Въпросите за разискване в темата:
1. Как се определя тренд
2. Защо да търгуваме с тренда
3. С кой тренд да търгуваме
4. Кога да влизаме ?
Въпросите за разискване в темата:
1. Как се определя тренд
2. Защо да търгуваме с тренда
3. С кой тренд да търгуваме
4. Кога да влизаме ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Сигнали давай, сигнали. Тез трендове ала бала...сигнали трябват за следване![]()
Моите отговори:
1.Поредица от по-високи или по-ниски върхове и дъна;
2.Вълните по тренда са по-дълги от тези срещу него;
3.С този,на който правим анализа,като вземаме предвид и тренда на старшия тайм-фрейм,за по-сигурно;
4.Или при пробив на връх (дъно)-голям стоп,но по-сигурно,или от откат-малък стоп,но има вероятност тренда да е свършил;
ПП.В последните 5-6 месеца евро-долар според мен не се движи по трендов начин,а по скоро-дълъг рейндж-после импулс при новини.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Сещам се, че уж има статистика как пазарите са в тренд само 30% от времето, а въпреки това се смята, че по-успешните стратегии са трендовите.
И в рейнджа си има трендове. То реално, няма как да се печели ако няма тренд. Друг е въпроса, кои от всички трендове се взимат под внивмание![]()
Има си, но нали уж гледаме с един и същи зоом т.е. един и същи фрейм и тогава статистиката била, че трендовете са 1/3 а рейнджа 2/3.
Значи по скоро с тренда се търгува защото пазара или е в рейндж или в тренд.Моите отговори:
1.Поредица от по-високи или по-ниски върхове и дъна;
2.Вълните по тренда са по-дълги от тези срещу него;
3.С този,на който правим анализа,като вземаме предвид и тренда на старшия тайм-фрейм,за по-сигурно;
4.Или при пробив на връх (дъно)-голям стоп,но по-сигурно,или от откат-малък стоп,но има вероятност тренда да е свършил;
ПП.В последните 5-6 месеца евро-долар според мен не се движи по трендов начин,а по скоро-дълъг рейндж-после импулс при новини.
Целта ни е да вханем част от дадено движение, а когато има тренд движенията са обикновено в посоката на тренда.
Входовете може да са по 100 начина, зависи от трейдра. а еврото последните месеци пак е в тренд , единия месец е надолу другия нагоре, но това са трендове. за дейтреъдири като повечето тук си има достатъчно трендчета.
100, то реално си е така. въпроса е че тези 30(аз ги знам че са 20) % от движенията са ти достатъчни да си изкараш паричките. от 10 часа ден ако има 2 часа тренд ще е перфектно![]()
Горе съм писал някои,по-скоро учебникарски правила за тренда.Така учат навсякъде и така пише в книгите.
Обаче в последно време все повече се замислям,че трендът е една фикция.Защото тренд по правилата е винаги обвързан с даден тайм-фреим.Например на 1М има рейдж,на 5м-тренд нагоре,на 1 час-тренд надолу и т.н.
Добре,ние търгуваме само фрейма,който анализираме,обаче цената не знае това!Тя си се движи по свои правила,преминавайки в тренд точно когато сме "видяли" рейнджа и в рейндж,когато сме убедени в тренда...Освен това дискретизирането на движението във времето е напълно условно и изкуствено!Ако на 5 м сме на север,а на 15 м в рейндж-какво има на 10м или 12,5 м?
Самата фрактална природа на графиката обезсмисля до голяма степен понятието тренд (посока).Защото,колкото и да е парадоксално,цената се движи едновременно във всички посоки
Това са само някои размисли и съмнения,които понякога ме спохождат.
Svilen (11-09-2013)
аз посоката на тренда я определям на 4 часовата графика , а позициите ги отварям на по малките на 15 минутна и др, но не на по малки , което ми е от голяма полза
Аз считам че има тренд на даден фрейм ако има на същия фрейм 30 последователни бара без нов екстремум в противоположна посока на тренда.Иначе тренд означава тенденция .нагласа,настроение на пазара и мисля че не е нужно да има точни правила ,а просто да го следваме като леко го опипваме![]()