-
08-10-2018 14:09
Кой пазар/група пазари предпочитате и защо?
От кой пазар изкарвате най-много/плащате най-малко или изпитвате най-голямо удоволствие докато търгувате? Най-големия от всички големи - Евро/Долар, някоя друга валутна двойка, било то мейджър или крос със по-специфичен характер, ценни метали, енергийни или други по-малко актуални фючерси, акции?
Основните пазари ли предпочитате или някой техен дериват - опции, индекси, някакви по-апоокрифни портфейли?
Какви са причините, с които бихте обосновали подобен избор или предпочитание?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
08-10-2018 14:18
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Не съм се замислял......... не правя разграничение, валути, акции, метали, енергиини и кво ли не...........стига чарта да ми фане окото................................
опшъните не ми аресват.........там доста хазартно комай..................(дали не требеше поне 500 знака?!?!?)................
дисквалифициран: 500 символа
Последна редакция от privelege : 09-10-2018 на 21:48
Следните 6 потребители изказват благодарности на GeorgiRR за полезния пост:
kypa (08-10-2018), minkov (08-10-2018), borkooo_pz (08-10-2018), jivko78 (09-10-2018), Marin (18-10-2018), messi (30-06-2019)
-
08-10-2018 14:45
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Неизменно през годините един единствен инструмент не съм оставяла - златото.
Въпреки общото приетото мнение, че много се влияе от новини, смятам че конвенционалния технически анализ си работи добре при него.
Бих илюстрирала с графики, но ми е невъзможно поради недостатъци на форума.
От мейджърите предимно евро долар, по- рядко usd/jpy and gbp/usd
и по някоя екзотика за цвят - тях ги следя на големите за тренд и като видя такъв карам на малките по тренда. Най-много може би съм търгувала usd/nok, което не е съвсем екзотика.
От време на време -dax
И стига ми толкоз, затруднявам се да управлявам едновременно много позиции.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Следните 5 потребители изказват благодарности на Novak за полезния пост:
kypa (08-10-2018), GeorgiRR (08-10-2018), minkov (08-10-2018), Marin (18-10-2018), messi (30-06-2019)
-
08-10-2018 18:18
любимият ми пазар е usd/zar.
защо: защото първо има много екшън, и това ме кефи
второ - защото въпреки, че спреда му е привидно голям, съотношението между среднодневно движение и спред е най-голямо измежду всички познати ми валутни двойки.
може да има и други с подобно съотношение, но на мен не са ми известни
принципно търговията на тази двойка е екстремно изживяване и не препоръчвам на незапознатите да търгуват, особено с големи обеми в началото.
по едно време и тук във форума бях запалил няколко фена, ама май останах само аз дето си я трейдвам.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 6 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
kypa (08-10-2018), borkooo_pz (08-10-2018), Novak (09-10-2018), jivko78 (09-10-2018), Marin (18-10-2018), messi (30-06-2019)
-
08-10-2018 19:55
Следните 6 потребители изказват благодарности на emoyambol за полезния пост:
minkov (08-10-2018), kypa (08-10-2018), Novak (09-10-2018), jivko78 (09-10-2018), Marin (18-10-2018), messi (30-06-2019)
-
09-10-2018 11:15
И аз да си кажа мнението: търгувам четири пазара в момента интрадневно - злато, петрол, евро/йена и паунд/долар.
Златото е лидера в ценните метали, които като цяло не са най-актуалната пазарна група в момента (спрямо преди 5-10 години примерно). Т.е. силни еднопосочни движения без значителни корекции има относително по-рядко, като ги има обаче са достатъчно продължителни и добре структурирани, че да изкарат за разхода от чакането и малко отгоре.
Петрола е лидер в енергийните фючерси, които са може би най-актуалната пазарна група в момента. Сигналите за интрадневни движения са най-чисти и движения има най-често (спрямо другите пазари дето търгувам). Природния газ също има подобни характеристики. И двата инструмента са сред най-изгодните за търгуване в ИнстаФорекс.
Нито евро/йена, нито паунд/долар са лидери в групата на валутните двойки. Евро/йена отразява движенията на евро/долар с малко по-голяма амплитуда. Недостатък, който може да бъде разглеждан и като предимство (обучение и навици в по-тежки условия) е (впечатлението за) поведението на крос, т.е. относително по-размазани сетъпи.
Паунд/йена все още е сред най-актуалните валутни пазари (Брекзит, прехвърляне на капитали и т.н.), макар и не лидер в групата. Поведението му е специфично - екстра микро-рейджове плюс сравнително резки движения между тях. Може да се разглежда като предимство аналогично със споменатото за евро/йена.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Novak (09-10-2018), minkov (09-10-2018), jivko78 (09-10-2018), emoyambol (09-10-2018), hanuman (09-10-2018), Marin (18-10-2018), messi (30-06-2019)
-
09-10-2018 18:47
Аз в момента основно търгувам валути - предполагам като повечето тук.
Най-често търгувам дадена валута в "пакет" с още няколко валути ..
Примерно ако очаквам долара да се обезценява или поскъпва го търгувам спрямо повечето от основните двойки с него...като все пак за всяка двойка си правя отделен анализ и ако при дадена двойка все още няма сигнал , или не е потвърден я пропускам
В "пакет" спрямо други валути най-често търгувам долара и йената , по-рядко еврото и паунда
Хубавото е че като нацелиш тренд почти всички позиции тръгват на печалба, а лошото че като си в грешна посока всичко е на минус 
Но риска го контролирам като пускам по-малки обеми на повече двойки, вместо един голям обем на една двойка
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 7 потребители изказват благодарности на jivko78 за полезния пост:
minkov (09-10-2018), kypa (09-10-2018), Marin (18-10-2018),
Нерегистриран (2), lyubo (30-06-2019), messi (30-06-2019)
-
18-10-2018 09:36
По принцип търгувам инструменти ,при които спреда е минимален
Това са: евро, кабел, франк, йена , евро йена и т.н.
Правя разлика при търговията си дали инструмента е суровиненен:
канадски долар австралиски долар новозеландски долар.
или не е :евро, кабел, франк, йена , евро йена, евро франк .
Обикновенно суровинните валути вървят срещу доларовия индекс и останаланите несуровинни валути.
Злато, индекси ,петрол и някои екзотични валути, обикновенно са с висок спред и за това ги избягвам.
По принцип работя с техническия анализ , а на последък някои мои роботи търгуват и чрез безиндикаторни технологии
Последна редакция от saxsten : 18-10-2018 на 10:26
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Следните 4 потребители изказват благодарности на saxsten за полезния пост:
kypa (18-10-2018), Marin (18-10-2018), minkov (22-10-2018), messi (30-06-2019)
-
30-06-2019 19:30
Предпочитам Форекс пазара - валутната търговия, защото при нея ливъриджа е достатъчно висок и следователно увеличава възможността за значима доходност. Съотношението на множеството валутни двойки спрямо търговията с ценни метали и суровини е значително по-голямо и това също ми е повлияло на избора да търгувам основно на Форекс пазара.
Като за дневен трейдър най-голямото удоволствие, което може да изпитам от търговията е пазара днес да даде "рали" и аз да го изтъргувам, хвана от начало до край цялото.
По някога за такъв ''рали'' ден съм се сещал за поговорката и казвал, че "ден година храни".
Следните 3 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
jivko78 (01-07-2019), gambletrade (01-07-2019), kypa (01-07-2019)
-
30-06-2019 19:50
Аз лично предпочитам валути, злато и петрол.
Никога не съм се занимавал с акции, индекси и стоки.
Основната причина да пропускам индексите, акциите и стоките е работното им време.
Първо е много кратко и после е в повечето случаи през американската сесия, а на мен към 16 часа вече не ми се работи.
Освен това поне стките и акциите не са много подходящи за интрадневна търговия, защото се движат прекалено мудно за моя темперамент.
Предпочитам да получавам бързи резултати от сделките си, независимо от това дали резултатите са положителни или отрицателни
Следните 2 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
jivko78 (01-07-2019), kypa (01-07-2019)