• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Липсата на стратегия във форекса до какво води?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Липсата на стратегия във форекса до какво води?

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 2 1 2
    Резултати от 1 до 10 от общо 11
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 25-08-2022 16:17 #1 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X

Липсата на стратегия във форекса до какво води?

Това е малко риторичен въпрос, защото на всеки човек дори бегло запознат с форекса му е ясно, че без стратегия там няма как да се успее. Съответно се трупат предимно загуби и колкото и пари да се инвестират се стига до фалит. Но тъй като се намирам в задълбочен процес на преоценка и анализ на своето участие на валутния пазар е добре да споделя публично как точно търгувам или по-ясно казано каква е моята форекс стратегия. Ами трябва да си призная чистосърдечно, че наистина нямам стратегия кога, как и защо да отварям сделки на валутния пазар. Знам че това е важно, но не го спазвам и причината вероятно е защото не ми се занимава с толкова сложни и неразбираеми за мене неща. Имам предвид, че подробното гледане на графиките, правенето на анализи и дори следенето на икономическия календар с новините са все неща, които пропускам съвсем съзнателно. Едно че нямам никакви познания в тази област и изобщо не ми се занимава да се уча на стари години тепърва, а второто е че това ми е стил на поведение във всяка област откакто се помня. Аз дори в училище не си давах никакъв зор, но благодарение на отличната си памет запомнях важните неща за учителите и така завърших с приличен успех. Не мисля, че минавам за мързелив и дори напротив - мога да бачкам с часове без да се сетя за ядене или сън. Но ме няма по ученето, подготовката и предварителното планиране на каквото и да е. Човек на действието съм и затова ми хареса колко лесно се стига до правенето на сделки във форекса и повече не ми е било нужно да уча в тази област. Гледал съм, че има някакви индикатори и системи, но на десетата минута се отегчих и реших, че няма да ги ползвам. Как търгувам ли? Ами отварям платформата и си избирам една от двете възможности - купувам или продавам съответната валутна двойка. Правя го почти веднага без да се бавя с някакви предварителни анализи или изчакване на новини. Знам че не се прави така, но това съм аз и няма как да действам другояче. Излишно е да ви казвам, че не препоръчвам на останалите да копират тази моя липса на стратегия.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

2. Следните 5 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (5)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 27-08-2022 18:21 #2 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Ами липсата на стратегия води до това, че аз за час и половина два загубих всичките пари, които мога да си позволя да отделя за форекс през месец септември. Някой сигурно ще забележи, че то месец септември още не е почнал и ще е напълно прав. Просто парите ми за септември дойдоха една седмица по-рано и аз реших, че това е добър знак и мога да ги изтъргувам веднага. Естествено в събота следобяд няма какво друго да се търгува освен криптовалути и аз затова и натам се насочих. Видя ми се, че биткойнът е прекалено поевтинял и реших, че нищо не му пречи малко да поскъпне, но за съжаление не познах посоката. Както е видно биткойнът падна и ми прибра парите до цент за час и нещо. Не знам на кой му е хрумнало да продава криптовалути точно в почивен ден и по принцип от преди имах наблюдения, че събота и неделя посоката е нагоре. Този път не познах или направих своята сделка в неподходящ момент, защото е съвсем възможно да е паднала цената колкото да ме фалира и сега да тръгне много нагоре. Това на мене лично ми се е случвало много пъти и вече може да се каже, че съм абонат за подобни къръшки изпълнения. Това наистина е липса на късмет и не се оправдавам с него, но такива са фактите. Ето аз се бях настроил да не търгувам поне до 5-6 септември поради простата причина, че ме е хванала липсата на пари. Обаче като ми дадоха пенсията по-рано това ми се стори като знак, че мога да се включа на пазара малко по-рано. Още повече, че биткойнът ми се вижда, че е на някакво дъно и няма да е изненада ако сега тръгне нагоре и то трайно. Доста се пише и говори, че има все положителни новини за криптовалутите и дори в този форум съм срещал подобни коментари. Но каквото и да си говоря Негово Величество Пазарът ме зашлеви и ме прати да почивам един месец. Всъщност вероятно ще е повече от месец и сега преброих, че става дума за точно 37 дни без реално участие на валутния пазар. Никак не ми звучи добре това и не е приятна перспективата, но няма какво да се направи. А иначе за протокола моят месечен бюджет за форекс е точно 50 лева или обърнато в долари това днес правеше 23 долара и 78 цента. Никак не е сериозна сумата, която загубих в днешните мои опити да се надлъгвам с биткойните, но за закъсал бедняк като мене си е цяло състояние. В крайна сметка не колко пари съм загубил е най-важното в случая. Човек се захваща с някакво хоби с надеждата то да му донесе някакви положителни емоции и да го откъсне от тежките размисли за кризи, болести и недоимък. Не знам как е при другите хора, но при мене има една много неприятна особеност, че когато е зле всичко ми върви на зле. Под всичко имам предвид всички области на живота - на първо място здравето, после финансовото положение, професионалната кариера, отношенията ми с хората около мене и т.н. и т.н. Всичко е от черно по-черно и нямаш право да се оплакваш, защото някакси вътрешно си натякваш, че за цялата каша сам си си виновен. Когато дойдат хубавите моменти пак е същото - така те залива благоденствие от всякъде, че на практика нямаш време да се зарадваш и обикновено намазват околните от това, а ти пак си объркан и виновен, защото предчувстваш, че това положение скоро ще свърши. Затова търгувам форекс без система. Причината е, че липсата на стратегия е моят стил на живот, който не помня кога и как съм си наложил, но обещавам да поема цялата вина за това.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

5. Следните 9 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

L&T (27-08-2022), Нерегистриран (8)

6. 27-08-2022 18:41 #3 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      L&T
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      L&T не е на линия
      Главен дилър
      Bahagia

L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите Аватара на L&T
      Начислени плащания
      34.19 USD
      Благодарности
      1 255
      Благодарили са му 2 406 Пъти в
      733 Поста
      ПодписвамПодписвам
      jqa,
      X
      Аз имам абсолютно същия проблем, с тази разлика че реални пари не влагам. Харесва ми форекс търговията и понякога съм правила добри печалби, но фалитите са в моя полза. Честно казано нищо не разбирам все още а за стратегия и дума не може да става. Опитите ми са сравнително малки, а печалбите почти нулеви. Разбира се това ме спира да влагам лични пари. Що се отнася до криптовалути изобщо не бих рискувала. Единственото което търгувам са валутните двойки и по точно канадски долар. Честно казано нямам много свободно време за да се реализирам във форекса, но съм чела че за реализация е доста сложно. Моята стратегия е малко като играта на тото, предимно разчитам на късмета си. Имам позната която се издържа само с това, но стреса понякога я издава колко е уморена вече. Дори и да открия перфектната стратегия пак не бих се доверила изцяло на форекс търговията. Мисля че и покрай събитията по Света, пазара стана доста нестабилен и това прави търговията още по-сложна и трудна. За крипто валутите не съм си и помисляла да търгувам защото движенията там са доста динамични. Опитах много пъти да създам своя стратегия и модел на търговия, но нетърпението в мен ми изигра лоша шега. Ако трябва да съм честна усещане за движението го имам, но винаги отварям позиции в средата на тренда с максимален капитал и точно това ми е грешката. Ако някой сподели как се е справил с този проблем ще му бъда изключително благодарна. Що се отнася до стратегии, изгледах много видеа но за сега нищо не ме е впечатлило достатъчно. Надявам се един ден и аз да се похваля с печеливши сделки, но до тогава явно има още много да уча. Все пак хубавото е че открих този форум и имам възможността да играя без да губя лични пари. Мисля че в това отношение сме късметлии. Има ли желание, има и начин, просто аз все още не съм открила моя такъв.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

7. Следните 9 потребители изказват благодарности на L&T за полезния пост:

Нерегистриран (8), ontar (27-08-2022)

8. 28-08-2022 09:57 #4 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Zagorka
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Zagorka не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Аватара на Zagorka
      Град
      Стара Загора
      Начислени плащания
      2,416.67 USD
      Благодарности
      1 425
      Благодарили са му 8 605 Пъти в
      2 614 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от L&T Виж мнението
      Моята стратегия е малко като играта на тото, предимно разчитам на късмета си.
      А не трябва! Същото е да се качиш в колата и да тръгнеш за град Х, но да не знаеш кой е зад Х-а, да не провериш и заредиш с гориво, да не знаеш цената за литър гориво и други дребни детайли от подготовката за път, а да се разчита на късмета да стигнеш. Може да се получи един-два пъти, но в повечето случаи няма да е така. Все някой дребен детайл ще те проваля.
      Та и с форекса е така. Гледа се като на бизнес и как може да изкараш парички от инвестицията си. Хубаво, влагаш някакви пари, но трябва да знаеш за какъв период и да си наясно, че можеш да ги изгубиш. Особено в началото.
      Но като цяло добре си започнала само с един инструмент. Така се започва, бавно и постепенно и после вече се разширяват инструментите. Грешката е, че това е валута/и, препоръчително е първо през капиталовия пазар да се мине, защото всички тези теории за подкрепи и съпротиви важат основно за капиталовите пазари. На валутните пазари често не вършат работа, а са изпробвани едно време точно върху капиталови и дългови пазари.
      За перфектна стратегия и дума да не става, такава няма. И тези големите акули, които си манипулират пазара, често се случва да губят, глобяват ги регулаторите при установено нарушение и наговаряне за масирани, едновременни покупки или продажби, но те си изчисляват предварително размера на глобата и евентуалната печалба, която могат да изкарат и на база на крайния резултат си действат. Ако ги устройва.
      За пазара си права, в момента рисковете са много, ситуацията е несигурна, а лихвите се повишават, което кара някои да инвестират на сигурно, т.е. в банкови депозити.
      Очакванията трудно се сбъдват в такива моменти. Ето, например аз имах очакване, че в тази несигурност и висока инфлация цената на златото ще върви нагоре и около $2000 за тройунция, но уви, не е така. Това не стана. Бях купил рано, продадох и изкарах някой друг лев от него, но ако бях държал за таргета от около $2000 още сделката ми щеше да се мъчи и да трупа загуби в перото "суап/ролоувър". В един момент такива "дългосрочни" сделки стават нерентабилни. Ето защо постоянно трябва да се прави оценка и на вече активните сделки и дали евентуално да не бъдат затворени.
      Някои брокери предлагат безсуапови сметки, но това не е пазарно поведение. От друго място ще си хванат загубите.

Одобрена

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

9. Следните 8 потребители изказват благодарности на Zagorka за полезния пост:

L&T (28-08-2022), ontar (28-08-2022), Нерегистриран (6)

10. 28-08-2022 15:06 #5 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от L&T Виж мнението
      Аз имам абсолютно същия проблем, с тази разлика че реални пари не влагам. Харесва ми форекс търговията и понякога съм правила добри печалби, но фалитите са в моя полза. Честно казано нищо не разбирам все още а за стратегия и дума не може да става. Опитите ми са сравнително малки, а печалбите почти нулеви. Разбира се това ме спира да влагам лични пари. Що се отнася до криптовалути изобщо не бих рискувала. Единственото което търгувам са валутните двойки и по точно канадски долар. Честно казано нямам много свободно време за да се реализирам във форекса, но съм чела че за реализация е доста сложно. Моята стратегия е малко като играта на тото, предимно разчитам на късмета си. Имам позната която се издържа само с това, но стреса понякога я издава колко е уморена вече. Дори и да открия перфектната стратегия пак не бих се доверила изцяло на форекс търговията. Мисля че и покрай събитията по Света, пазара стана доста нестабилен и това прави търговията още по-сложна и трудна. За крипто валутите не съм си и помисляла да търгувам защото движенията там са доста динамични. Опитах много пъти да създам своя стратегия и модел на търговия, но нетърпението в мен ми изигра лоша шега. Ако трябва да съм честна усещане за движението го имам, но винаги отварям позиции в средата на тренда с максимален капитал и точно това ми е грешката. Ако някой сподели как се е справил с този проблем ще му бъда изключително благодарна. Що се отнася до стратегии, изгледах много видеа но за сега нищо не ме е впечатлило достатъчно. Надявам се един ден и аз да се похваля с печеливши сделки, но до тогава явно има още много да уча. Все пак хубавото е че открих този форум и имам възможността да играя без да губя лични пари. Мисля че в това отношение сме късметлии. Има ли желание, има и начин, просто аз все още не съм открила моя такъв.
      Това е чудесно, че не влагаш реални пари, но тогава мога ли да попитам с какво търгуваш? Ако случайно ползваш демо сметки в това отношение аз мога да ти кажа, че вече опитвах, но там изобщо не е същото и някакси не ме блазни идеята да търгувам без да имам никакъв шанс да спечеля истински пари. Иначе аз разполагам с нужното свободно време за форекс и дори в повече, но само това не е достатъчно условие за реализация (както ти си се изразила) на валутния пазар. Трябват определени качества и най-вече търпение и дисциплина. При мене дисциплината и трудолюбието си ги имам в повече, но определено ми липсва търпение, което обикновено прецаква всичко останало. Грешно е да се разчита на късмет във форекс или на похвати познати от тотото, но когато човек обърка нещата само това му остава и мога да кажа, че много рядко помага поне при мене е точно така. Може да следя даден финансов инструмент с часове на графиката и движенията да са спокойни, но точно когато влезна в сделка изведнъж изниква някаква новина, слух или просто нещо става и следва силно движение, което в повечето случаи е срещу моята позиция. Не знам защо така се получава и е много гадно, но на практика нищо не може да се направи. Отдавам всичко на лошия си късмет, но едва ли е само това основната причина. Поне няколко пъти съм опитвал да търгувам по чужди стратегии, които уж са проверени и много печеливши, но при мене това няма положителен ефект за съжаление. Който си е кърък си е кърък както и да го погледнеш. Браво на твоята позната, че се издържа от форекс, защото това е рядко срещано явление или поне аз не съм чувал и не познавам хора, които да са в подобна позиция. Не искам да те обезсърчавам, но това, че човек има желание не е гаранция за успех във форекса и ти го казвам за да не се разочароваш. Аз например преди повече от година също си мислех, че лесно ще се науча да търгувам и ще почна да печеля. В момента може да се каже, че съм свършил половината работа, защото се научих да търгувам, но не и да печеля.

Одобрена

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

11. Следните 9 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (8), L&T (29-08-2022)

12. 29-08-2022 10:05 #6 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      L&T
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      L&T не е на линия
      Главен дилър
      Bahagia

L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите L&T е отвъд представите Аватара на L&T
      Начислени плащания
      34.19 USD
      Благодарности
      1 255
      Благодарили са му 2 406 Пъти в
      733 Поста
      ПодписвамПодписвам
      jqa,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ontar Виж мнението
      Това е чудесно, че не влагаш реални пари, но тогава мога ли да попитам с какво търгуваш? Ако случайно ползваш демо сметки в това отношение аз мога да ти кажа, че вече опитвах, но там изобщо не е същото и някакси не ме блазни идеята да търгувам без да имам никакъв шанс да спечеля истински пари. Иначе аз разполагам с нужното свободно време за форекс и дори в повече, но само това не е достатъчно условие за реализация (както ти си се изразила) на валутния пазар. Трябват определени качества и най-вече търпение и дисциплина. При мене дисциплината и трудолюбието си ги имам в повече, но определено ми липсва търпение, което обикновено прецаква всичко останало. Грешно е да се разчита на късмет във форекс или на похвати познати от тотото, но когато човек обърка нещата само това му остава и мога да кажа, че много рядко помага поне при мене е точно така. Може да следя даден финансов инструмент с часове на графиката и движенията да са спокойни, но точно когато влезна в сделка изведнъж изниква някаква новина, слух или просто нещо става и следва силно движение, което в повечето случаи е срещу моята позиция. Не знам защо така се получава и е много гадно, но на практика нищо не може да се направи. Отдавам всичко на лошия си късмет, но едва ли е само това основната причина. Поне няколко пъти съм опитвал да търгувам по чужди стратегии, които уж са проверени и много печеливши, но при мене това няма положителен ефект за съжаление. Който си е кърък си е кърък както и да го погледнеш. Браво на твоята позната, че се издържа от форекс, защото това е рядко срещано явление или поне аз не съм чувал и не познавам хора, които да са в подобна позиция. Не искам да те обезсърчавам, но това, че човек има желание не е гаранция за успех във форекса и ти го казвам за да не се разочароваш. Аз например преди повече от година също си мислех, че лесно ще се науча да търгувам и ще почна да печеля. В момента може да се каже, че съм свършил половината работа, защото се научих да търгувам, но не и да печеля.
      Предимно търгувам само с бонус сметката си тук. Рядко имам време да пиша и затова не съм имала и кой знае какви бонуси, но причината за това си е единствено в мен. Преди време се опитах да печеля пари в казината и това ми изигра лоша шега и от тогава си имам едно наум. Тоест за мен бонус сметката е като възможност да се уча и развивам на финансовите пазари и в дългосрочен план да печеля допълнителни средства към семейния бюджет. Тоест тук съм със нагласата ако спечеля е ок, но ако изгубя със следващия бонус ще опитам пак. За съжаление разбрах и то по много труден начин, че пари се печелят с труд, всичко останало е прекалено скъпо струващ риск който в повечето случаи е губещ за мен. Често ни се случва да имаме късмета на начинаещия и мисля че това след време се оказва пагубно за нас. Затова аз гледам на форекса като приятно хоби което понякога ми се отблагодарява с добри печалби. Ти само с форекс ли се занимаваш или имаш ни други странични доходи? Смисъл такъв че ако все още се учиш и нямаш печеливши сделки по-добрия вариант е да търгуваш само с бонус сметката като мен. Аз гледам да не се вманиачавам, мисля че това е най-важното нещо. Другото много важно поне за мен е че гледам да се забавлявам когато търгувам без да имам големи очаквания за крайния резултат. Общо взето просто се забавлявай на платформата, приеми го като игра, като хоби и ще видиш че положителните резултат няма да закъснеят. Мисля че желанието за печалба те кара да взимаш бързи и грешни решения. Поне така все ми казва моят финансов съветник. Затова реших отново да пиша тук след известен период на пауза и да опитам по този начин. Вече съм много по-спокойна и се надявам този път да се похваля с добри резултати. Мисля че това е много важно, да бъдем спокойни, а с бонус сметката имам възможност да фалираме много пъти без да повлияе това на нашия бюджет. Мисля че е хубаво да си починеш малко и да натрупаш по-голям бонус и след това да опиташ търговия с 10 процента от капитала. Може би ще имаш по-голям успех. Не разчитай само на късмета.

Одобрена

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

13. Следните 8 потребители изказват благодарности на L&T за полезния пост:

Нерегистриран (8)

14. 31-08-2022 07:50 #7 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 631 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Общо взето и двамата така като ви прочетох по диагонал си играете на тото 2 първо теглене. Имаш две възможности бай и сел и би било лесно да избереш едната , е да ама не .Причината да избереш която и да е от тях двете , трябва да е обоснована и трябва да имаш идея до къде точно да бъде тази сделка и къде да сложиш стоп /естествено ако се ползва такъв/
      Но като гледам , щом зануляваш капитала си за месец напред , явно липсват стопове.
      /и тук малко ни пусна по пързалката , че за месец си извън играта/ нали пишеш във форума . Бонуса за новичък ли си го пазиш ? Предполагам го търгуваш? Така че може би и от тук ти идва грешката да си проиграеш капитала, защото знаеш, че ще вземеш и бонус.
      Та всичко това ми говори за едно несериозно отношение към хорекда и губене на време .Казваш че имаш свободно време и то дори в повече
      Ами седни и понаучи нещо, материали има толкова много, погледа графиките, направи бектест да видиш как и дали работи дадена стратегия, направи си я удобна за себе си , вместо да си губиш времето в "повече"
      Иначе това ще продължава до безкрай , а щом виждаш че нещо не е правилно и ти носи загуба би трябвало да го промениш според мен
      Но всеки си знае сам за себе най-добре какво да прави в крайна сметка. Давам съвет само , а всеки си решава. Но не правилно да стоиш и да губиш действително време и средства без да се напълнен да понаучиш нещо , което евентуално за напред може да се окаже и печелившо. Кой знае.

Одобрена

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

15. Следните 11 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

ontar (31-08-2022), minkov (31-08-2022), Нерегистриран (9)

16. 31-08-2022 08:23 #8 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      Общо взето и двамата така като ви прочетох по диагонал си играете на тото 2 първо теглене. Имаш две възможности бай и сел и би било лесно да избереш едната , е да ама не .Причината да избереш която и да е от тях двете , трябва да е обоснована и трябва да имаш идея до къде точно да бъде тази сделка и къде да сложиш стоп /естествено ако се ползва такъв/
      Но като гледам , щом зануляваш капитала си за месец напред , явно липсват стопове.
      /и тук малко ни пусна по пързалката , че за месец си извън играта/ нали пишеш във форума . Бонуса за новичък ли си го пазиш ? Предполагам го търгуваш? Така че може би и от тук ти идва грешката да си проиграеш капитала, защото знаеш, че ще вземеш и бонус.
      Та всичко това ми говори за едно несериозно отношение към хорекда и губене на време .Казваш че имаш свободно време и то дори в повече
      Ами седни и понаучи нещо, материали има толкова много, погледа графиките, направи бектест да видиш как и дали работи дадена стратегия, направи си я удобна за себе си , вместо да си губиш времето в "повече"
      Иначе това ще продължава до безкрай , а щом виждаш че нещо не е правилно и ти носи загуба би трябвало да го промениш според мен
      Но всеки си знае сам за себе най-добре какво да прави в крайна сметка. Давам съвет само , а всеки си решава. Но не правилно да стоиш и да губиш действително време и средства без да се напълнен да понаучиш нещо , което евентуално за напред може да се окаже и печелившо. Кой знае.
      По принцип повечето хора не обичат да ги критикуват за техните действия и допуснати грешки, но в случая ти си много права и аз приветствам всичко, което си написала. Ако имах някаква стратегия във форекса сигурно трябваше да я кръстя хаос и налучкване или нещо в този стил. Всъщност не е точно тото 2, а тото 1 с търсене на големи изненади или аз поне така го играя. В смисъл, че често предполагам накъде ще тръгне дадена валутна двойка, но съвсем съзнателно я търгувам наобратно. Един вид контря тренда както е прието да се казва из форекс средите. Чел съм, че в практиката на другите трейдъри се среща подобна стратегия и тя представлява нещо като търгуване на корекцията на тренда. Само че доколкото знам при тази стратегия човек трябва да разполага с много солидни средства в акаунта си и въпреки това да спазва много строга финансова дисциплина при отварянето на всяка сделка. Говоря за това, което се нарича контрол на риска или на чужд език е известно като риск мениджмънт ако не греша нещо. Много си права, че трябва да променя нещо, но аз в момента по принцип съм във фаза на големи трансформации в много сфери на своя личен живот. Те се случват под натиск и принуда на много неприятни и дори бих ги нарекъл твърде лоши обстоятелства, които ми се случват в моя живот, но е по-добре да не навлизам в конкретика. Така че без да се оправдавам мога да кажа, че на този етап моите действия на валутния пазар са нещо като опит за разсейване от тежките лични проблеми. Знаеш, че човек съзнателно или подсъзнателно винаги търси някакви отдушници, когато е притиснат от проблемите. Това да използвам точно форекса за начин да се откъсна от тежкото ежедневие едва ли е най-правилния вариант и аз си го знам, но така се случи и на практика го давам малко по инерция. Знам че трябва да се уча в областта на валутната търговия, защото аз на практика почти нищо не знам и най-важното е, че ми липсва и опит. Обаче в момента се налага да се уча в движение на много други и доста по-важни неща и затова нямам ресурса да се концентрирам за форекса. Дай Боже живот и здраве и на него ще му дойде времето и ще го почна.

Одобрена

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

17. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

18. 04-10-2022 12:03 #9 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цялата сутрин гледам умно повечето графики и не зная каква сделка да отворя и мога да кажа, че такова задръстено положение много рядко ми се случва. Не знам дали тука играе роля липсата на търговска стратегия или причините са други, но колкото повече време минава става все по-неприятно. В смисъл, че съм свикнал да работя смело на валутния пазар и дори да отворя сделка в грешната посока винаги имам идея как да постъпя. Ясно е, че не винаги се измъквам успешно, но поне свикнах със загубите и вече не ме притесняват чак толкова, което мисля за полезно. Дълго време американският долар беше пълен господар във форекса и това ми даде добра възможност да се нагодя към този тип движения. Трябва да призная, че никак не ми харесваше тази еднопосочност на валутния пазар, но постепенно свикнах и дори започнах да извличам ползи от цялата тази ситуация. Сега всичко на финансовия пазар започна много рязко да се обръща и това много ме обърква и определено нямам готов отговор. Еврото, паунда, златото и дори биткойна и повечето криптовалути не спират да поскъпват спрямо американския долар. Възстановиха се наистина с много бързи темпове и в момента може всичко да се очаква. Какво обаче ще се случи аз не се наемам да прогнозирам. Има горе долу три варианта - първият е този спад на долара да продължи още, вторият вариант е, америкнаската валута да се събуди от летаргията (както много пъти го е правила) и да си върне бързо загубените позиции. Третият вариант ще е най-интересен и това е да се получи един продължителен рейндж на валутния пазар. Аз нямам нито стратегия, нито нужните инструменти да предвидя какво следва да се случи от тези три възможни варианта и това наистина ме кара да се чувствам в много подтиснато състояние на духа. Може би защото съм от хората, които предпочитат да се пробват в дадена област дори неуспешно отколкото да пасуват отстрани. Гледам го паундът колко бързо се възстанови и се чудя дали това ще помогне на еврото да стигне до паритета срещу долара? Както се казва обаче това е въпрос за един милион долара и малцина знаят отговора.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

19. Следните 3 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (3)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 28-10-2022 12:20 #10 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      balcon
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      balcon не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите balcon е отвъд представите Аватара на balcon
      Начислени плащания
      1,652.35 USD
      Благодарности
      8 527
      Благодарили са му 14 261 Пъти в
      3 218 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Попаднах на този безплатен експерт, който ми се струва подходящ за хора, които не искат да ползват или нямат готова стратегия, с която да търгуват. Не случайно и логото на експерта се състои от два зара. Има всичко необходимо като настройки, но дори и програмиста написал бота не обещава големи печалби - просто участие на пазарите на пръв поглед без особен ангажимент, все пак от експерта се очаква да не губи повече отколкото печели, а докато търгува може да трупа положителен суап или ******.
      https://www.mql5.com/en/market/produ...ce=Site+Search
      ... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

22. Следните 4 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:

ontar (10-11-2022), Нерегистриран (3)

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 2 1 2
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти