-
21-03-2020 11:48
Какви са вашите познания за вълновата теория като метод за прогнозиране?
Какви са вашите познания за вълновата теория като метод за прогнозиране на движенията на валутните двойки? Смятате ли, че вълновата теория работи в сегашните условия на валутния пазар? Вие лично използвате ли я при при изграждането на вашите прогнози?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
21-03-2020 15:04
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Вълновите теории всъщност са доста повече от една, макар и много от тях да са по-скоро продължение и/или разновидност на наблюденията на Елиът отколкото нещо самостоятелно.
В повечето теории можем да открием два основни принципа - 1. Категоризирането на пазарните движения според тяхната структура и 2. Последователност, предопределена от една или повече такива категории движения. Принципите сами по себе си предполагам имат място в търговските методи на много от нас, като съвкупност в някакъв вид вълнова теория още повече пряко обвързана с името на Елиът според мен имат значително по-ограничено разпространение.
Познаването на оригиналната теория, както и някакъв брой допълнения според мен оказва положително влияние на развитието на младия трейдър и общата му/ѝ трейдърска култура дори и да не ги използва пряко в търговията си.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
alba (21-03-2020), minkov (21-03-2020), lyubo (21-03-2020),
Нерегистриран (2), Barbaron (24-03-2020), nafets8008 (25-03-2020)
-
23-03-2020 15:22
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Аз лично съм чувала за вълновата теория на Елиът. По-скоро може да се каже, че съм чела много за него. В началото с голям интерес и с желанието да използвам неговата теория. Става дума за американския счетоводител Ралф Нелсън Елиът. Той създава вълнов метод за прогнозиране на финансовите пазари през 30-те години на XX век. Според Елиът пазарът се движи в повтарящи се цикли, които са плод на емоциите на пазарните участници. Той смята, че именно обществените настроения са основният фактор, който движи пазарите. Елиът отрича влиянието на новините и твърди, че те имат краткосрочно въздействие върху цените на борсите. Това е причината така наречените вълнови анализатори да правят своите прогнози само по графиката на дадена валутна двойка. Според Елиът всеки импулс се състои от пет вълни, а после идва корекцията, която е от три вълни. Може и да греша, но това горе долу съм запомнила от вълновата теория. Но не мога да се справя със специфичното разчитане на вълните по графиката и затова не си правя анализите и прогнозите по теорията на Ралф Елиът.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 22 потребители изказват благодарности на alba за полезния пост:
Нерегистриран (20), Barbaron (24-03-2020), nafets8008 (25-03-2020)