Ползвате ли бързи кредити и от кои фирми?
Ползвате ли бързи кредити и от кои фирми?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
balcon (14-08-2020), Emil Enchev (16-08-2020), minkov (16-08-2020), Нерегистриран (2)
Бърз кредит съм ползвал само един път - от любопитство - кредит "до заплата" и без лихва за период от 30 дни - интернет промоция. Дори и тогава имаше някакви таксички.
Не пречи да се вземе стока на изплащане за 6 месеца с 0% оскъпяване, но с тези промоции обикновено се изчиства залежала стока.
Всяка друга форма на бърз кредит задължително трябва да се избягва и да се търсят алтернативи - нормален дългогодишен кредит, при който и инфлацията помага за изплащането, а лихвите са в пъти по-ниски или заем от приятели, роднини...
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
K_W (14-08-2020), Fafa (14-08-2020), GeorgiRR (14-08-2020), Нерегистриран (3), Emil Enchev (16-08-2020), minkov (16-08-2020)
Аз съм ползвал бързи кредити, последно мисля, че преди 10 години преди години, имаше едни Джет кредит. Използвал съм ги за покупка на стоки на изплащане. Хубавото е че някои от стоките се предлагаха без оскъпяване. Не съм бил разочарован от услугата и не съм иумаол проблеми, но като цяло избягвам кредитите и не ми се е налагало да ползвам бързи такива. Ако ми се наложи да ползвам в момента бих предпочел кредит от банка. Мисля че човек трябва да е много внимателен с бързите кредити, тъй като много от фирмите ги отпускат лесно и бързо, но с доста високи лихви. Ако човек си направи добре сметката и има условия за гратисен период и предсрочно погасяване, може да са добър вариант при спешна нужда от пари.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
balcon (14-08-2020), GeorgiRR (14-08-2020), Emil Enchev (16-08-2020), minkov (16-08-2020), Нерегистриран (2)
Имах случка преди около 4 г. със стоков кредит, който също е бърз. Мисля, че закупих лаптоп, втора ръка. На втория месец отидох в офиса да го погася и никак не останах доволен от създалата се ситуация. Служителката не беше наясно колко дължа. Трябваше да се обади до централата в София (каза, че това е нормална практика). Силно се възпротивих. Как е възможно? Всичко трябва да се базира на някакви формули, колкото и жестоки за клиента да са и всяка служителка, във всеки офис да ѝ излиза на екрана дължимата сума за погасяване на кредита във всеки един момент. Все пак се обадиха и ми посочиха сума, която беше валидна 2 часа...Пълен ужас! От тогава - стокови кредити - само с 0% лихва. Стоката е 600 лв. Дължа 100 лв. на месец за половин година и край.
Важно е да се отбележи, че при бързите кредити още с първата вноска, а ако е по-голям кредита с първите няколко вноски се плаща цялата лихва. Тогава на практика се обезсмисля предсрочното погасяване, ако са платени първите вноски. При нормалния банков кредит по-голяма част от начислената лихва се изплаща в началото, но във всеки един момента е ясно каква част от лихвата и главницата са погасени.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
GeorgiRR (14-08-2020), Нерегистриран (2), K_W (14-08-2020), Emil Enchev (16-08-2020), minkov (16-08-2020)
На два пъти съм ползвал такива бързи кредити. И на двата пъти служителите им бяха много разочаровани и груби, щот съм го погасявал в рамките на месец без лихва. Явно целта на тези кредити е само да те вкарат в някакъв филм дет да плащаш постоянно и все да има нещо непогасено, плюс наказателни лихви, такси и прочие. То това си е чисто лихварство един вид, без грам хуманност, грам човечност. И не става въпрос за хиляди или десетки хиляди левове а за 400-500 най много. Най добре по далече от такива оферти.
Нерегистриран (2), batDancho (14-08-2020), K_W (14-08-2020), Emil Enchev (16-08-2020), minkov (16-08-2020)
Ползвал съм доста пъти подобни варианти за бързо кредитиране, единствено и само за покупки на стоки на изплащане. И то, когато стоката е пусната от търговеца на изплащане, с нула процента лихва. Последно си купихме около Нова година пералня със сушилня с термопомпа, която първо беше на промоция като цена и второ тази промоционална цена беше разбита на десет равни вноски без лихва. Плащаш първата и си вземаш стоката, а останалите погасяваш в следващите девет месеца. Цялото време, което ни отне покупката, не беше повече от половин час. Трябва ли ми нещо и изпадне ли ми подобна опция - нямам колебание. Ползвал съм такива бързи стокови кредити от TBI, УниКредит и ДСК. Не съм имал проблеми с нито една от тях. Не съм погасявал предсрочно, защото ми противоречи на основната концепция при началния избор на начин на плащане.
minkov (16-08-2020)