-
21-04-2019 14:31
Какъв търговски и финансов софтуер използвате?
Развитието на компютрите и мобилните устройства предлага невиждана досега възможност обикновени хора да участваме във финансовите пазари. В днешно време дори и за по-мастити трейдъри най-евтиния вариант за търговия е посредством компютър и някакъв вид софтуер - предимно търговски терминал и персонализирани добавки към него, но не само - календари с икономически събития, бази данни от икономически и финансови показатели, чатове, криптирани комуникации, сайтове на информационни, разследващи и други видове журналисти, електронни книги с икономически и други теории, неспециализиран софтуер като четци за документи, организатори и други.
Какъв софтуер използвате и/или бихте искали да използвате през работния търговски ден?
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Благодарностите под първия пост няма да бъдат зачитани за целите на разпределението на наградния фонд!
-
29-04-2019 10:23
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Като начинаещ Трейдър в самото начало, когато още се запознавах с материята маржин търговия, бях открил информация за Дисперсионният анализ и други подобни анализи. И тогава след щателно проучване и обучение за Дисперсията, бях попаднал на скъп 3000$ софтуер (калкулатор) за Дисперсионни изчисления - анализи и следователно много ми се прииска да го притежавам ама няма кинти и ... "увиснах".
Сега не съжалявам че го нямам, щях да съжалявам ако го бях купил, "набутал" за него. Правете си изводи от това ! моля
Ще ми се да намеря правилно направен индикатор за МТ4 или по-точно калкулатор, който да изчислява по метода на Точния тест на Фишер. В този тест има потенциал и приложност във валутната ел. търговия !
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 8 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
kypa (29-04-2019), Alex1977 (29-04-2019), Spekulanta (29-04-2019),
Нерегистриран (3), minkov (03-05-2019), Edi7 (06-05-2019)
-
29-04-2019 16:47
Тази публикация е написана в рамките на кампанията, като предоставя награди за съдържание. Всеки може да участва в тази кампания и да използва авторския си талант, за да печели пари.
Използвам стандартното - мт4. Ползвам от вградените индикатори задъжително. Това са от трендовите - прости и експонензиални пълзящи средни - 9, 30, 50, 100 и 200. Не задължително всичките.
Сега се замислям, че бих си вградила в терминала калкулатор за смятане на обемите.
За чертане съм старомодна разглеждане съм преди време радлични индикатори, които чертаят и трендлинии и хармонитчни модели, но не бяха това, което искам. Може и да има добър, но не съм търсила повече.
За икономическите новини и сайтове, които следя не ми трябва специален софтуер. И да има вариант да се вгради нещо в платформата, многото елементи не ми харесват, разсейват ме.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Следните 4 потребители изказват благодарности на Novak за полезния пост:
kypa (29-04-2019), minkov (29-04-2019),
Нерегистриран (1), Edi7 (06-05-2019)
-
29-04-2019 16:57
Аз от ексклузивно трейдърския софтуер ползвам предимно МетаТрейдър 5 за анализ и разработка и МетаТрейдър 4 за търговия. Използвал съм и други платформи - ТрейдИнтерсептор и НинджаТрейдър сравнително дълго, няколко други съм тествал. Причината да предпочитам МетаТрейдър 5 е, че е най-масов и лесно достъпен и не сме зависими от брокери и други подобни лица.
Неспециализиран софтуер предпочитам браузер Файърфокс - понеже е по-сигурен и с многократно повече възможности за персонализиране от Хром, четец за електронни книги Суматра - поддържа много формати и има възможност за свободна настройка на цветове, в които да изобразява електронните книги. Включително светъл, но не прекалено ярък текст върху тъмен, но не изцяло черен фон, което е общо взето необходимост когато усвояваме трейдърска литература по нощите.
Следните 7 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Novak (29-04-2019),
Нерегистриран (3), minkov (29-04-2019), lyubo (30-04-2019), Edi7 (06-05-2019)
-
02-05-2019 21:44
За един от не специализираните софтуери който аз използвам и е практически необходим и много удобен, е например часовника на оперативната система OS Win.10. Този часовник сякаш е направен специално за Трейдъри или по-специално лесното настройване на функцията му да се отлага - повтаря алармения сигнал за изключително богатия времеви период от: 5, 10, 20, 30 минути и 1 час, чрез което ми влиза в употреба при дневна търговия в случай, че ме интересува бара на графиката как ще затвори и отвори следващия, а и за други подобни сигнали.
И аз използвам Мета Трейдър 4 за основен търговски терминал, както и за учебни и аналитични цели.
Препоръчвам за всички Фенове и клиенти на брокера InstaForex да се запознаят и тестват тяхния Toolbar за уеб браузър.
линк за приложението за браузър Google Chrome: https://chrome.google.com/webstore/d...cknladffcfliph

InstaForex - най-добрият брокер в Азия
"Съвременните технологии са предназначени да помогнат на клиентите на InstaForex !
Експертите на компанията са разработили достъпна лента с инструменти. Той предлага достъп до секциите на официалния сайт, котировки в реално време, фирмени новини и страници на InstaForex в социалните мрежи".
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Следните 6 потребители изказват благодарности на lyubo за полезния пост:
Нерегистриран (3), minkov (03-05-2019), kypa (06-05-2019), Edi7 (06-05-2019)
-
02-05-2019 23:29
За момента ползвам Windows 7 с Метатрейдър 4, както и за андроид приложението на Metaquotes. Според мен са достатъчни вградените индикатори, но платформата дава възможност за лесно откриване и на други индикатори. Според мен някои скриптове като затвори всички сделки с един бутон, задай еднакъв шаблон за всички графики, изтрий всички обекти във всички графики или само за една графика трябва да бъдат и те вградени, тъй като това е доста важна функция, особено затварянето на всички сделки, тъй като по време на търговията да имаш възможност светкавично да затвориш всичко. Експерти не ползвам, така и не ми хареса нито един от пробваните до момента. За мен вече най-важното е платформата да не е претрупана, всичко да е изчистено и просто. Може да се добави и един икономически календар като вградена опция в платформата.
Следните 2 потребители изказват благодарности на emoyambol за полезния пост:
minkov (03-05-2019), Edi7 (06-05-2019)
-
06-05-2019 14:11
Аз пропуснах да спомена часовника, който ползвам - TheAeroClock. Представлява нещо като часовника от уйджетите в Уйндоус 7 плюс опция за преоразмеряване, степен на прозрачност и неотразяване на събития на операционната система - т.е. часовника може да присъства върху прозорец на друга програма и кликане с мишката в областта на часовника да бъде отразено от тази друга програма.
По-важно за такъв вид часовници обаче е не толкова самия часовник, а по-скоро доколко точен е той. Особено ако го използваме при събития, където и секундите са важни - примерно търговия по време на новини.
Този вид часовници общо взето четат времето на системния часовник и го показват в някаква приятна за четене от хора форма.
Системния часовник в Уйндоус има възможност за сверяване автоматично чрез комуникация на системата със специализиран сървър. Настройките по подразбиране обаче включват сървър на Майкрософт - един стандартен за целия свят, а периода на обновяване е една седмица. А отклонението на системното време от реалното варира от няколко секунди до няколко минути на ден в зависимост от хардуера и степента на натоварването му. Настройките не са налични в стандартния списък с настройки или контролния панел, за да ги променим трябва да редактираме няколко регистъра.
Отваряме програмата за редактиране на регистри: натискаме бутона с логото на Уйндоус и пишем regedit.
Намираме този регистър:
Код:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\W32Time\TimeProviders\NtpClient\SpecialPollInterval
и задаваме период на обновление в секунди. Обикновено период от час или два е достатъчен, за да постигнем точност до 2 секунди, която е общо взето максималната за потребителски компютър с Уйндоус.
Надежден сървър можем да изберем от тук:
https://www.pool.ntp.org/zone/bg
Име на единичен сървър можем да зададем и в настройките - Настройки на дата и час/Време от интернет, налични след клик върху часовника в лентата със задачи. Целия списък със сървъри можем да редактираме в следния регистър:
Код:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DateTime\Servers
Следните 3 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:
Novak (06-05-2019), Edi7 (06-05-2019), lyubo (22-05-2019)