бенчмарк са може би най-популярния брокер в българия и предполагам, че доста хора го ползват. доволни ли сте и какви впечатления имате от тях? коя от двете платформи ползвате, които предлагат? промени ли се нещо от как odl бяха купени?
бенчмарк са може би най-популярния брокер в българия и предполагам, че доста хора го ползват. доволни ли сте и какви впечатления имате от тях? коя от двете платформи ползвате, които предлагат? промени ли се нещо от как odl бяха купени?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Доста добър брокер, но доколкото на мен ми е известно след като ги продадоха един от ефектите беше, че увеличиха спреда.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
White Label партньор на Saxo Bank...предпочитам да търгувам със Saxo Bank директно.
Benchmark са white label не само на Саксо банк, но и на ODL securities, които скоро бяха купени от **CM ако не се лъжа (те още през 2009 продадоха бизнеса си в САЩ). Като цяло за по-малките клиенти е по-удобно работят с Бенчмарк. Причини за това са таксите за международни валутни преводи, времето което трябва да се чака, не се предлага поддръжка на български. Винаги е по-удобно партньора ти да е наблизо
Не грешиш. Сделката вече е факт....Скоро отворих сайта на Бенчмарк и видях страхотни бонус програми. Естествено, за по-големите риби, но...бонус програми. С една дума, стабилни. Поне за сега!
Аз мисля до края на месеца да си открия една сметка при тях с БГ трейдър и да изсипя малко пари във Софикс. Изглежда ми доста стабилно дъно, и посоката ще е нагоре със сигурност. Кога..?.. мога да почакам
Никога не препоръчвам търгуването на БФБ. Там е чист хазарт. Няма никакъв ТА или ФА. Цената може да ти падне и ти идея да си нямаш защо. Някой си пульо с 1000лв купил 5 акции и айде 20% надолу.
А бенчмарк:
Аз търгувам с тях. Ползвам бенчмарк трейдър и чесно казано не съм доволен. Автоматизацията за нищо не става. Не може да си програмираш автоматичен стоп или лимит. Неможе да махнеш едни звуци или новини.
Спредовете ми се струват нормални, макар че при паунда са големи.
Също при новини съм виждал спред от по 30 пипса. Което е абсурдно. В платформата която тествам сега максималния спред , без значение каква е новината е 10 пипса. А стандартния си е около 2.
Единственото хубаво на бенчмарк трейдър е че може да търгуваш акции на чуждите пазари и да ползваш част от стойността за марджин търговия.
За мен това се оказа голямо спасение . Та за хора които разбират от акции и искат да се научат на Форекс там е идеално.
След като се научиш си хвани някоя друга платформа.
Много е сложна тяхната и страшно тромава. За да отворя една позиция се бавя 20тина секунди.
Има платформи при които отваряш позиция със стоп и лимит за 1 секунда.
Последна редакция от privelege : 02-03-2011 на 17:10
coldys (28-03-2013)
Съгласен съм, че платформата не е много лесна и особено за начинаещи трейдъри би било трудно да се ориентират + е тромава, най-голямото предимство за мен или може би единственото което виждам е предлагането на опции. До скоро мисля, че Саксо (бенчмарк) бяха единствените които предлагаха валутни опции за ритейл клиенти.
За БФБ и да се изкажа. Това че е нисколиквиден пазар и не дава възможности както е например някоя акция от списъка на DJIA не означава че ТА неработи. Точно поради тази причина понеже с един колега се заговорихме и той така твърдеше си свалих една мета на булброкерс за да видя как е възможно техниката да не работи. И както и предполагах техниката си работеше, а ПА-то, просто беше отлично. Това което разгледах тогава беше софикса. Та както и предният път казах, истината е да знаеш какво правиш и защо го правиш.
Ето тук е и картинката. Малко да разбирате от прайс екшън ще се светнете, че много се говори, но реално малцина в действителност знаят какво говорят.
Toва разбира се е единствено от към техника. Сделки не съм осъществявал и не знам как се прави това, дали ако влезеш и с 20К ще ти се изпълни ордера, но самата техника като такава, не мисля че е някаква неестествена. Който е по-наясно ще се радвам да обясни защо си мисли че има неествени неща. Освен липсата на ликвидност
Това дали ще ти се изпълни ордера за 20 000 зависи от много неща. Именно поради факта, че пазара е ниско ликвиден дава възможност да виждаш всичко, което се случва на всяка друга борса "на забавен кадър". Можеш да погледнеш дълбочината на пазара и да видиш какви поръчки има поставени и да си направиш сметка за обемите.