Коя ви е любимата валутна двойка и защо?
Коя ви е любимата валутна двойка и защо?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Като цяло последните 5, а може би и повече години валутите отстъпват по доста показатели пред други пазари и може би е редно някои от тях също да се включат в класацията. Но тази пролет определено е сезона на Паунд/Долар, както и на кросовете на великобританския паунд.
През първите няколко години търгувах почти единствено Евро/Долар, упорито отказвайки да погледна други пазари. Това е едно от нещата, за които най-много съжалявам от тези години. Изгубено безвъзвратно време пред ленив пазар, което е можело да бъде оползотворено пред много по-добре структурирани и балансирани такива, допринасяйки за натрупването на опит и пари.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Kangal (05-04-2019), Нерегистриран (3), borkooo_pz (06-04-2019), messi (06-04-2019), lyubo (30-04-2019), Edi7 (30-04-2019)
Нямам любима двойка или инструмент. Има стратегия някой инструмент отговаря на стратегията ясен вход. Стоп и таргет влизам. Ясно, точно просто.
Аз предпочитам суинг търговията гледам дневните и четири часовите графики. По са изчистени по верни сигнали и нямам време за малките графики.
Подбрал съм 10 графики основните валути, злато, петрол и неколко индекса. Докарал съм ги на 10. Подбрал съм ги с най-добър спред Не за друго нямам време за повече графики.
Последна редакция от ndimitrov73 : 06-04-2019 на 16:34
borkooo_pz (06-04-2019), minkov (06-04-2019), messi (06-04-2019), lyubo (29-04-2019), Edi7 (30-04-2019)
Спадам в графата на съвсем начинаещите търговци, защото търгувам от малко повече от два месеца. Дори това че се справям добре може да се обясни с феномена "късмет на начинаещия". Е аз тайно се надявам това да не е точно така, но само времето ще покаже. Насочих се към валутната двойка евро срещу долар още в самото начало и я търгувам само нея. Стана така, защото за тази двойка има най-много информация, води се най-търгуваната, стабилна, с отлична ликвидност и други подобни. Но не ми е любима и изобщо не бих използвал подобна терминология. На моменти си мисля, че дори я мразя, защото се държи като умрял охлюв или болна костенурка. Но всъщност не я мразя. Валутната търговия си е една професия с нейните характерни особености. Най-любимото от тях е когато си теглиш печалбите. Също така много обичам да си приложа системата ва банка и да направя добър удар. Тези рискове са също част от професията. Понякога носят успех, а друг път са пълен провал, но това е логично и щеше да е странно само да се печели. Дори притеснително бих казал.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (17)
На мен любимата ми двойка е канадски долар/щатски долар не, че повече и разбирам движенията сравнено с други двойки, а по простата причина, че при нея съм постигал най-голямата си печалба от 1 сделка до момента. Има хубави вълни и доста често ми подсказва накъде ще поеме и петрола. Канадския долар често е в рейндж и може да се търгува лесно като се продава и купа на съпротиви и подкрепи. Друга моя любима двойка е евро/японска йена, но там когато има големи новини. Може да направи доста пипсове. Спомням си веднъж направи 600 пипса за 1 ден, при случката с Берлускони или финансовите стимули от банката на Япония.
През годините любимите ми валутни двойки бяха не една, причината да се променяха беше заради наличността на важни условия, както за валутната търговия така и за всички други финансови инструменти, а именно това са:
- висока волатилност,
- разчитащи се графики,
- тренда да изпълнява нивата на подкрепа/съпротива,
- и значителен период от време да има постоянство.
Аз определено винаги се интересувам от няколко кръстосани валутни двойки които отговарят на изброените условия.
сега като се замисля установявам, че колкото и да си мисля, че някоя валутна котировка ми е любима то не е било така или е било само временно докато пазарните условия не ме предразположат към друга/други по волатилни валутни двойки.
Определено най-много съм търгувал през годините eur/usd, но никога не съм я чувствал като приоритетна или пък любима, но явно е
вероятно и колегата РЕДА има пръст в тая работа.