• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Общи теми за Форекс пазара
    • Случва ли ви се да пропуснете печалба и ако да как се чувствате след това?

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Случва ли ви се да пропуснете печалба и ако да как се чувствате след това?

+ Отговор в тема
    Резултати от 1 до 10 от общо 10
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 22-06-2022 15:35 #1 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Моля, изберете категория: - Откажи
      ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      Благодарили са му 3 677 Пъти в
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      stuser,
      X

Случва ли ви се да пропуснете печалба и ако да как се чувствате след това?

Случва ли ви се да пропуснете печалба и ако да как се чувствате след това?
      Например имате отворена поръчка, която трупа малка печалба и вие слагате стопа си на нула или на малка печалба. Цената връща колкото да ви закачи стопа и после докато се обърнете е изхвърчала на 50-60 пипа във вашата посока, а може и повече дори. Доста неприятно, нали? Ами как постъпвате, когато виждате добро ниво за вход, но по някаква причина не изпълнявате веднага нова поръчка. Известно време след това виждате, че сте можели да спечелите много пипсове ако сте реагирали веднага и нищо не ви е пречело да го направите, нали. Изобщо темата е за пропуснатите възможности когато се занимаваме с форекс и как е правилно да реагираме при такава ситуация.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

2. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    3. 22-06-2022 17:05 #2 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите ontar е отвъд представите Аватара на ontar
      Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      На мене много често ми се случва да пропусна хубава печалба при търгуването на валутния пазар. Да не кажа, че изпадам в подобна ситуация почти всеки работен ден. Дори днес преди да публикувам тази тема точно си мислех, че щом пропускам толкова много и то все силни движения значи предварителните ми анализи са добри. При това аз не чета никакви чужди анализи, за да не се подвеждам и нямам навик да следя кога и какви икономически данни има. Хванал съм си малък на брой финансови инструменти, които си ги наблюдавам как се движат всекидневно и си правя анализите за тях по моя специална методика. Да не излезе, че се хваля колко съм добър трейдър, защото е точно обратното. Основният проблем е, че аз на практика не си вярвам и винаги с крайно подозрение за грешка тръгвам да отварям сделка. Затова почти винаги се случва да избързам с поставябето на стоп или със затварянето на сделката прекалено рано. Това както съм написал и в анонса на темата е винаги много неприятно. То по принцип всяка пропусната възможност води до излишен преразход на нервна енергия и това се отнася не само за форекса, а за всяка друга област на живота ни. Най-жалкото е, че върху пропуските винаги се акцентира и мога да дам за пример спорта, където винаги остава горчивината от пропуските. Днес например има силен ръст на еврото срещу долара и аз имах подобна нагласа, но пак избързах с поставянето на стопа на моята поръчка купува при валутната двойка евро/долар. Как реагирам в такава ситуация ли? Добре знам, че това няма да оправи нищо, но въпреки това се ядосвам ужасно много и това е най-малкия проблем. Лошото е, че често след пропуснато силно движение при даден финансов инструмент аз тръгвам да търся компенсация и отварям някаква сделка почти на сляпо и без предварителен анализ. Това често се оказва груба грешка, защото след силни движения често валутния пазар се успокоява за известно време. Положителното от цялата тази история е, че аз добре съзнавам какви грешки правя и търся начини да ги изчистя. Лошото е, че това така и не се случва и ми носи непрекъснато някакви неприятни загуби. Не ми е достатъчно, че разполагам с малък бюджет за форекс ами и гои прахосвам по толкова тъп начин за голямо мое съжаление. Все пак се надявам рано или късно да намеря адекватно решение за този досаден проблем. Ужасно досаден проблем!

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Одобрена

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

4. 05-08-2022 08:47 #3 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Тази тема съм я отворил преди повече от месец, защото живо ме вълнува точно това във форекса. От страна на другите участници във форума няма отзиви по този въпрос, което на мене ми говори, че явно хората търгуват балансирано и не пропускат печалбите. При мене обаче това е много наболял въпрос и причините не са никак много. Всъщност основната причина за този проблем с пропуснатите силни движения е това, че на мене ми липсва капитал за търгуване. Всички добре знаем, че парите са основния инструмент на този интересен и особен бизнес форекса и без тях човек няма как да търгува. Досадно е, неприятно е, изнервящо е и какво ли не още е, но е факт, че няма ли пари в сметката няма и печалби. За съжаление при мене това редовно се случва и по-скоро е изключение да се появи някаква макар и малка сумичка, с която да се опитам да направя някакви сделки. Ето вчера вечерта късно видях на какво ниво е биткойна и ако имах пари в сметката си със сигурност щях да купя биткойни. Сега виждам, че съм бил прав в своята прогноза и цената на тази основна криптовалута се е повишила доста солидно и продължава да се движи нагоре. Как да не ме хване яд, че в момента нямам и един цент във форекс акаунтите си. Логично е да ми стане неприятно, че съм в това положение само да гледам как моите прогнози се случват. Да не говорим, че забелязвам една много странна тенденция и тя е, когато има силни движения нямам пари, за да ги изтъргувам, а когато все пак си захраня сметката с нещо то вече пазарът почти е спрял и няма как да се печели. Това последното също е много изнервящо и отчайващо. Пак повтарям, че при мене е станало навик да се получава подобно разминаване между наличие на пари за търгуване и силните движения на валутния пазар. Вероятно затова се опитвам да се преместя на криптопазара, който работи и през почивните дни и така дава повече възможности за участие. Малко е парадоксално, но аз нищо чудно да получа пари точно в петък вечерта или събота сутринта.

Одобрена

Допълнителни печалби с ИнстаФорекс

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

5. 29-03-2023 12:42 #4 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Последните два дни бяха показателни за това как може да се пропуснат хубави движения на валутния пазар. Логично това води до така наречените пропуснати ползи, които са едно много неприятно явление поне при мене. Мога да си призная чистосърдечно, че много рядко се получава да имам точни анализи и прогнози за определена валутна двойка или друг финансов инструмент. Знам че това не звучи добре за човек, който има претенции да се занимава с форекс, но за голямо съжаление такива са реалностите. По тази причина е наистина много неприятно, когато позная предварително какво движение следва при дадена валутна двойка, но го пропусна. Например сега очаквах да се получи този ръст при биткойна, но само гледах умно и така и не посмях да отворя поръчка. Не го направих най-вече от притеснение да не допусна груба грешка, която да ме доведе до загуба и евентуален фалит. Същото положение се получи и при валутната двойка евро/долар, която тия дни направи хубаво покачване. Аз го очаквах и мога дакажа, че бях на сто процента сигурен в това поскъпване на еврото спрямо долара, но отново само гледах отстрани. Съвсем логично след такива пропуски да се ядосвам много, защото и без това все по-рядко ми се случва да спечеля нещо от форекс. Всъщност вече не помня кога за последен път се е случвало да тегля от реалната или бонусната си сметки. Няма как да реагирам с положителна нагласа на подобни бих ги нарекъл тъпи издънки в момент, когато всеки лев е много ценен. Толкова силно желание ( и съответно нужда от пари) имам да спечеля колкото се може повече от форекса, че може да се каже, че направо прегарям. Чувал съм да изпозлват този термин при спортистите, но дали е най-подходящ за моя случай ми е трудно да преценя. Факт е, че се дъня жестоко и вместо да прибирам печалби обикновено опъвам нерви.

Одобрена

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

6. 29-03-2023 22:29 #5 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 631 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      На кой не му се е случило да пропусне ползи? На мен ми се случва редовно да пропусна сигнал за вход , тъй като ми се е наложило да излезна или някаква спешна работа да изскочи, но най-ме е яд когато от лакумия не затворя сделка навреме и чакам още да взема , но това чакане понякога ми изиграва доста лоша шега, тъй като при корекция или някоя новина ми вземе плюсовия стоп или /по-лошия вариант минусов/ и тогава най ме е яд , че не съм затвориха когато хем съм видяла момента, хем е населено дявалчето в мен.И какво значи "как се чувствате в момента" ? Ами много ми е кеф Разбира се , че в такъв момент се ядосвам на себе си и ме е яд , че не съм спасила някое от своите си правила , ами съм се полакумила и съм искала с една сделка да взема много, не че не се е случвало и това, но няма как да знам и в конкретния случай дали ще се случи точно така. И в такъв момент си казвам , че ще спазвам правилата си ...до следващия път. Няма как човек да се чувства щастлив при така стекли се обстоятелства, но по -важното е да си вземе роуките и да продължава с дисциплина. Но пък от друга страна не е лошо и да има малко смелост и да се научи да удържа емоциите в такива моменти , защото те са лош съветник във форекса.Но всеки човек е с различен темперамент и трябва да знае кои са му слабите страни и да работи върху това.

Одобрена

Всяка минута много търговци печелят. Присъединете се към нас! Открийте сметка в ИнстаФорекс.

7. Следните 4 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

minkov (30-03-2023), ontar (30-03-2023), Нерегистриран (2)

8. 03-04-2023 18:13 #6 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      На кой не му се е случило да пропусне ползи? На мен ми се случва редовно да пропусна сигнал за вход , тъй като ми се е наложило да излезна или някаква спешна работа да изскочи, но най-ме е яд когато от лакумия не затворя сделка навреме и чакам още да взема , но това чакане понякога ми изиграва доста лоша шега, тъй като при корекция или някоя новина ми вземе плюсовия стоп или /по-лошия вариант минусов/ и тогава най ме е яд , че не съм затвориха когато хем съм видяла момента, хем е населено дявалчето в мен.И какво значи "как се чувствате в момента" ? Ами много ми е кеф Разбира се , че в такъв момент се ядосвам на себе си и ме е яд , че не съм спасила някое от своите си правила , ами съм се полакумила и съм искала с една сделка да взема много, не че не се е случвало и това, но няма как да знам и в конкретния случай дали ще се случи точно така. И в такъв момент си казвам , че ще спазвам правилата си ...до следващия път. Няма как човек да се чувства щастлив при така стекли се обстоятелства, но по -важното е да си вземе роуките и да продължава с дисциплина. Но пък от друга страна не е лошо и да има малко смелост и да се научи да удържа емоциите в такива моменти , защото те са лош съветник във форекса.Но всеки човек е с различен темперамент и трябва да знае кои са му слабите страни и да работи върху това.
      Наистина на всеки човек му се случва да пропуска някакви ползи и това е валидно за всяка дейност в този живот. Говоря не само за форекса, разбира се и вероятно много пъти се разминаваме с успеха си, късмета си и дори щастието си. Причините сигурно са разнообразни и много често дори не знаем какво сме пропуснали и как биха се развили нещата в бъдеще време. Това между другото е много добре и дори си спомням, че имаше един филм, където едни типове имаха начин да виждат своето бъдеще. Те обаче се отказаха от тази възможност точно заради липсата на тръпка, когато знаеш всичко което ти предстои. За съжаление във валутната търговия всичко се помни и записва на графиките и винаги можеш да видиш какво става с даден финансов инструмент след като ти е заминал стопа. Колко пъти ми се е случвало да прибера доволен някакви 50 пипса и после да видя, че това е само началото на движение от поне 300-400 пипса. То се развива в рамките на дни и седмици, разбира се и не спира да ми ходи по нервите през цялото време. Това наистина е най-неприятната част на форекса и това няма как да не дърпа струните на нашите емоции или поне при мене е така. Всъщност съм си мислел много пъти, че ако печелех редовно от тъгуването на валутния пазар сигурно нямаше да се ядосвам на всяка пропусната полза. Обаче когато в по-голямата част от времето губя е съвсем логично да не ми е никак приятно (меко казано), когато пропусна и малките шансове за печалби. Да не забравяме, че аз не разполагам с голям бюджет за търговия и често стоя с дни и седмици без възможност да трейдвам поради липса на средства. Може да ми се вярва, че точно тогава движенията на валутните двойки и финансовите инструменти, които обикновено търгувам са лесни за прогнозиране и по принцип са спокойни. Не знам какво става, но в момента когато се видя с пари и се върна към форекса се почват едни бесни и непредсказуеми движения, които няма как да хвана. Без да се оправдавам, но не съм само аз, защото в такива моменти на много места доста хора се оплакват, че са изненадани от пазара и губят. Изводите са, че ако си прибирам поне част от пропуснатите ползи със сигурност ще натрупам повече средства, с които да бъда по-конкурентен на валутния пазар.

Одобрена

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

9. 03-07-2023 14:21 #7 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Fafa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      Fafa не е на линия
      Централна банка
      Polos

Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Fafa е отвъд представите Аватара на Fafa
      Град
      У нас
      Начислени плащания
      14,260.74 USD
      Благодарности
      11 596
      Благодарили са му 62 631 Пъти в
      18 219 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Ами не знам дали е точно пропускане на ползи или просто не е била нашата сделка ,в даден момент може да сме видяли някакъв вход в който не сме били много сигурни Явно и затова не сме влезнали, но това не означава, че сме пропуснали някакви ползи защото когато не знаем какво точно правим и защо влизаме в дадена сделка е по-добре да не влезнем отколкото да направим обратното и да се окаже че е по-лошият вариант затова. За мен не е пропусната полза. А просто така сме решили и затова не сме го направили, но пък в крайна сметка не всичко от пазара може да се вземе винаги и няма как да сме на линия 24 часа в денонощието и пет дни в седмицата .Всеки има някакви ангажименти и задължения така, че аз затова гледам на форекса като вид хоби и нещо с което ми е приятно да се занимавам, а не нещо което е задължително И просто трябва по-добре да се влиза в сделка ,когато сме сигурни/ то всъщност няма как да сме сигурни на 100% /,но нещо което работи по стратегията ни и можем да вземем някаква поука и да преценим след това защо входът е бил правилен или не е бил правилен отколкото да се стараем да сме постоянно в играта, но хората са различни темперамента им е различен и всеки действа по определен начин, за това тук няма правилно кой как ще реагира защо ще влезне и защо не. За това всеки от своята призма смята това за пропуснато или не. Всеки търгува по неговата си стратегия и когато пропуснеш даден вход защото не си имал времето да влезеш Когато трябва тогава бих могла да го Считам като пропусната полза но както знаем това е пазар и входове винаги ще има
      Последна редакция от Fafa : 03-07-2023 на 14:26
      Одобрена

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

10. Следните 3 потребители изказват благодарности на Fafa за полезния пост:

minkov (03-07-2023), Нерегистриран (1), ontar (20-07-2023)

11. 20-07-2023 20:00 #8 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Fafa Виж мнението
      Ами не знам дали е точно пропускане на ползи или просто не е била нашата сделка ,в даден момент може да сме видяли някакъв вход в който не сме били много сигурни Явно и затова не сме влезнали, но това не означава, че сме пропуснали някакви ползи защото когато не знаем какво точно правим и защо влизаме в дадена сделка е по-добре да не влезнем отколкото да направим обратното и да се окаже че е по-лошият вариант затова. За мен не е пропусната полза. А просто така сме решили и затова не сме го направили, но пък в крайна сметка не всичко от пазара може да се вземе винаги и няма как да сме на линия 24 часа в денонощието и пет дни в седмицата .Всеки има някакви ангажименти и задължения така, че аз затова гледам на форекса като вид хоби и нещо с което ми е приятно да се занимавам, а не нещо което е задължително И просто трябва по-добре да се влиза в сделка ,когато сме сигурни/ то всъщност няма как да сме сигурни на 100% /,но нещо което работи по стратегията ни и можем да вземем някаква поука и да преценим след това защо входът е бил правилен или не е бил правилен отколкото да се стараем да сме постоянно в играта, но хората са различни темперамента им е различен и всеки действа по определен начин, за това тук няма правилно кой как ще реагира защо ще влезне и защо не. За това всеки от своята призма смята това за пропуснато или не. Всеки търгува по неговата си стратегия и когато пропуснеш даден вход защото не си имал времето да влезеш Когато трябва тогава бих могла да го Считам като пропусната полза но както знаем това е пазар и входове винаги ще има
      Когато не съм сигурен дали при дадена валутна двойка или друг финансов инструмент предстои добра възможност за вход (или евентуално изход) аз това не го броя за пропусната полза. Трябва да си призная, че това си е редовен номер при мене да не зная какво би могло да се случи на валутния пазар. Когато отварях темата и формулирах заглавието имах предвид ситуациите, когато човек наистина пропуска добра печалба. При мене причините това да се случва е липсата на капитал, с който да търгувам. Идеята е, че имам много висока увереност, че следва силно движение при даден финансов инструмент, но само гледам и не мога да участвам. Ясно е, че няма как да съм на сто процента сигурен за каквото и да е движение, защото във форекса пълна категоричност никога не съществува. Факт е обаче, че в повечето случаи се оказвам напълно прав в своите предварителни очаквания и прогнози. Иначе как може да се обясни моята добра успеваемост на демо акаунт? Много е важен въпросът как се чувствам след изпускането на силно движение, защото от това винаги следват неприятни неща. Логично е да не ми е никак приятно когато съм изгледал от близко хубаво движение без да мога да се включа със сделка. Това всъщност е меко казано какво изпитвам, защото в повечето случаи се стига до силен вътрешен гняв, който след време избива. Не знам как е при другите хора, но аз винаги се чувствам длъжен да търся така наречен реванш от валутния пазар. Това знам много добре колко е грешно и вредно, но за съжаление все още не мога да го преодолея напълно. Най-доброто решение е да се търгува всекидневно и за целта в момента търся начини да увелича своя бюджет за форекс. Излишно е да казвам, че когато търгувам гневен търсейки реванш от валутния пазар винаги или почти винаги допускам непростими грешки.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари с надежден брокер!

12. Следният потребител изказва благодарност на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (1)

13. 20-07-2023 20:59 #9 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      gambletrade
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      gambletrade не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите Аватара на gambletrade
      Начислени плащания
      3,797.82 USD
      Благодарности
      6 775
      Благодарили са му 14 566 Пъти в
      3 584 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Как? Ми никак. Все тая. Не е била моя, за да я взема. Концентрирам се, щото моята може да е следващата.

Преминете към ИнстаФорекс и печелете.

14. Следният потребител изказва благодарност на gambletrade за полезния пост:

minkov (20-07-2023)

15. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    16. 31-10-2023 19:51 #10 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      ontar
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      ontar не е на линия
      Централна банка
      Bla

Начислени плащания
      0.00 USD
      Благодарности
      4 256
      879 Поста
      ПодписвамПодписвам
      stuser,
      X
      Скоро чух от един форекс ментор, че най-правилния начин да се печели на валутния пазар е ако се търгуват вероятностите, които предлага графиката. Един вид да не се влагат никакви чувства или да се изграждат предварителни нагласи за това как би се развила дадена ситуация. Много правилно е казано, но за съжаление при мене не се получава така и вероятно това се дължи на търсенето на логика. Имам предвид, че винаги съм се занимавал с неща, които са структурирани и по принцип се развиват около ясна логика. Търся същото и при форекса, но вече си давам сметка, че това е много грешен подход. За пропускането на печалби какво мога да кажа? Винаги когато отворя графиката аз първо връщам назад, за да видя как се е развивал пазара докато не съм го следил. Съответно винаги мога да преценя как биха се развили моите сделки ако ги не бях ги затворил преди ден или два. Да не говорим, че след като се случи да ми фалира сметката редовния номер е движенията на финансовите инструменти, които търгувам да са точно по мой вкус. Става дума, че са лесно предсказауеми и се движат точно в моята посока ако мога така да се изразя. При мене съжалението за пропуснатите ползи се дължи на това, че аз винаги съм с нагласата да избивам загуби. Просто ми се натрупаха много негативи в това отношение и няма как да ги забравя преди да се справя с тях. За целта е ясно, че трябва не само да печеля, но и тези печалби да са по-съществени като размер. Това обаче не се случва и отрицателният баланс на моите форекс сметки продължава да расте. Затова е логично да се ядосвам на всяка пропусната печалба и смятам, че ако нещаат се обърнат и изляза на плюс, то тогава ще съм много по-спокоен.

Одобрена

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

17. Следните 2 потребители изказват благодарности на ontar за полезния пост:

Нерегистриран (2)

+ Отговор в тема
    Бърза навигация Общи теми за Форекс пазара   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти