Коя валутна двойка и индикатор според вас са най-добри за скалпиране?
Коя валутна двойка и индикатор според вас са най-добри за скалпиране?
Последна редакция от emoyambol : 25-04-2019 на 19:24
В последно време еврото спрямо щатския долар се оказа доста добра валутна двойка за търговия чрез скалпиране. Разбира се доста е важно да имаш и добра стратегия при скалпиране, иначе и на която валутна двойка да търгуваш все тая. Аз лично когато скалпирам търся около 20-30 пипса и давам стоп около 10 пипса. Знам, че повечето скалпери търсят много по-малко пипсове и стопа им също е много малко пипсове, но според мен прекалено малкия стоп може да доведе до по-чести загуби, отколкото печалби. Може би рейнджа е най-добрия вариант за един скалпер или поне това е моето мнение. И все пак може да се скалпира и по тренда, но тогава бих предпочел интрадей или дори дългосрочна търговия!
Аз за последно скалпирах валутна двойка под формата на Австралийски/Американски Долар - имаше някакви тежки новини и направи едни бързи 50 пипа. Стегнато, хубаво движение се получил, не рязко камшично и нетъргуваемо като паунда един-два пъти в месеца около 11:30. Недостатък на тая двойка е, че новините от такъв мащаб се публикуват по време, когато в България или спим, или извършваме някакви други дейности още по-несъвместими с трейдинга.
Евро/долар към момента веднъж в месеца може и да става за скалпиране, може и да не става. Преди няколко години беше значително по-интересна в тая насока сякаш.
Паунд/Долар определено беше лидер в това отношение преди няколко седмици, когато британския парламент дебатираше срокове и други разни работи около Брейкзит.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
messi (08-05-2019), Нерегистриран (2), lyubo (10-05-2019), Edi7 (10-05-2019), minkov (10-05-2019), borkooo_pz (11-05-2019)
Аз търгувам само валутната двойка евро срещу долар. Правя общо взето краткотрайни сделки. Държа една позиция от 10 минути най-малко до един ден най-много. Значи може да се каже, че скалпирам с тази валутна двойка. Ако правилно тълкувам какво точно се разбира под скалпиране? Мисля си, че когато една валутна двойка е в рейндж е идеална за скалпиране. Това с пълна сила важи за евро срещу долар. С малки изключения, разбира се. Когато доларът реши да напредне в южна посока. Индикатори не ползвам, а се ориентирам по графиките. Предполагам, че при други валутни двойки има не по-лоши възможности за скалпиране, но понеже не ги следя нямам лични впечатления. Струва ми се, че и някои финансови инструменти също може да бъдат вкарани в тази графа. Например златото, петрола, индексите. Така си мисля, защото дори бегъл поглед ми показва, че те стоят на почти едни и същи нива дълго време. Дано не греша.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (14), lyubo (10-05-2019)
Ако скалпирам вероятно ще подбера малка графична времева рамка, между 1М и до 5М минутна графика. По принцип избягвам да скалпирам заради ред причини, някои от които са сериозни, като например: забранено е по-договор от страна на някои брокери.
Форекс скалпинга е примамлив стил за печелене в началното развитие на всеки кандидат търговец, но с времето би трябвало да се убеди, че този стил на валутна търговия не е нито по-бърз, нито е по печелещ от останалите известни търговски стилове.
Според мен за скалпинг са подходящи абсолютно всички валутни двойки, разбира се всичко се променя с времето и не може да се каже коя е тази най-подходяща валутна двойка, а би трябвало да се подбере към момента, къде е най-добре да оперираме с този не лесен стил за търгуване.
Един от индикаторите който ще използвам за скалпинг търговия със сигурност, ще е RSI (индекс на относителната сила) не модифициран - стандартен , а другия индик. ще е според пазарните и графични условия, но вероятно ще е трендови като например плъзгаща се средна EMA (Exponential Moving Average).
Лично аз бих оперирал с подобен стил Scalping само когато тествам на демо някакъв нов индикатор или стратегия и тогава за да имам на разположение повече и по-често сигнали за входове и изходи за валутна сделка, бих гледал на по-малка графика, където е по благоприятно да се случва това, с цел анализ на стратегията и евентуално нейната бъдеща употреба на по-голяма времева рамка за реална форекс търговия.
Последна редакция от lyubo : 10-05-2019 на 08:42
Edi7 (10-05-2019), kypa (10-05-2019), minkov (10-05-2019), Нерегистриран (2), borkooo_pz (11-05-2019)
Не мога да си спомня откога не съм отваряла едноминутна графика, под 5 минути много отдавна не съм слизала. Този стил на търговия за отваряне и затваряне на сделки за кратко време от около 5-10 минути не ми импонира. Поради липсата на опит в този стил на търговия насоки не мога да дам. Също трябва да се избира и подходящ брокер, не при всеки брокер тази търговска стратегия е удачно да се използва. Работи се с агресивни стопове, които в случай че импулса не тръгне веднага в нашата посока заминават веднага.
Предполага се отварянето на много сделки, което пък е препоставка за овъртрейдинг.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Според мен скалпирането има смисъл почти единствено само по време на публикуване на новини. В тоя контекст почти всички валутни двойки, а и други пазари, могат да се окажат подходящи за скалпиране.
Но дори и тогава затварянето на сделката в рамките на определен изключително кратък период от време и/или за минимална печалба (понеже това са горе-долу единствените две дефиниции за скалпиране) не трябва да бъде самоцел. По-скоро кратките сделки трябва да са компромисен вариант ако не се получи хубаво голямо движение след публикуването на съответните данни. Което всъщност трябва да целим да хванем с търговията си в такива моменти.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
lyubo (10-05-2019), minkov (10-05-2019), Нерегистриран (4), Edi7 (10-05-2019), borkooo_pz (11-05-2019)
Едно време кога бях млад и глупав трейдър бях убеден, че скалпинга е единственото умно и печеливше нещо на форекс пазара.
След като натрупах малко опит и известно количество загуби, вече не бях млад трейдър а само глупав, но не чак толкова, че да не ми светне, че в скалпинга много хляб няма.
Отдавна съм се отказал да скалпирам с цел реализиране на свръх големи печалби.
Понякога, когато ме обзвме хазартната треска и имам време за губене си правя разни скалпинг експерименти с най-минималния възможен лот в продължение на половин до един час, ама това е повече за задоволяване на нзки страсти отколкото с цел някаква печалба.
Дето се казва те и печалбите и загубите от такова упражнение като моето са в рамките на 2-3 долара, та не е страшно, че от време на време пробвам вредни практики.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Edi7 (10-05-2019), kypa (10-05-2019), borkooo_pz (11-05-2019), Нерегистриран (2), КинО (13-05-2019), lyubo (14-05-2019)
Скалпирането не е за всеки трейдър, а и форекс брокера ти също трябва да е добър, да предлага например нисък спред, бързо изпълнение на поръчките и разбира се трейдъра трябва да има добра стратегия. Аз лично ми се е случвало да скалпирам, но не ми е любимия начин за търговия. Рядко поглеждам времева графика, която е по-малко от 15 минути, а на 5 минутна графика или 1 минутна графика си ги гледам само по време на новини, тъй като тогава има доста екшън и става шоу. Предпочитам интрадей сделка, която може да ми даде едни 40-50 или дори 100 пипса, отколкото да се моря толкова чрез скалпиране, където трябва да спечеля едни 10 сделки по 5-10 пипса, че да има смисъл.![]()
Е в дни като днес, Олюто е най яко за скалпиране ...
Ама ако е хваната посоката .... че обикновенно в такива рейдове се контри движението ....
А колко по-лесно би било просто да се търгува по него
В дните около ролването на фючъра на Олюто винаги има такива движения ...
Ама скалпирането винаги си е риск все пак![]()
kypa (14-05-2019), Нерегистриран (1)