-
21-04-2019 13:06
Как предполагате, че ще се развие техническият анализ в бъдеще?
Техническият анализ преминава през няколко периода на развитие - в началото съществуват само линии и сравнително простички фигури с няколко отправни точки наподобяващи обекти от реалния живот. Постепенно навлизат нови методи за отбелязване движението на цената, нови теории за причините, поради които цените се движат, съпътствани от специфични графични инструменти, с достъпността на персоналните компютри и мобилни устройства настъпва бум на индикатори и въобще статистически методи.
Какво предполагате, че ще се случи с техническият анализ в бъдещето - кои от сегашните методи ще се запазят, какви нови ще бъдат изобретени, ще съществува ли самият технически анализ или ще бъде заменен от нещо друго?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
21-04-2019 15:11
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Ами откакто навлязоха роботите за търговия според мен ще се промени техниката, няма да е перфектна, но все пак ще се запази. Единствено обирите на стопове ще се увеличи и затова смятам, че стоповете трябва да са малко по-големи от очакваното, където доста трейдъри биха си поставили стопа. Според мен перфектен индикатор няма, няма и как да има. Иначе няма да има печеливши и губещи. Ако даден индикатор помага на човек няма лошо, но според мен по простата стратегия и изчистена е винаги била най-работеща. Вече самата психология на трейдъра е важна каква ще бъде, за да печели добре от форекс търговията, а и не само от нея.
Следните 10 потребители изказват благодарности на emoyambol за полезния пост:
minkov (21-04-2019),
Нерегистриран (6), Edi7 (22-04-2019), hanuman (22-04-2019), messi (22-04-2019)
-
21-04-2019 17:45
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Аз и сега си мисля, че част от методите за технически анализ са морално остарели и статистически не работят в полза на трейдъра.
Обаче в интернет има толкова изписано за тях, че поне новобранците попадат точно на такива методи и съответно бая време вървят по грешни пътвки докато им светне, а на някои така и не им светва лампата, даже на повечето не им светва.
Въпреки някои преекспонирани позиции, които има, Матеев, в неговите теми за търговски стратегии е посочил пътя по който трябва да се върви - тотален статистически анализ на историята на пазара посредством реални, научно обосновани статистически методи, чрез подходящ софтуер.
лошото е, че такъв софтуер на достъпния пазар практически няма, освен Стратеги куант и още един, който аз съм срещал из нета, ама сега не си спомням името му.
И двата не са съвършени, но решават доста проблеми. Други проблеми не могат да ги решат.
Но по-добро няма.
При динамиката на пазара ръчните методи за анализ определено дават резултати с много голямо закъснение и трябва много време да се загуби за да се провери дали и колко точно работи дадена зависимост на пазара.
Та си трябва автоматизация де, за да може ефективно да се анализира пазара.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 10 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
kypa (21-04-2019), borkooo_pz (21-04-2019),
Нерегистриран (4), Edi7 (22-04-2019), hanuman (22-04-2019), Mateev (22-04-2019), messi (22-04-2019)
-
22-04-2019 15:15
Според мен бъдещето на техническия (може би ще бъде по-коректно да се нарече графичен) анализ е свързано с ново поколение масови индикатори с дву- и триизмерно графично представяне на статистически, математически и физични калкулации.
В момента изучаването на програмиране е почти масово явление сред ходещите на училище и на университет, търговските терминали, даващи възможност за персонализиране посредством допълнителен софтуер също са значителен брой. Въпрос на време е икономисти и инженери, които с лекота могат да изразят идеите си в код да налазят трейдинга и графичният анализ да претърпи поредния си бум.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
hanuman (22-04-2019), messi (22-04-2019), Edi7 (22-04-2019), minkov (22-04-2019), Novak (23-04-2019), lyubo (23-04-2019),
Нерегистриран (1)
-
22-04-2019 16:29
Аз пък си мисля, че многоизмерните шарении са за сметка на ефективноста. Ако се тръгне в тази посока ще се влагат много усилия в шареното и това ще води до загуба на качество.
Въпреки, че се шири мнението, че програмирането ще стане масово, практиката показва че само около 15 % от хората могат реално да бъдат обучени да програмират, а от тези 15% само 2-3% стават истински програмисти, останалите остават на някакво начално ниво, което им позволява да програмират някакви неща, но не и сериозни такива. То и затова им са такива високи заплатите - не е от голямото търсене, а от липса на качествено предлагане.
Та туй дето всеки ще започне да си изразява мислите в код не, че няма да стане скоро, ами няма да стане въобще.
Само се огледайте покрай вас колко хора има с много объркани мисли, неподвластни на никаква логика и после се опитайте да ги превърнете в алгоритъм и ще стане ясно колко загубена е тази кауза
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 9 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:
kypa (22-04-2019), messi (22-04-2019),
Нерегистриран (4), Edi7 (22-04-2019), gambletrade (22-04-2019), lyubo (23-04-2019)
-
22-04-2019 16:48
Смятам, че ще отпадне необходимостта от технически анализ. Ако вече не е отпаднала. Защото при 7-8 пипа дневно движение не виждам какво толкова може да се анализира? Все повече се автоматизира търговията и навлизат роботи. Те ще си търгуват в стил трептене. 2 пипа нагоре, 2 надолу и така по цял ден. Това е бъдещето на валутната търговия и при това съвсем близкото бъдеще. И е очевидно, че там няма да има място за какъвто и да е технически анализ. Аз много чета из форуми и специализирани форекс сайтове, в които редовно публикуват различни анализи. Забелязвам, че на анализаторите им се налага с дни и дори седмици да публикуват един и същ анализ по простата причина, че на валутния пазар няма движения и на практика нищо не се случва. Има една много хубава приказка, че всяко нещо с времето си. Още по-добре е казано - Всяко чудо за три дни. Явно техническият анализ е изживял вече своето време?
Следните 17 потребители изказват благодарности на messi за полезния пост:
Нерегистриран (16), Novak (23-04-2019)
-
22-04-2019 19:16
Според мен техническия анализ ще се запази, но наистина е възможно да са излишни някои индикатори и да се ползват главно Фибоначи, трендлинии, пеперуди и разни други животни. Не вярвам фигури, които работят от над 20 години да изчезнат. Пазара има цикличност и фигурите със сигналите би трябвало да се запазят. По-скоро движенията е възможно да намалеят, а повечето трейдъри да се насочат към криптовалутите, където почти няма как да се направи анализ, тъй като спекулацията там е огромна.
Следните 12 потребители изказват благодарности на emoyambol за полезния пост:
Нерегистриран (10), minkov (22-04-2019), lyubo (23-04-2019)
-
23-04-2019 15:25
Не мисля, че техническият анализ е изживял времето си. Желанието за разбиране на нещата, за обличаните им в ясни, норми и правила, за да се избегне хаоса няма да секне. Ще си съществува, но под каква форма предстои да видим.
Ще се променя, доколко навлизат нови неща или добре напудрени и изтупани от праха, стари ми е трудно да преценя. От известно време не се следя толкова отблизо навлизането на аналитични методи и технологични новости.
Спре ли да съществува техническия, ще спре и фундаменталния да съществува, освен ако не измислят някакъв трети хибриден вид.
Чели сме, че алчността и страха движат пазара. Роботи ги нямат тези емоции, но пък там играе роля, доколко добре са им зададени параметрите, я някой бъг ги мори. Имат си и те проблемите с пазара просто са от друго естество, а не емоционално.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Следните 6 потребители изказват благодарности на Novak за полезния пост:
Нерегистриран (3), minkov (23-04-2019), kypa (23-04-2019), Spekulanta (23-04-2019)
-
23-04-2019 15:49
За мен Специално техническия анализ на този етап работи много по-добре отколкото фундамента.
Поне това са моите впечатления от две-три години насам, въобще по време на новини се случват много странни движения при различните валутни двойки.
Или акулите си отиграват движенията предварително И след това като се изнесе новината ,движението е доста по-малко.
А що се касае до технически анализ си мисля че ще продължи да се развива, тъй като технологиите са вече доста напред... роботизираната търговия също набира голяма скорост, и това някак си е неизбежно.
Но ще видим какво ще стане ...пазарът си е пазар и като всяко друго нещо то се развива.
Пфууу, голямо писане изписах...
Следните 6 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:
lyubo (23-04-2019),
Нерегистриран (2), minkov (23-04-2019), kypa (23-04-2019), Spekulanta (23-04-2019)
-
23-04-2019 16:24
Докато има графики в платформите за форекс търговия до тогава, ще има и технически анализ. /според мен де/
На графиката винаги, ще има какво да се анализира от (корелации, свещи, тренд линиите, пивот нивата и фигурите) и извлече като информация за последващи наши търговски действия.
За в бъдеще аз ще процедирам както до сега тоест, ще търся да разчета почерка на тренда върху графиката чрез анализиране на нивата на съпротиви и подкрепи на няколко времеви рамки м15, h1, h4 и дневна, ще се съобразявам с календара и ще приложа анализа на няколко валутни двойки с кръстосан курс.
Ще научавам за нови аналитични методи и хитринки.
Следните 3 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
minkov (23-04-2019), kypa (23-04-2019), Spekulanta (23-04-2019)