• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Слипидж и влиянието му върху системата

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Слипидж и влиянието му върху системата

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 3 1 2 3 Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 1 до 10 от общо 25
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 19-09-2021 10:04 #1 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Моля, изберете категория: - Откажи
      K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 251 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X

Слипидж и влиянието му върху системата

Слипиджа и изпълнението са много важни неща за всеки трейдър и система. Дори печеливши и добри системи неусетно могат да се превърнат в губещи при появата на повечко слипидж и системното му завишаване от страна на брокера.
      Когато правим оценка на даден брокер или си избираме брокер едно от първите неща, които гледаме са спредовете, които той предлага. Реално по-важно от спредовете е самото изпълнение на поръчките. За жалост преценката на този фактор е доста по трудно и времеемко. Още повече много зависи каква точно е логиката на системата, как отваря сделки и как ги затваря, по кое време търгува и какво точно е катализатор за отварянето и на позиция.
      Наскоро реших да направим малко стрес-тестове на системите, които ползвам с плаващ спред и слипидж в бектестовете, максимално доближаващи се до реалните. Тествах както без слипидж, така и със завишен такъв.
      За целта извадих данни за сделките ми и изпълнението им от началото на годината. Повечето ми системи имат предимно само негативен слипидж, причина затова е начина по който излизат от позиция винаги чрез стоп. Една малка част, които използват таргети имат и положителен слипидж. Мерил съм слипиджа и преди години, положителният винаги е по-малък от отрицателният, но в крайна сметка е добре да го има и това може да бъде добър идикатор за това колко е коректен брокера спрямо нас. Някой брокери накланят везната в своя посока именно в тези настройки, тъй като е доста по трудно забележимо от трейдърите.
      Качвам данните, предполагам те са интересни за повечето от вас, ще се радвам и да споделите свои впечатления и евентуално такива извадки. Данните са за 4 инструмента в поинтс.От 2021.01.01
      https://dox.abv.bg/download?id=5be5dce6f8# - Линк за сваляне

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

2. Следните 9 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (19-09-2021), Нерегистриран (4), Emil Enchev (19-09-2021), skrasi (19-09-2021), gambletrade (19-09-2021), Zagorka (20-09-2021)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 19-09-2021 12:13 #2 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 885
      Благодарили са му 45 404 Пъти в
      12 209 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Първо да отбрлежа, че според мен няма брокер без слипидж или поне аз не съм срещал такъв брокер.
      При много важни новини слипиджа е ужасен навсякъде, ако това пречи на стратегията, значи стратегията не е добра, защото брокер без слипидж при новини просто няма.
      Ако извън ситуацията с новините слипиджа при брокера е прекалено голям или прекалено често се случва, просто трябва да си търсим друг брокер, освен ако този не предлага прекалено много екстри, които да компенсират слипиджа, ама и аз не се сещам какво толкова може да предложи брокера, че да го компенсира.
      То има и различни видове слипидж, но най-общо да кажем два вида - слипидж, предизвикан от техническо натоварване на сървърите - той е еднакъв за всички и втория вид е целенасочено предизвикан от брокера, понякога точно за определен трейдър.
      Ако при спокоен пазар често се случва слипидж при отваряне на позиция и в повечето случаи сте прецакани с 1-2-3 пипса или пък при достигане на лимит ви слипват позицията и в крайна сметка позицията остане незатворена защото цената върнала или я затвори на лимита доста след като той е подминат може да се направи обосновано предположение, че брокера извършва целенасочен саботаж на конкретния трейдър.
      Та при чести случки от втория вид бих препоръчал незабавна смяна на брокера с цел избягване на саботажа.
      Аз други начини на противодействие на слипиджа не се сещам.
      Аз между другото не съм установявал такива действия лично срещу мен насочени, ама то сигурно е защото не съм чак толкова много печеливш трейдър.
      Като стана много печеливш и започнат саботажите, тогава ще го мисля.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

5. Следните 12 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

Emil Enchev (19-09-2021), skrasi (19-09-2021), Нерегистриран (8), gambletrade (19-09-2021), K_W (19-09-2021)

6. 19-09-2021 17:25 #3 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Встрани от техническата част на неща аз бих препоръчал търсенето на проблема в нашите действия също. Изпълнението при никой прокер не е перфектно, обаче реално има брокер при които до 10лота на позиция (може и повече но не съм тествал) нямаш никакви проблеми. На теория винаги ще има части от пипса разлика при входа и изхода, но ефекта от тези неща е супер малък и не прави никаква разлика ако условно обаче приемем, че системата е разумна и тествана правдоподобно.
      Аз знаете повечето търгувам ръчно и на практика повечето позиции ми се различават с 0,1-0,2 пипса спрямо тест, без това непременно да е по вина на брокера. Има ли някакво значение това? Честно казано никакво на този етап.
      Търгувам без спред с raw акаунт, приел съм на тест че спреда е 2 пипса и нищо повече не ми е необходимо за да забравя изцяло, че съществува въпросния проблем със слипиджа.
      Мисля, че с напредване на опита и стажа респективно стратегията се модифицира малко по малко така че да не е предразположена към проблеми породени от естествения ход на паазара или брокера. За сравнение до преди 2-3 години новините ми бяха голям проблем, ставаха редовно неща с входове точно по време на новини, с малък стоп и т.н. След малко козматични преработни забравям да прегледам календара редовно, просто по никакъв начин не ми пречат новините. Всъщност ако може да се обобщи тези дребни технически несъвършества както и кой да е фактор самостоятелно никога не са причина за това да не се печели...или да се печели съответно.
      В трейдинга има малко твърди константи, но като цяло се търси златната среда във всяко решение, действие и цел. Елиминитането на слипиджа реално няма почти никакво значение, печалбата може да варира в много по-големи граници на база други фактори, а ако проблема, е че системата е супер пунктуална то гарантирам, че пак има далеч по-генерални проблеми от слипиджа...

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

7. Следните 9 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

gambletrade (19-09-2021), minkov (19-09-2021), Нерегистриран (6), Emil Enchev (19-09-2021)

8. 19-09-2021 19:38 #4 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Сметката със слипиджа е простичка, ако имаш един пипс сред, слипват те един-два пипса на входа и един-два на изход и си минус 5 пипса на сделка. Системите, които печелят повече от средно пет пипса на сделка са изключително малко, да не кажа, че направо ги няма. Да поясня, че става дума за експектанси, не таргета или стопа да ти е 5 пипса. Този показател и такъв независимо от това дали системата търгува за 200 или 2 пипса на сделка
      Нека обърнем внимание на това кои характеристики на системата я правят по уязвима и предразполагат към негативен и позитивен слипидж.
      Слипиджа присъства при 99% от брокерите, като в MT4 от страна на брокеря, има възможност да се правят настройки за това в какви граници да варира той. Много от брокерите са маркет мейкъри и технически погледнато те не трябва да имат слипидж, особено когато изпълняват дадена чакаща поръчка (предварително зададен стоп, таргет или лимит)тъй като тя вече е зададена на сървъра им а те реално не изнасят позицията към пазара и доставчици на ликвидност. Разбира се никой брокер не се минава, защото чрез простите настройки на платформата, може лесно да ви измъкне поне още един спред на сделка.
      Да се върнем върху реалните причини свързани с пазара, поради които се наблюдава слипидж. Това е бързо движение на цената и невъзможността на поръчка да бъде изпълнена с тази висока скорост и/или бързо изконсумираме на ликвидността на дадената цена и прескачането на друго ценово ниво с налична ликвидност.
      Проблемите започват когато се опитвате да затворите позиция, а цената се движи срещу вас. В тези случаи винаги може да очаквате негативен слипидж. Съответно позитивен слипидж може да очаквате, когато цената се движи във вашата посока а вие се опитвате да затворите позиция, такъв е ефекта от изпълнението на таргет. При buy limit и sell limit винаги може да очакваме позитивен слипидж, а при buy stop и sell stop негативен слипидж.

Одобрена

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

9. Следните 10 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (19-09-2021), Emil Enchev (19-09-2021), Нерегистриран (8)

10. 20-09-2021 08:42 #5 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 875 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Сметката със слипиджа е простичка, ако имаш един пипс сред, слипват те един-два пипса на входа и един-два на изход и си минус 5 пипса на сделка.
      Това не е ли обаче крайно черен поглед над нащата? За да бъде толкова зле не мога да си представя какъв трябва да е брокера и какъв метод да се търгува... Аз знам че влизам на затворил бар, виждам цената на входа че отговаря, имам фиксирани стоп и лимит които също отговарят супер точно на зададените. Ако стане половин пипс разлика то слипидж то това е по-скоро прецедент.
      Момента на вход може да е много важен обаче, най-често слипиджа става точно в последната секунда на затваряне на бара или първата от новия бар на съответния фрейм. Трябва да системата да не е предразположена към слипидж, освен този момент има още много други които да намалят шанса за слипидж многократно.

Лесно е да започнете да работите на Форекс пазара! Открийте сметка в ИнстаФорекс и се уверете сами!

11. Следните 3 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

minkov (20-09-2021), Нерегистриран (2)

12. 20-09-2021 18:28 #6 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Това не е ли обаче крайно черен поглед над нащата? За да бъде толкова зле не мога да си представя какъв трябва да е брокера и какъв метод да се търгува... Аз знам че влизам на затворил бар, виждам цената на входа че отговаря, имам фиксирани стоп и лимит които също отговарят супер точно на зададените. Ако стане половин пипс разлика то слипидж то това е по-скоро прецедент.
      Момента на вход може да е много важен обаче, най-често слипиджа става точно в последната секунда на затваряне на бара или първата от новия бар на съответния фрейм. Трябва да системата да не е предразположена към слипидж, освен този момент има още много други които да намалят шанса за слипидж многократно.
      Случвало ми се е и то при реномирани брокери и с големи акаунти. Конкретно IG случваха ме доволно и то на входовете където е по трудно да го хванеш особено като купуваш, защото реално цената ти я няма на графиката.

Как да печелите пари от търговия? Научете всичко за успешната търговия с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

13. Следните 4 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (20-09-2021), Нерегистриран (3)

14. 20-09-2021 20:03 #7 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Zagorka
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Zagorka не е на линия
      Маркет мейкър
      Не е зададено настроение

Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Zagorka е отвъд представите Аватара на Zagorka
      Град
      Стара Загора
      Начислени плащания
      2,416.67 USD
      Благодарности
      1 425
      Благодарили са му 8 605 Пъти в
      2 614 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Случвало ми се е и то при реномирани брокери и с големи акаунти. Конкретно IG случваха ме доволно и то на входовете където е по трудно да го хванеш особено като купуваш, защото реално цената ти я няма на графиката.
      Няма значение кой е брокера. Изначално се прави грешка, че брокерът слипва,а то не е съвсем така. Ако хиляди подадат сделки в един и същи момент, сървърите първо запълват обемите на най-бързите по логиката First In, First Served, или първа получена, първа обслужена сделка. В условията на пазарно изпълнение, където срещу всяка цена стои конкретен обем, напълно възможно е обемът на тази цена да свърши и всяка следваща получена сделка трябва да се изпълни на първата възможна по-добра цена. Това е разписано и законово, незнам доколко сте чели регулаторните изисквания към брокерите и борсите, но от тях може да добиете поне основна представа как оперира един брокер, било то маркет мейкър или т.нар. "ECN брокери", които буквално са посредници между една и друга страна. Реално погледнато, дори рекламите на промоционални продукти ви казват "важи до изчерпване на количествата". Защо си мислите, че на паричния пазар е различно?
      При изчерпване на обема на дадената цена, следва нова цена с нов обем. Ако търгувате с маркет мейкър, той може да манипулира тези обеми, респективно и слипиджа да се промени в полза на брокера и в ущърб на клиента, докато при т.нар "ËCN брокери" това няма как да стане, защото те получават цена и обем, слагат си тяхната печалба под формата на спред или комисион, или и двете, и ви я подават на вас.
      Сега вече знаейки това, трябва да си калибрирате системите. Преди това, обаче, трябва да си намерите стабилен сървър с много ниска латентност. За сървъра дори и 10 милисекунди са решаващи. Колкото по-близо сте до сървъра, толкова по-добре. Изпълнението ще бъде по-бързо, а слипиджът може да бъде намален. Но това, естествено, важи за брокерите с пазарно изпълнение.

Одобрена

Не пропускайте най-добрите условия за търговия! Печелете пари с ИнстаФорекс.

15. Следните 5 потребители изказват благодарности на Zagorka за полезния пост:

Нерегистриран (3), K_W (21-09-2021), minkov (21-09-2021)

16. 21-09-2021 16:28 #8 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Zagorka Виж мнението
      Няма значение кой е брокера. Изначално се прави грешка, че брокерът слипва,а то не е съвсем така. Ако хиляди подадат сделки в един и същи момент, сървърите първо запълват обемите на най-бързите по логиката First In, First Served, или първа получена, първа обслужена сделка. В условията на пазарно изпълнение, където срещу всяка цена стои конкретен обем, напълно възможно е обемът на тази цена да свърши и всяка следваща получена сделка трябва да се изпълни на първата възможна по-добра цена. Това е разписано и законово, незнам доколко сте чели регулаторните изисквания към брокерите и борсите, но от тях може да добиете поне основна представа как оперира един брокер, било то маркет мейкър или т.нар. "ECN брокери", които буквално са посредници между една и друга страна. Реално погледнато, дори рекламите на промоционални продукти ви казват "важи до изчерпване на количествата". Защо си мислите, че на паричния пазар е различно?
      При изчерпване на обема на дадената цена, следва нова цена с нов обем. Ако търгувате с маркет мейкър, той може да манипулира тези обеми, респективно и слипиджа да се промени в полза на брокера и в ущърб на клиента, докато при т.нар "ËCN брокери" това няма как да стане, защото те получават цена и обем, слагат си тяхната печалба под формата на спред или комисион, или и двете, и ви я подават на вас.
      Сега вече знаейки това, трябва да си калибрирате системите. Преди това, обаче, трябва да си намерите стабилен сървър с много ниска латентност. За сървъра дори и 10 милисекунди са решаващи. Колкото по-близо сте до сървъра, толкова по-добре. Изпълнението ще бъде по-бързо, а слипиджът може да бъде намален. Но това, естествено, важи за брокерите с пазарно изпълнение.
      На теория ги има тези неща, но реално на практика, са малко по различни. Първо има го моментът с МТ 4 и това, че всички които я ползват правят тези настройки за максимален и минимален слипидж, независимо от модела на опериране. Второ маркет мейкърите, реално ти изпълняват виртуална поръчка и за тях няма особено значение каква е ликвидността на пазара. Могат спокойно да те изпълняват където си искат. Трето, вече истински ECN брокери може да се каже, че няма. Всички използват агрегатори на ликвидност, които обединяват котировки от няколко други по големи маркет мейкъри и дават средна цена. Тези, които изнасят всичко обикновенно го правят към по голям маркет мрйкър и или реално са и само някакъв уайт лейбъл или афилиейт, просто защото са малки слаби, нямат достатъчно клиенти за да развият бизнеса и да си вземат лиценз за маркет мейкър. Всички останали 99% изнасят само нетна експозиция.
      Има и един друг момент, аз когато видя, че ме слипват, веднага сверявам с други 3-4 брокера защото обикновено имам поне толкова едновременно работещи акаунта, поради различни причини. Имам претенции само когато виждам разлики в изпълнението между различните брокери и то не просто разлики, а значими разлики, тъй като дребни такива винаги съществуват.
      Аз също така използвам и сървър на който са акаунтите. В крайна сметка бих казал, че не трябва да се предоверяваме на брокерите и внимателно да следим изпълнението на сделките. Ако твърде често, се отказваме с "лош късмет" и все сме хванали момента със променила се цена и голям негативен слипидж, то редно да се замислим за това колко коректен е брокера спрямо нас и най малкото да сравним изпълнението с друг брокер.

Одобрена

Прилични печалби с ИнстаФорекс.

17. Следните 3 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (21-09-2021), Нерегистриран (2)

18. 21-09-2021 20:15 #9 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ndimitrov73
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ndimitrov73 не е на линия
      Централна банка
      Bahagia

ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите ndimitrov73 е отвъд представите Аватара на ndimitrov73
      Град
      Далече,Далече,Далече
      Начислени плащания
      970.76 USD
      Благодарности
      2 851
      Благодарили са му 8 370 Пъти в
      2 873 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      На теория ги има тези неща, но реално на практика, са малко по различни. Първо има го моментът с МТ 4 и това, че всички които я ползват правят тези настройки за максимален и минимален слипидж, независимо от модела на опериране. Второ маркет мейкърите, реално ти изпълняват виртуална поръчка и за тях няма особено значение каква е ликвидността на пазара. Могат спокойно да те изпълняват където си искат. Трето, вече истински ECN брокери може да се каже, че няма. Всички използват агрегатори на ликвидност, които обединяват котировки от няколко други по големи маркет мейкъри и дават средна цена. Тези, които изнасят всичко обикновенно го правят към по голям маркет мрйкър и или реално са и само някакъв уайт лейбъл или афилиейт, просто защото са малки слаби, нямат достатъчно клиенти за да развият бизнеса и да си вземат лиценз за маркет мейкър. Всички останали 99% изнасят само нетна експозиция.
      Има и един друг момент, аз когато видя, че ме слипват, веднага сверявам с други 3-4 брокера защото обикновено имам поне толкова едновременно работещи акаунта, поради различни причини. Имам претенции само когато виждам разлики в изпълнението между различните брокери и то не просто разлики, а значими разлики, тъй като дребни такива винаги съществуват.
      Аз също така използвам и сървър на който са акаунтите. В крайна сметка бих казал, че не трябва да се предоверяваме на брокерите и внимателно да следим изпълнението на сделките. Ако твърде често, се отказваме с "лош късмет" и все сме хванали момента със променила се цена и голям негативен слипидж, то редно да се замислим за това колко коректен е брокера спрямо нас и най малкото да сравним изпълнението с друг брокер.
      Е като сравняваш разликите между няколко брокера намираш ли фрапиращи разлики между брокерите или всичко е е рамките на нормалното? Въпроса е да не е практика, че веднъж дваж те слипнали не е фатално, ако е практика е лошо.
      "Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"

Роналд Рейгън

Форекс търговията с ИнстаФорекс е изборът на професионалистите. Открийте сметка.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

19. Следните 4 потребители изказват благодарности на ndimitrov73 за полезния пост:

K_W (22-09-2021), minkov (22-09-2021), Нерегистриран (2)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 22-09-2021 08:46 #10 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от ndimitrov73 Виж мнението
      Е като сравняваш разликите между няколко брокера намираш ли фрапиращи разлики между брокерите или всичко е е рамките на нормалното? Въпроса е да не е практика, че веднъж дваж те слипнали не е фатално, ако е практика е лошо.
      Като цяло разликите между бектестовете и няколко брокера са много малки и редки. Най -чести разминавания има при инструменти като златото. Малки разминавания най- често се получават, когато движенията са слаби и са на ръба на критериите за отваряне на системите.
      Ако някоя система има разминаване с бектестовете и при различните брокери повече от няколко пъти и те са значими я определям, като не надеждна и не я ползвам.
      Накратко фрапиращи разлики няма.

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

22. Следните 3 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (22-09-2021), ndimitrov73 (22-09-2021), Нерегистриран (1)

+ Отговор в тема
    Страница 1 от 3 1 2 3 Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти