Здравейте на всички.Казвам се Свилен Георгиев на 19г , начинаещ във търговията като търгувам от почти половин година през trader.bg. Също така си купих 2-те книги на Светлин Минев `Как да съставим собствена форекс стратегия` и `Стратегии за търгуване на финансовите пазари`. Имам прочетени няколко десетки страници , но от 3 месеца вече живея и работя в Лондон и доста неща позабравих покрай суматохата тук. Жалко , че книгите останаха в България , но скоро ще ми ги изпратят и ще започна отново.Още помня как на 15 годишна възраст прочетох великата мисъл `Накарай парите да работят за теб , не ти да работиш за тях` и просто погледа ми върху нещата се обърна на 360. По това време играех покер със данни на родителите си и като цяло докарвах добри пари и няколко добри покупки (ATV , нов компютър , обикаляне по live игрите в София) Това още повече засили гладът ми за правене на пари. Сега съм в Лондон , работя и спестявам за да мога да започна да инвестирам. Първата инвестиция ще е за лична търговия , отделям и за инвестиция във взаимни фондове , като цяло мисля на 30 да нямам работодател. Относно търгуването , от 2 седмици търгувам по системата Алън , влизам в сделки с по-голяма част от банкрола си от колкото е допустимо (около 20% от банката) , нормално за всеки начинаещ , но когато банката ми се покачи няма да вдигам залога , а просто сегашните суми ще са 5% от банката ми. Така е на виртуални , всички знаете , но за мен най-важното е да успявам да сключвам успешни сделки. От началните 10 000 сега са 27 000 в момента като имам 4 отворени позиций на печалба от 50 до 300%.
Също така продадох акций на Apple , защото знам , че успешните спекуланти продават при добри и купуват при лоши новини. Обмислям да търгувам още доста месеци на виртуал , за да намеря подходяща стратегия и да се усъвършенствам в нея. След нова година мисля да депозирам 300-500лв за начало които приемам да загубя , но не бих допуснал. След като преодолея и свикна психически с търгуването с реални пари един начален капитал от 1000лв мисля , че ще е достатъчен за начало. Това е от мен за сега , по-късно ще кача и някоя снимка с отворените ми позиции и начинът ми на търгуване.