+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Thread: Точно време на компютъра

  1. #1 Collapse Post
    kypa is online now
    Централна банка
    Suka Mengoceh
     
    kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    131,575
    Accrued Payments
    31,523.51 USD
    Thanks
    189,658
    Thanked 55,210 Times in 19,072 Posts

    Точно време на компютъра

    Кредит за темичката трябва да получи и гусинЪТ Матеев, щот зарад неговата темичка в Инквестора се сетих да обърна внимание на проблема.

    Става въпрос да се нагласи Уйндоза да сверява автоматично времето през подходящо кратки интервали и от по-близък регионален сървър.

    Нужда от външна програма няма, УЙндоза може да свърши работата сам (той даже си я върши, само че с кофти настройки). Обаче и графичен интерфейс също няма, т.е. трябва да се барнат регистрите.
    За да променим времето, през което проверява сървъра трябва да променим тоз регистър:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\services\W 32Time\TimeProviders\NtpClient\SpecialPollInterval

    Стойността се задава в секунди, при мене беше настроено на една седмица, язе го турнах на два часа.
    Туй за Уйндоз 7, на другите може пътя да се различава, макар че е малко вероятно.
    Сървъри можем да си добавяме в таз папка:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\DateTime\Servers

    Създаваме нов регистър, за име му туряме входящия номер, за стойност адреса на сървъра. От първия регистър в папката - Дефолт - можем директно да зададем номерчето на сървъра дето искаме да се ползва.

    Като цъкнем на часовника на таскбара да излезе календара трябва да има опция да се цъкне за настройки, и там някъде има 'време от интернет' - по принцип туй е което ни интересува.

    Регистрите се отварят като в стартменюто напишем "regedit". Трябва цялата думичка да се напише, подсказки няма - един вид защита тоест, щот наистина много лесно можем да направим беля като бърникаме там.
    Сървъри можем да си изберем от тука:

    http://www.pool.ntp.org/zone/bg

    За да видим кой ни пасва най-добре трябва да проверим колко им е пинга. Отваряме терминала (пишем "cmd" там дето писахме "regedit") и пишем команда "ping 0.bg.pool.ntp.org" (примерно). Колкото по-малък пинга толкоз по-добре. По дефолт трябва да тества с четири пакета, ако по някаква причина не ни се чака до четвъртия можем да прекъснем командата с ctrl+c.
    stonks

  2. The Following 4 Users Say Thank You to kypa For This Useful Post:

    batDancho (05-22-2020), Happy68 (09-13-2018), minkov (05-20-2020), nnikos (05-11-2017)

  3. #2 Collapse Post
    kypa is online now
    Централна банка
    Suka Mengoceh
     
    kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    131,575
    Accrued Payments
    31,523.51 USD
    Thanks
    189,658
    Thanked 55,210 Times in 19,072 Posts
    Тез работи имат значение ако примерно гледаме да отворим позиция няколко секунди преди затварянето на някоя свещ, обаче следим системен часовник (а не индикатор който показва по сървърно време колко секунди остават докато затвори свещта примерно).
    Язе на мойта машинка забелязах отклонение от 10 до даже 20 секунди в рамките на един ден, на по-нови компютури може и да не се случва чак толкоз много, ама все пак е хубаво да се провери, ако търгуваме по минутките особено.
    Примерни скриптове за МТ4 и МТ5 дето показват или съпоставят сървърно и системно време:

    ЧасовникарскиСкръцпт.zip

    За МТ5 изчислено сървърно и системно трябва да съвпадат, евентуално може да се различават с кръгли часове ако сървъра е по друга часова зона. Ако пазаря е достатъчно активен времето на последния тик и то ще съвпада.
    За МТ4 таз функция я няма и разчитаме на времето от последния тик само, т.е. скрипта ще покаже що-годе надежден резултат само ако графиката получава поне по една нова котировка на секунда.
    Язе затуй съм и турнал пет пъти да провери де, не само един.
    Ако часовата зона на сървъра е различна от нашта съответно ще има и няколко по 3600 плюс/минус вместо нула.
    stonks

  4. #3 Collapse Post
    minkov is online now
    Централна банка
    Не е зададено настроение
     
    minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Къде ли не
    Пол
    мъж
    Posts
    28,032
    Accrued Payments
    11,308.31 USD
    Thanks
    25,867
    Thanked 26,996 Times in 8,486 Posts
    То твоя часовник ще е верен, ама откъде си сигурен, че и на сървъра ще е верен. Засичал съм брокери дето сървърното им време с по 1-2 минути се разминава с реалното

  5. The Following User Says Thank You to minkov For This Useful Post:

    kypa (05-11-2017)

  6. #4 Collapse Post
    kypa is online now
    Централна банка
    Suka Mengoceh
     
    kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    131,575
    Accrued Payments
    31,523.51 USD
    Thanks
    189,658
    Thanked 55,210 Times in 19,072 Posts
    Аз пък за туй не се замислих изобщо.
    Ама днеска погледнах АктивТрайдса и Инста и кът сверих мойто време съвпадна с тяхното (с Актива МТ5 един час разлика де).
    stonks

  7. #5 Collapse Post
    minkov is online now
    Централна банка
    Не е зададено настроение
     
    minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Къде ли не
    Пол
    мъж
    Posts
    28,032
    Accrued Payments
    11,308.31 USD
    Thanks
    25,867
    Thanked 26,996 Times in 8,486 Posts
    По едно време бях правил сравнение за точното време на различни интернет сървъри (не за форекс, а въобще за публичните сървъри) - е повечето бяха с отклонения - къде със секънди, къде с по няколко минути

  8. The Following 2 Users Say Thank You to minkov For This Useful Post:

    kypa (05-11-2017), Spekulanta (07-20-2017)

  9. #6 Collapse Post
    kypa is online now
    Централна банка
    Suka Mengoceh
     
    kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    131,575
    Accrued Payments
    31,523.51 USD
    Thanks
    189,658
    Thanked 55,210 Times in 19,072 Posts
    Аз не съм се занимавал кой знай колко, само тез сървъри от линка проверих пинга и си избрах единия (пинг около 10мс). И след туй със скриптовете проверих разликата със сървърите и резултата уж добре - МТ5 съвпадат, МТ4 стигат до 0 и нямат отрицателни числа.
    На сървърите дето са записани в Уйндоса половината дадоха пингове 150-200мс, другата половина изобщо не върнаха информация.
    На МТ5 имам демо от АктивТрайда, на МТ4 само на Инста азиатските сървъри проверих.






    Днеска забелязах една секунда разлика от сверен мой часовник и сървърите и на Инста, и на Актива. С Актива май по-скоро половин секунда беше.
    Само не се сетих да погледна ако сверя моя часовник по друг сървър дали ще остане разликата.

    А от скриптовете по-точно тоз за МТ5 всъщност трябва да се гледат само системно и сървърно от последния тик, туй изчисленото май не е туй дето си мисля, ами просто системното време +-няколко часа според часовата зона на котировките. Т.е. то винаги ще съвпада. Трябва да се сравняват системното и последния тик само.
    stonks

  10. #7 Collapse Post
    hanuman is online now
    Централна банка
    Semilir
     
    hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman е отвъд представите hanuman's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Варна
    Пол
    мъж
    Posts
    50,681
    Accrued Payments
    14,274.68 USD
    Thanks
    20,398
    Thanked 19,582 Times in 7,604 Posts
    Днеска забелязах една секунда разлика от сверен мой часовник и сървърите и на Инста, и на Актива. С Актива май по-скоро половин секунда беше.
    Само не се сетих да погледна ако сверя моя часовник по друг сървър дали ще остане разликата.
    За какво ти е такава точност буквално до секундата,на минутка ли търгуваш или на тикове дори или за нещо друго я използваш.

  11. The Following User Says Thank You to hanuman For This Useful Post:

    kypa (07-19-2017)

  12. #8 Collapse Post
    Mateev is offline
    Баннат
    Terinspirasi
     
    Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    гр. Габрово
    Пол
    мъж
    Posts
    3,105
    Accrued Payments
    5,655.19 USD
    Thanks
    1,866
    Thanked 5,713 Times in 1,935 Posts
    Quote Originally Posted by hanuman View Post
    За какво ти е такава точност буквално до секундата,на минутка ли търгуваш или на тикове дори или за нещо друго я използваш.

    Когато се логнеш на MetaTrader-а, той Download-ва баровете, през които е бил изключен. След това обаче започва да си прави новите барове сам от тиковете, които получава. И тези барове ги прави ПО СОБСТВЕНИЯ СИ ЧАСОВНИК. Сървъра обаче ги прави по неговия си часовник, и ако има голяма разлика, баровете при вас и баровете на сървъра започват да се различават по Open и Close, а понякога и при High и Low. При едноминутните барове дори настъпва ПЪЛЕН ХАОС - вашите баровя нямат нищо общо с тези на сървъра.


    А сега си представете, че тествате някакъв Експерт, който показва едни резултати с вашите барове и съвсем други със сървърните, който всъщност няма как да ги прочетете, ако сте с MT4.


    Та това е основния проблем с точното време на всички компютри. Този проблем става изключително важен когато някой клиент започне да прави претенции към брокера, като се позовава на собствените си логове, а брокера му каже да си ги завре отзад, защото не му е бил точен часовника. Дори и да се стигне до дело, ще признаят логовете на брокера и баровете на брокера, както и таймщамповете на сделките на брокера, които са по сървърно време.

  13. The Following 3 Users Say Thank You to Mateev For This Useful Post:

    batDancho (07-31-2017), Kikos (05-21-2020), kypa (07-19-2017)

  14. #9 Collapse Post
    kypa is online now
    Централна банка
    Suka Mengoceh
     
    kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    131,575
    Accrued Payments
    31,523.51 USD
    Thanks
    189,658
    Thanked 55,210 Times in 19,072 Posts
    По-новите версии на Метатрайдерите май по сървърния часовник слагат начало и край на баровете.
    Ама логовете би трябвало по системния часовник да ги прави и за там ще има значение.
    И също ако търгуваме по минутките де, ако затварянето на баровете има значение за сделките ни по-точно.
    stonks

  15. The Following 3 Users Say Thank You to kypa For This Useful Post:

    Kikos (05-21-2020), Spekulanta (07-20-2017), wannabe (07-19-2017)

  16. #10 Collapse Post
    emoyambol is online now
    Централна банка
    Yeehaw
     
    emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol е отвъд представите emoyambol's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Forex city
    Posts
    23,667
    Accrued Payments
    10,824.46 USD
    Thanks
    4,213
    Thanked 30,638 Times in 5,387 Posts
    Може ли да се зададе сървъра в "Дата и час" -> Време от Интернет вместо от регистрите? Може ли да прикачиш скрипта отново? Иначе аз сверявам часа с този сайт - https://time.is/

    Показва ми "Вие имате абсолютно точно време!Разликата с Time.is беше +0.044 секунди (±0.050 секунди)."

    Използвам сървъра на Microsoft

    Правило №1: Никога не губете пари. Правило №2: Не забравяйте правило №1

  17. The Following 2 Users Say Thank You to emoyambol For This Useful Post:

    Unregistered (2)

+ Reply to Thread

Subscribed to this thead: 1

Open

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts