-
19-08-2020 23:34
Какъв помощник е най-необходим на трейдъра?
За трейдингът витаят слухове, че е занимание най-подходящо за сам човек. Въпреки това печелившите трейдъри се броят на пръсти, от което лесно можем да извадим заключение, че човек не може да се справи лесно с него, поне не сам.
Кой аспект от трейдърската или други свързани дейности може да се поеме от допълнителен помощник без особени негативни последствия за резултатите от него (трейдинга)? Какви характеристики трябва да притежава подходящият помощник-трейдър?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
20-08-2020 07:11
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Не си представям за какво би служил помощник в трейдърството, освен ако не е самият той "учителя " , които ти е дал насоки и някакъв вид обучение, за да мога да разчитам и му имам пълното доверие, да ми следи позициите, и да търгува вместо мен когато имам други ангажименти. Иначе помощник може да прави кафета, да взима храна и да затваря/отваря позиции когато му кажеш. Но те хората са измислили затова отложените ордери , профита и стопове.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 11 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:
Нерегистриран (4), Kikos (20-08-2020), lyubo (20-08-2020), ndimitrov73 (20-08-2020), Emil Enchev (22-08-2020), Spekulanta (27-08-2020), minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
20-08-2020 09:09
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Според мен едва ли може да се използва понятието помощник. По скоро това трябва да е ментора ако си имал такъв, а пак според мен той е много нужен при започването на дейността търговия на валутния пазар. Тогава вече след време на този пазар (ако все още не си задминал учителя 

) пак можеш да се допитваш до него. В този смисъл си е помощ.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 4 потребители изказват благодарности на Kikos за полезния пост:
Emil Enchev (22-08-2020), Spekulanta (27-08-2020), minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
20-08-2020 10:05
Аз нямам време да търгувам сам. Ползвам чужди анализи, чета форуми и прогнози, пуснал съм няколко робота, които търгуват на демо сметки и на два центови акаунта, повечето графики, които гледам имат поне два индикатори. Най-добрия помощник на трейдъра е успешния експерт, но такъв все още не е написан. Всеки, който съм ползвал до момента се дъни, макар и да е удвоил сметката преди това. Много помагат удобните индикатори и дори скриптове, които могат да заменят лимит и стоп.
С други думи трейдъра ползва много помощници, но електронни, неодушевени.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Следните 6 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:
ndimitrov73 (20-08-2020), Emil Enchev (22-08-2020), lyubo (27-08-2020), Spekulanta (27-08-2020), minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
27-08-2020 10:40
За да няма негативни последици от действията на помощник-трейдъра върху валутната търговия, вероятно той помощника не трябва извършва валутни сделки и аналитични операции, а да ми помага в периферията на трейдинга. Офис помощник такъв би ми трябвало.
С предимство, ще е този помощник, който владее английски език, има понятие от Трейдинг и ще е задължително да притежава напреднала компютърна грамотност. Ще ми помага именно тук с поддръжката на безпроблемната работа на компютрите и мрежата към тях. Помош с фундамента също не бих отказал.
Трябва да умее да работи в екип, ще му е по-лесно да ме търпи.
Трейдъра, ще бъда аз и никой друг ! така де все пак това е моя капитал и моя занаят.
Следните 4 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
Spekulanta (27-08-2020),
Нерегистриран (1), minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
27-08-2020 21:44
В помощ на трейдъра могат да бъдат много неща. Първо достъп до информация, ама не такава която е предствена по сайтовете, а нещо "от кухнята" на банките - но това е много скъпо инфо с много ограничен достъп. Също в помощ на трейдъра е оборудването му и мястото на склщчване на сделките (работното място), колкото е по-приятно местенцето толкова това оказва влияние върху нагласата и спокойствието. Но най-вече в помощ на трейдъра са напитките които ще изпие през дългото време прекарано пред мониторите докато цената достигне точно определеното място, набелязано за вход. Всъщност като се замисля доста са нещата които косвено могат да окажат влияние върху тръговията ни. Да не забравяме и спорта и поддържането на добър тонус също е от значение.
Следните 4 потребители изказват благодарности на big_shark2 за полезния пост:
Нерегистриран (1), GeorgiRR (27-08-2020), minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
27-08-2020 21:55
Понеже чарта доста натоварва ако земе чивяк само с него да са ангажира, требе некакъв отдушник. Да земем тоя форум например. Доста разтоварва по време на позиции. Мое по некога да са види че доста тъпотии пиша, ма то просто да избегам от чарто. Ми кво да се прави, във фейса ли, в туитъро ли, в инстаграм ли, в тристаграм ли, се некъде чивяк требе да изпуска парата, така че да я в кондиция за пред чарто. Те тва са моите помошници при трейдването. Признавам си, честна комсомолска!! Бая в напреднала комсомолска съм, ма такава е приказката.
Следните 2 потребители изказват благодарности на GeorgiRR за полезния пост:
minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
27-08-2020 22:10
Индивидуалния трейдър може да си улесни живота с помощник за различни дейности, като това не е задължително да са неща свързани с трейдинга, а всякакви други работи било свързани с битовизми, било да аутсорсва счетоводство и всякакви други необходими дейности, които са задължителни, но не касаят сделките. Може да има някой чирак, на който да предава занаята.
Имайки предвид, че професията е доста асоциална, комуникацията доста куца. Може да се работи в екип по-скоро и да се допълват - примерно при разработка на работи.
Аз съм давала анализи, които аз съм правила за чуждо мнение и ми е била много полезна чуждата гледна точка. Външен коректив е винаги полезен.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Следните 2 потребители изказват благодарности на Novak за полезния пост:
minkov (27-08-2020), kypa (27-08-2020)
-
27-08-2020 22:41
Според мен относително страничните и отчасти второстепенни дейности, които не само могат, а може би дори трябва да се извършват от някакъв вид помощници са тези свързани с развитието на теоретичните концепции и практическите им изпълнения, възникнали първоначално като идеи в главата на трейдъра. Основната причина за това е невъзможността човек да знае и може всичко, както и огромното количество време необходимо, за да се опита, съчетани с възможността и вероятността за развитие на трейдърската теория и практика в изключително широк спектър от вече съществуващи и развивани за дълги периоди от време научни теории.
Ярък пример за това, върху който има изградена цяла индустрия е програмирането - далеч не всички трейдъри могат да извършват такъв вид дейност, а идеи, които могат да се реализират или поне проверят посредством кодец има почти всеки.
Дейностите, които не могат да се делегират на никого и нищо друго са отговорността за решенията, спазването на принципите на стратегията, както и лидерската и мениджърската позиции на трейдъра в развойната и в непосредствено трейдърската дейности.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следният потребител изказва благодарност на kypa за полезния пост: