Ха, здравейте!
Та въпросът ми е дали някой от колегите във форума се занимава с отглеждането на етерично маслени култури и производството на етерично масло съответно.![]()
Ха, здравейте!
Та въпросът ми е дали някой от колегите във форума се занимава с отглеждането на етерично маслени култури и производството на етерично масло съответно.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За какво по-конкретно се интересуваш лавандули, рози ......
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
много са модерни напоследък за отглеждане, особено лавандулата. ако не друго, поне можеш да взимаш добри евро субсидии за тях. иначе Бг произвежда 80% от розовото масло в света. не вярвам обаче някой от форума да се занимава с такъв вид производство. самото производство на масло ще е доста по-сложно от отглеждането на суровината естествено. защо питаш?
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
чукунури чукундури вий сте маслени....ъъъ.... зелеви култури
Лавандулата вирее по казанлъшко
Имаше един институт по розата там , потъси го пък питай,ко не са го вече затрили .![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Не са го затрили, работи си и то доста добре. По Карловско и казанлъшко розата е все още сериозен бизнес
----------
Не е трудно самото производство на розово или друго масло - процеса е подобен на този на варенето на ракията.много са модерни напоследък за отглеждане, особено лавандулата. ако не друго, поне можеш да взимаш добри евро субсидии за тях. иначе Бг произвежда 80% от розовото масло в света. не вярвам обаче някой от форума да се занимава с такъв вид производство. самото производство на масло ще е доста по-сложно от отглеждането на суровината естествено. защо питаш?
Проблемът е после с реализацията, защото произведеното масло трябва да се сертифицира като чисто и качествено, което струва доста скъпо
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не става въпрос за лавандула..за маточина става въпрос. Иначе института по розата и етеричномаслените култури си е жив още...работят си хората. Интересува ме, защото тепърва мисля да се захващам с това нещо и ми е интересно дали някой от форума го развива. Отглеждането на суровината не е проблем..проблемът е дестилацията после, защото инвестицията за дестилерия е доста сериозна. Реализацията на продукта също не ми е проблемТа въпросът ми беше за тънкости и хитринки в тоя бранш...
има мисля частни такива фирми, които правят всякакви масла набарай някой работещ технолог там на хонорар
Ми то в Казанлък освен института по розата имаше и едно обединение Българска розаМисля че още го има Произвежда дестилати от лавандула и розиНе става въпрос за лавандула..за маточина става въпрос. Иначе института по розата и етеричномаслените култури си е жив още...работят си хората. Интересува ме, защото тепърва мисля да се захващам с това нещо и ми е интересно дали някой от форума го развива. Отглеждането на суровината не е проблем..проблемът е дестилацията после, защото инвестицията за дестилерия е доста сериозна. Реализацията на продукта също не ми е проблемТа въпросът ми беше за тънкости и хитринки в тоя бранш...
Най добре е да се свържеш с някой техен технолог дето е работил още при социализъма ,да те светне по въпроса
Същото може да стане и ако намериш някой такъв и в института по розата.
Иначе тука във форума едва ли ще има кой да каже, ние тука сме по друго земледелие![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
в пловдив май имаше аграрен университет сигурно те образоват такива кадри
Пловдив ми е далечко, Казанлък - също...ще го мисляОпипвам почвата още
----------
Последното нещо, с което съм си мислил, че ще искам да се занимавам е земеделие...повярвай миМи то в Казанлък освен института по розата имаше и едно обединение Българска розаМисля че още го има Произвежда дестилати от лавандула и рози
Най добре е да се свържеш с някой техен технолог дето е работил още при социализъма ,да те светне по въпроса
Същото може да стане и ако намериш някой такъв и в института по розата.
Иначе тука във форума едва ли ще има кой да каже, ние тука сме по друго земледелиеАма ако има кирия в цялата работа, що пък не...като гледам как някакви земеделци от село купуват техника за милиони...някак започва да ме влече
![]()