-
24-08-2020 00:46
Следите ли позициите на големите пазарни участници?
Кои са големите пазарни участници? Как можем да проследим техните позиции и с какво това упражнение би ни било полезно в търговията с лични средства? Можем ли да се доверим, ако дадена банка или фонд решат официално да оповестят какви позиции са открили на пазара или дори какви намерения и идеи имат за развитието на пазара? Защо въобще големите банки или фонд мениджъри биха си направили труда ни уведомят какви мисли им се въртят в главата? Доколко са успешни подобни прогнози и изказвания? Опитват ли се големите играчи да манипулират пазара чрез изказванията, които правят с цел по-бързо да излязат техните позиции?
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
24-08-2020 08:34
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Според мен пряко следене на позициите на големите по-точно най-големите пазарни участници е практически невъзможно, понеже тяхното не е точно позиции (като нашите), а нещо по-близко до маркет-мейкинг - постоянно, непрекъснато участия на пазарьът с поръчки за курс купува и курс продава, даващи като резултат десетки и стотици добавки и частични затваряния извършвани ежеминутно.
Гледайки собствеността на фютчерсите в т. нар. СОТ Репорт можем да предположим, че по-голямата част от графиките включително големите трендове се обрисуват от поръчките на 10-20 големи банки. От тази гледна точка техническият анализ общо взето представлява индиректно следване на по-големи натрупани обеми от тази група пазарни участници. Т. е. искаме, не искаме нямаме друг избор освен да ги следваме.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Нерегистриран (3), ndimitrov73 (25-08-2020), balcon (25-08-2020), lyubo (27-08-2020), skrasi (28-12-2020)
-
24-08-2020 22:22
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Бъфет и Сорос са вече на преклонна възраст, но въпреки това продължават да влияят с изказванията си на пазарите. Аз лично все по-често следя анализите на Рей Далио. Към момента ръководи най-големия хеджфонд в света Bridgewater Associates, а личното му богатство се изчислява на около $18 милиарда долара. През 2018 г. Далио предупреждава, че новата криза ще е факт до 2 години, а през октомври 2019 г. посочва, че това ще се случи през месец март 2020 г. Сега, когато тази прогноза се сбъдна, е лесно да повярваме, че до 10 г. Китай ще бъде новият световен лидер - еволюционно, не революционно. https://money.bg/macro/rey-dalio-ot-...ay-nachelo.htm
Далио рядко греши. Вече е на 71 г., а любопитен факт е, че една от снахите му е българката Кристина Николова: https://bnr.bg/radiobulgaria/post/10...a-lubov-i-kino
Накратко големите на пазара са много полезни, но за дългосрочния тренд или определени опции. За ежедневна търговия на кой знае какви съвети от тях не може да се разчита.
Спомням си, че в едно интервю Рей Далио за кратко загуби добрия тон и отговори на заядлият водещ, който също се мислеше за финансов експерт, че е по-лесно да спечелиш златен олимпийски медал, отколкото да успееш на финансовите пазари. На мен ми стига и бронзов медал...
Последна редакция от balcon : 24-08-2020 на 22:30
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Следните 3 потребители изказват благодарности на balcon за полезния пост:
kypa (26-08-2020),
Нерегистриран (2)
-
27-08-2020 15:26
Не следя ничии позиции нито на големите участници във валутната търговия, нито на по-малките Трейдъри позициите. Не виждам смисъл да го правя, защото на така наречените големи участници, за мен това са банките за които мисля, че инвестират позициите си в дългосрочни периоди, а мен ме интересуват краткосрочните валутни сделки ставащи в рамките на деня (Day trading).
Не следя изказвания с прогнози на банки, като Морган Стенли и бившата Мерил Линч, вероятно заради следните две причини:
Първо защото е непредвидимо кога ще стане това? те да дадат своето мнение, което трябва да е свързано и моите инвестиционни интереси.
И втората причина да не се интересувам от тях е в това, че тези техни прогнози били верни на 50% според мнения на анализатори. Може да е атака спрямо тях от конкуренцията, личен опит нямам и не знам.
Съобразявам се със степента на важност с която е обозначена новината в икономическия календар на брокера, като гледам да нямам отворени търговски позиции по това време, когато ще бъде новината съобщена.
Последна редакция от lyubo : 27-08-2020 на 15:31
Следните 2 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
balcon (27-08-2020), kypa (05-09-2020)