Що за процес е това ликвидацията? Какво обхваща тя в сферата на финансовите пазари?
Що за процес е това ликвидацията? Какво обхваща тя в сферата на финансовите пазари?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ликвидация англ. liquidation буквално означава втечняване. В условията на финансовите пазари понятието се използва за описване на преминаването на даден актив от една в друга форма, като се набляга на приключването на първата форма, а когато става въпрос за материален или финансов актив втората обикновено е парични средства.
Понятието 'ликвидация' в зависимост от наситеността на сивият нюанс в окраската на съответният финансов субект може да се отнася както за хора така и за някакъв вид финансови и други активи включително и цялото предприятие.
Като пример ликвидацията на притежаван пакет от акции означава разпродаването им обикновено по текущи борсови или други възможни цени. Ликвидация на предприятие означава превръщането на предприятието от ЮЛ (Юридическо Лице) извършваща някаква дейност в някакво количество парични средства посредством прекратяване на дейността, заличаване на фирмата, разпродаване на активите и покриване на пасивите.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Трябва да си призная, че доста дълго време ликвидация и ликвидност ми звучаха почти еднакво. Може би съм ги бъркала, но това е обяснимо. Аз все пак не съм завършила икономика. Все пак седнах и прочетох по-подробно какво точно значи понятието ликвидация. Това на практика е закриването или прекратяването на дейността на дадена фирма, предприятие, завод, търговско дружество или магазин. Виждали сме големи табели на витрините на магазини, които ни подканят да им изкупим стоката на ниски цени. После този магазин може да престане да съществува ако ликвидацията е била пълна или да зареди друга стока, ако е ставало дума само за сезонна разпродажба. Изобщо този термин има тежко значение не само във финансовите среди, но няма да разсъждаваме за другите му приложения. Ликвидацията като процес е добре описана в търговското право.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.