикатора за непосредствено базиране и извършване на сделки т. е. търговски сигнал би била по-скоро опасна и не смятам, че трябва да бъде извършвана от когото и да било по какъвто и да е повод.
Важно да се отбележи при използването на индикатор Зигъ-Зак е периода на прерисуването му, който е малко по-голям от параметрите му. Можем да го видим сравнително лесно при внимателно прочитане на кода.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следните 5 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
hanuman (31-08-2020), minkov (31-08-2020), balcon (05-09-2020),
Нерегистриран (2)
-
05-09-2020 00:55
Зиг-заг индикатора е поредния индикатор, който може "услужливо" да ни подведе като ни нарисува връх, след който се очаква да последва дъно, а когато продадем, да последва нов връх. Въпреки това, ако се насложат два или три зиг-заг индикатора на една и съща графика, но с различни периоди, може да се получи нещо интересно.

Възможно е да се ползва на малко по-големи графики като Н4 и D1, но без да се разчита, че нарисуваният връх или дъно са реално такива. Ползвал съм този индикатор и на Н1 като съм добавял тренд линии, за да преценя дали цената се движи в някакъв канал, който си струва да се изчака да бъде пробит. Понякога със зиг-заг индикатора съм виждал фигури като глава и рамене, но те лесно се разпознават и без него.
Ето и един лош пример, колко безполезен може да бъде този индикатор на малка графика като М15. Тук, поне аз не виждам възможност за никакъв вход.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Следните 2 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:
Emil Enchev (05-09-2020), minkov (05-09-2020)
-
05-09-2020 12:18
Според мен е един сравнително безполезен индикатор, особено пък ако по него се търсят сигнали за търговия си е направо вреден и по - добре да не се използва. Това за което би могъл да послужи е за търгуващите с различни видове вълни, по Елиот, на Вулф, или с хармонични модели. Преди време на основата на зиг заг бяха създали един индиг наречен зиг заг пойнтер, със стрелки указващи посоката. На моменти давсше няколко поредни печеливши сигнала, но прерисуваше и това се оказваше убийствено за сметката. Ако все пак държите да го използвате, то по добре да не е самостоятелно. Може да пробвате в комбинация с канал на келтнер и дивергенция.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следният потребител изказва благодарност на hanuman за полезния пост: