Социалните мрежи всеобхватно навлизат в живота ни. Това виртуално общуване все повече се налага в днешното забързано човешко ежедневие. Може ли да се каже, че социалните мрежи имат ефект върху валутната търговия? Какъв е той според вас?
Социалните мрежи всеобхватно навлизат в живота ни. Това виртуално общуване все повече се налага в днешното забързано човешко ежедневие. Може ли да се каже, че социалните мрежи имат ефект върху валутната търговия? Какъв е той според вас?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз не съм участник в тези социални мрежи тъй като не съм такъв тип човек, който търси общуване в такава среда. Не ги отричам защото всеки трябва да има право да реши къде да пише, да се изявява ако щещ с каквото му хрумне. И различните социални мрежи му предоствавят възможността да прави това.
Но на мен лично за моят начин на търговия социалните мрежи не ми влияят по никакъв начин тъй като просто не съм регистриран в нито една дори от популярните. Доколото знам даже Гоогле + затвориха преди време, но не съм сигурен и в това. Просто, като че ли ми мина през погледа четейки някои сайтове, че гооглеанци са пряли тази услуга.
За търговията разчитам на дурги неща. Смятам, че социалните мрежи трябва да се ползват повече за забавление, а не за сериозен бизнес какъто и да е той. Евентуално за реклама.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Според мен основното влияние на соц. мрежите върху самата валутна търговия е възможността за извършване на официални и полуофициални изказвания от името на известни във полит-икономическите среди включително и от самите тях. Най-яркият пример в днешно време е туйтер акаунта на Доналд Тръмп.
Влиянието на соц. мрежите върху ликвидността във вторичните пазари на деривати на валути и валутни двойки също заслужава внимание - голяма част от невинните хора, които депозират значителни суми без ясна представа какво точно трябва да правят с акаунта научават за валутните пазари именно по линия на соц. мрежите.
За средство за комуникация между трейдъри според мен соц. мрежите не са най-подходящата платформа.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Ефект върху валутната търговия като цяло или върху валутната търговия на отделния трейдър?
Върху валутната търговия като цяло вероятно има положителен ефект- интернетът, в това число и социалните мрежи позволява повече хора да се запознаят с този вид бизнес и да пожелаят да станат част от него, т.е. увеличават се участниците.
Върху търговията на отделния трейдър по-скоро ефектът е отрицателен.
Социалните мрежи оказват много силен ефект върху валутната търговия. Това са моите наблюдения в последно време. Причината е, че стана модерно много политици, банки и други официални организации да имат профили в тези социални мрежи. При това те често публикуват коментари и мнения. А те стават светкавично достояние на милиони хора. Например съм виждала как при спокоен пазар и без да има обявени новини се получава рязко движение при няколко валутни двойки. Почти веднага се разбира, че е имало публикувана важна новина точно в някоя от социалните мрежи. От централна банка или важен политик. По-късно може да го отразят и другите медии, но обикновенно първи и най-бързи разпростванители са точно социалните мрежи. Излишно е да казвам, че американският президент Доналд Тръмп е най-активен в тези мрежи и няма ден, в който да не коментира поне 5-6 и повече пъти. Това винаги има ефект върху валутната търговия. Може да е съвсем краткотрайно, но има ефект.