Интересуваме дали променяте ливъриджа, както правят брокерите, защото аз лично не го и малко съжалявам, че тая ситуация с Коронавируса ми отнесе иначе нелошата сметка
Интересуваме дали променяте ливъриджа, както правят брокерите, защото аз лично не го и малко съжалявам, че тая ситуация с Коронавируса ми отнесе иначе нелошата сметка
Последна редакция от Orion : 09-04-2020 на 17:51
Аз лично винаги нагласям акаунта си на възможно най-високия ливъридж. След това повече не го пипам. По този начин ми се блокират по-малко пари при търгуването. А за мене това е от особена важност, защото по принцип нямам кой знае колко много пари в сметката си. От тук насетне е важно с какви обеми отварям сделки. Добре преценявам рисковете, които поемам при всяка поръчка. Все пак отговорността за парите ми си е изцяло в мои ръце. Чувала съм, че брокерите променят ливъриджа на цялата сметка или само на определени финансови инструменти. Правят го в моменти, когато се очакват ключови новини. Само че на мене не ми се е случвало да попадам в подобна ситуация. Вероятно си подбирам такива брокери, които ми позволяват сама да преценявам рисковете, които мога да поема. Не е нарочно, но така се получава. Ако един брокер почне много да си мени условията едва ли клиентите му ще са особено доволни. Аз поне така си мисля. Понесох загуби в тази силна волатилност, но това не ме стресира, защото сега животът ясно ни показва, че има много по-важни неща от парите. Да сме живи и здрави ще дойде време да печелим пак от форекс.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (13), gambletrade (09-04-2020), Barbaron (10-04-2020)
Ако се пита дали реално променяме ливъриджа примерно от 1:500 на 1:100 - не, не го променям, но то като имам някакъв ливъридж, не е задължително да го ползвам. Реално си го самоограничавам чрез контрола на риска.
Точно в дните, когато беше най-големия екшън - преди 2-3 седмици, толкова си бях самоограничил използвания ливъридж, че не търгувах въобще цяла седмица - просто пазара ми се струваше нелогичен, а риска прекалено голям.
То и затова аз стигнах до извода, че европейските ограничения всъщност не са никаква пречка за нормалната търговия и 1:30 е съвсем нормално, ако търгуваш с разумен риск.
Всъщност ако нямаш самодисциплина и да го намаляваш и да го увеличаваш ливъриджа все до колец ще го докараш.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
gambletrade (09-04-2020), Barbaron (10-04-2020), КинО (10-04-2020)